Det har blivit en del musik här på sista tiden, så jag tycker att det är dags för ett filmtips! Gangster Squad. Normalt sett inte en genre som är mitt förstahandsval, men jag blev lockad av Ryan Gosling och Emma Stone, som ju även spelat mot varandra i Crazy, Stupid, Love. Grymma skådisar båda två, och med en grym personkemi!
  Filmen utspelar sig i Los Angeles år 1949 och är baserad på en sann historia. Riktigt spännande samtidigt som man får skratta mellan varven.
 
 
Trailer:
Emma Stone, Film, Tips, action,
Jag fick ingen med mig till stan men tog mig ändå en promenad dit. Hittade inget speciellt men fick med mig några filmer från Hemmakväll i alla fall. Skönt med lite paus i pluggandet om inte annat. 
  Det blev just bestämt att vi ska till Klövern ikväll också. Davids syster är uppe nu över valborg så vi ska spendera ett par dagar där. Jag måste ju visserligen till skolan imorgon, men det är ju bara att ta bilen. Det blir nog bra!
 
Med lite godis blir den mesta läsningen enklare att ta sig igenom ;). 
Film, Hemmakväll, Promenad, familj, godis, plugg, stan,
Ledig idag. Det kanske blir en till sväng på stan? Nånting måste man ju i alla fall hitta på i det här vädret! Fast först måste jag plugga... Har en del att läsa till imorgon, då jag ska ha en pluggdag med finaste Amanda! Bäst att börja nu, så man får det bortgjort.
  Hoppas ni får en bra söndag, ha det bäst!
 
 
Helg, Sol, plugg, stan, vårväder,
Har varit en vända på stan och fyndat ett par Lee-jeans och en inflyttningspresent till Amanda och Jonte! Jeansen var på halva priset, så det känns rätt bra. Däremot blev det ju ingen inflyttningsfest ikväll, så vi får väl se när jag får ge bort den där presenten ;). Nu blir det väl som mest att få i sig lite mat och ladda för jobb även ikväll.
  Till nästa gång, ha det bäst!
 
Mina nya jeans! Ni kan få en bättre bild nån annan gång ;)
Helg, Jobb, Kläder, Vår, rea,
Jaha. Dubbel föreläsning idag 13-16.15, och sen jobb 17-23. Så ska jag hinna fixa nån mat (gärna både lunch och middag), lämna igen ett par nycklar och en cykel... Men det här ska nog gå bra! Det är tur att jag tycker om att ha fullt upp ;).
 
 
Jobb, Vardag, skola,
"I can resist anything except temptation."
 
- Oscar Wilde
Citat, Personligt, Tänkvärt,
Torsdag. Har ingen föreläsning förrän klockan ett idag, men har lite pluggande och annat att göra innan, så det är bara att sätta fart! Sen ikväll blir det kör och eventuellt lite andra roligheter :). Det ser ut att bli en bra dag, helt enkelt, och med det här vädret kan man ju inte klaga!
  Hoppas ni får en grym torsdag!
 
 
Kör, LTU, Musik, Vardag, plugg, skola, vårväder,
Jag har inte så mycket att skriva just nu, då det mesta som händer är pluggande. Så ni får en låt istället:
 
Musik, Personligt, franska, juridik, plugg,
Idag är en riktig pluggdag. Först en dubbel lektion på universitetet och sen blev det att sitta ett par timmar på biblioteket och läsa. Jag fick en paus när mamma kom med hem för att fika lite, men nu är det dags att slå upp skolböckerna igen. Hoppas ni får en bra kväll. 
 
Här får ni dagens låt (och ja, jag vet att ni har hört den förut):
LTU, Musik, fika, mamma, plugg, skola,
Haft en superhärlig dag som till största del spenderats med de här två fina :). Nu blir det väl som mest att plugga så man är redo för skola imorgon, ha det bäst!
familj, fika, firande, juridik, plugg, systrar,
Just det! Jag har ju läst ut min bok nu. Torka aldrig tårar utan handskar. Den var så bra. Fin, och nästan grym på sina ställen. Jonas Gardell kan verkligen skriva, och man fångas in från första sidan. In i hans värld, in i de homosexuellas åttiotal, och det är fantastiskt. Hemskt och underbart på samma gång. Den borde vara ett måste att läsa. 
 
Det är bara att köpa den andra delen nu då...
Berörande, Böcker, Fint, Jonas Gardell, Personligt, läsning,
Jag hann avverka stan med Amanda och Jonte innan jag blev inringd på jobb ikväll också, men det är alltid trevligt! Nu är det bara att varva ner och gå och sova så man orkar med morgondagen. Då ska Cissi och Stefan komma hit och fira David, och sen ska vi bland annat iväg på middag hos mamma :). Trevligt värre!
 
Här kommer dagens låt:
Helg, Hemmakväll, Jobb, Musik, Vänner, familj, firande, sambo, systrar,
Så var det lördag igen då. Davids mormor och morfar har precis varit här på fika för att fira honom - supertrevligt :). Visserligen har vi (jag) inte hunnit baka nånting, men de hade, förstås, med sig fika så det räckte och blev över! Nu är det snart dags för en tidig middag så man är laddad inför jobbet ikväll.
  Ha det bäst!
 
Rosor från Davids morföräldrar :). 
 
Jobb, Rosor, firande,
All this waiting is driving me crazy...
 
Musik, Personligt, Tips,
Så var man hemma igen. Det var supertrevligt på Bishops, teatern var lite väl lång men den var bra. Intressant och väldigt rolig, med spännande och enkla scenlösningar. Sevärd, men man blir rätt seg av att sitta så länge, även om det ju var två pauser också. Nu blir det att ta det lugnt och tagga kvällsjobb imorgon!
 
Kvällens outfit ;).
Bishops, Middag, Teater,
Jaha, jag kunde visst inte låta bli ändå, den där melankoliska låten kom på Facebook istället! Hahah. Det är väl bara att inse att jag är inne i en sån period just nu, där jag lyssnar mycket på sån musik, och då blir det ju förstås det som kommer upp här också.
 
Ikväll ska vi gå och se Amorina med teatergänget! Det är utgångselevernas slutproduktion på teaterhögskolan. Det ska bli riktigt spännande, och så blir det middag på Bishops innan - perfekt! David fyller ju år idag också, så han följer med så får jag passa på att fira honom lite samtidigt :). 
 
Hoppas er helg börjar lika bra som min, ha det bäst! 
 
 
Bishops, Födelsedag, Helg, Middag, Teater, Vänner, firande, kärlek,
Tänkte att ni kunde få en liten kontrast till alla lugna, melankoliska låtar jag lagt upp här den senaste tiden:
 
Nu är det dags för hockey! 
Musik, Rock, Tips,
Fullspäckad dag idag med franska, besök hos mamma, lunch med Tommy, kör och, förstås, hockey! Så hade jag tänkt hinna plugga lite också. Men ni känner mig, det är såna här dagar jag trivs som mest.
  Ha det bäst!
LTU, Lunch, franska, mamma, plugg,
Jessica Biel. Här kan man snacka vacker kvinna alltså. Det är ju helt galet, och en sån naturlig skönhet också.
 
 
Berörande, Biel, Film, Skådespelare, Skönhet,
"Wise men say, only fools rush in..."
 
 
Citat, Personligt,
 
Jag var tvungen att lyssna på den några gånger innan den fastnade, men nu kan jag inte sluta lyssna på den. Den är så himla bra. Så fin.
Lugn, Melankoli, Musik, Tips,
Så, sista ansökningsdagen till universieteten var igår. Jag sökte ingenting. Är det nu man ska börja få panik? Till mitt försvar så var jag faktiskt in på Antagning.se igårkväll, men jag antar att sidan var överbelastad för den funkade inte. Men det gör inte så mycket, tror jag. Jag har lite andra planer för hösten, sen får vi se vilka av dem som blir av. En termin ska jag väl kunna klara av utan att plugga?
 
höst, plugg, skola,
"If it's still in your mind, it's worth taking the risk."
 
- Paulo Coelho
Citat, Coelho, Inspiration, Personligt,
"Om det spelar nån roll så förstår jag dig bättre nu.
Jag har känt mig precis lika hård och kall som du.
Du är rädd för stora ord, jag är rädd för allt,
men följ med mig hem så kan vi prata, eller inte alls.
 
Jag vägrar gå där vägen är för lång,
för jag hittar varken fram eller tillbaks.
Jag är så mycket bättre i fantasin,
fast jag vet att den får man inte leva i.
 
Jag låser en dörr, försvinner på resande fot.
Jag älskar mitt hem, men det är nåt som tar emot.
Du är den enda som aldrig ställt nåt krav,
när de andra ringer och ser det jag stänger av.
 
Det har sagts att jag förtjänar nånting mer, 
men jag undrar vilken del av mig de ser.
Ibland glömmer jag bort att jag är fri,
att det inte var så här det skulle bli.
 
Det finns en plats där framme, jag ser den svagt,
där allt är annorlunda och jag är jag.
Jag känner tiden gå men ingen stress,
men jag lovar att jag lämnat dig tills dess.
Ja, jag lovar att jag lämnat dig tills dess."
Blues, Melissa Horn, Musik, Personligt, Svenskt, text,
Jaha, måndag igen då. Men jag har varit ledig idag så det har känts rätt lugnt. Jag har hunnit med ett lunchbesök hos mamma och fika på stan med Tommy :). Kvällen kommer nog mestadels bestå av städning, tyvärr, men sånt måste ju också göras. Men först blir det väl middag i alla fall - pizzarester från igår ;).
  Ha det bäst!
 
En del av Hemmakvällsgänget från i fredags :). Vi hade som sagt grymt kul! 
Vardag, Vänner, mamma, städning,
Jag vet inte vad som har tagit åt mig idag men jag kom just hem från min andra långpromenad! Har inte haft så mycket annat för mig och bara känt en oerhörd rastlöshet i kroppen. Då är det så skönt att bara gå ut och gå, med musik i öronen.
 
Ett annat söndagsnöje. 
 
Musik, Personligt, Promenad,
"A school boy's dream, you act so shy.
Your very first kiss was your first kiss goodbye."
 

Jag vet att det är en gammal låt, men kom igen, den är värd att höras igen.
Berörande, Bon Jovi, Musik, Rock,
Nu var det ett tag sen jag uppdaterade, men det har varit fullt upp de senaste dagarna! Jag har jobbat och haft ett väldigt lyckat event med Tommy för några doktorander på LTU - riktigt roligt. Igår var det personalfest, som även det var riktigt roligt! Det blir jobb ikväll också, men jag börjar inte förrän fem, så det är rätt lugnt.
  Till nästa gång, ha det bäst!
 
Det värsta med att jobba kväll - jag missar första finalmatchen! Men som systeryster så glatt visar här: BSTL! 
;) <3 
Bowling, Helg, Jobb, LTU, O'Leary's, Teater, fest,
Jag fick tulpaner av David i fredags! Mysigt, och man känner riktigt hur vårkänslorna sprider sig i lägenheten. Dessutom fick vi ju inviga en av våra nya vaser också :)
Blommor, Sött, Vår, inredning, tulpaner,
Så, i fredags var jag ju och såg Kaos i kulissen på Norrbottensteatern. Jag vet inte om jag nånsin har skrattat så mycket när jag sett en teaterföreställning. Den var otroligt rolig, och skådespelarna var fantastiskt duktiga. Det är inte lätt att spela kaos, kan jag lova. Men de fixar det galant, och med en oerhörd timing som är väsentlig för att pjäsen överhuvudtaget ska gå att spela. 
 
Jag rekommenderar den varmt, och den spelas bara april ut, så gå och se den medan du fortfarande har chansen!
 
 
Komedi, Teater, Tips, Underhållande, kaos, sevärt,
Idag har JÖK:2:an satt igång på riktigt med den första föreläsningen! Vi gick igenom de juridiska databaserna - hur man ska använda dem och vad man ska tänka på. Det kommer troligen vara till stor hjälp längre fram. Hur som helst så känns det riktigt spännande att få läsa lite mer juridik! Jag är verkligen motiverad till att plugga och det känns så skönt. 
 
 
Det värsta med att läsa juridik? Jag har aldrig i mitt liv varit med om en tyngre bok!
LTU, juridik, motivation, skola,
De flesta av er som läser min blogg har nog mig på Facebook, så många har kanske redan sett det jag länkade om uppskjutet kaffe. Men jag tyckte bara att det var så... bra, och så inspirerande, så jag måste skriva om det här också:
 
På vissa caféer i olika länder kan man när man gör sin egen beställning också beställa en uppskjuten kaffe. Det funkar så att man i förväg betalar för en kopp kaffe som sen någon som inte har råd kan komma in och fråga efter. Jag blev så förundrad över det här för att det är så himla smart. Och enkelt. Förstå ett så simpelt sätt att hjälpa människor som har det svårt! På vissa ställen kan man tydligen beställa hela måltider också.  
 
Det började i Neapel och finns nu, som sagt, runt om i världen. Även här i Sverige tydligen, nere i Stockholm och Göteborg, men det är ju verkligen något som borde spridas vidare! Håller ni inte med mig?
 
Så enkelt.
 
Inspiration, Tro, Tänkvärt,
Jag hade tänkt skriva lite här igårkväll, men vårt internet var nere så det blev inte. Hur som helst så har jag upptäkt en ny låt av Ellie Goulding, så den får bli dagens tips:
 
Ellie Goulding, Lugn, Musik, Tips,
Jobbade eftermiddag och kväll igår så hade inte så mycket tid till att skriva här. Dessutom missade jag ju matchen också, men galet kul att vi är i final! 
  Idag blir det hur som helst mer kvällsjobb, men det känns bara bra. Sen imorgon så sätter JÖK 2:an igång, känns riktigt spännande! Det ska bli roligt att plugga med Amanda igen också :). 
  Nä, nu kanske man ska ta en promenad i finvädret innan jobbet sätter igång? Jag tror det... Hoppas ni också njuter av en fin söndag, ha det bäst!
Hockey, Jobb, Promenad, Sol, juridik, skola,
"The world you desire can be won. It exists... it is real... it is possible... it is yours."
 
- Ayn Rand
 
Citat, Inspiration, Personligt, Tänkvärt,
Har fått tag på fribiljetter till Kaos i kullissen som går just nu, så ikväll blir det teater med mamma! Känns riktigt kul, speciellt eftersom att vi ändå har tänkt gå och se den! Jag har hört att den ska vara väldigt svår att göra så det ska bli spännande att se hur den är.
 
Just det, mitt lilla äventyr idag - det var roligt, och det kommer fler chanser ;).
 
 
 
 
Personligt, Teater,
Imorgon väntar en lång dag med ett spännande litet äventyr. Därför blir det nu att lägga sig i ett varmt bad och bara ta det lugnt resten av kvällen. Jag tror på det här.
  Tills nästa gång, ha det bäst!
 
Bad, Lugn, Personligt,
"I want to continue being crazy; living my life the way I dream it and not the way other people want it to be."
 
-Paolo Coelho
 
Citat, Författare, Tänkvärt,
I skrivande stund försöker jag som mest att få upp David ur sängen. Idag ska vi nämligen gå en runda på isen! Det ska bli så mysigt, och ännu en första gång för i år. Och som vanligt på onsdagar står det teaterrep på schemat ikväll! Underbart.
  Hoppas ni får en lika härlig dag, ha det bäst!
 
Vintermys.
Isväg, Teater, Vardag, Vinter, Vår, sambo,
"...Nu får jag höra att du lever då och då ifrån en vän,
och det verkar som att allting är okej.
Och jag undrar om du nån gång är tillbaks dit igen,
kanske undrar över mig.
Du kanske undrar över mig.
 
Där låghusen slutade och skogarna tog vid,
där allt var tyst och stilla som på kort.
Där nätterna viska' om ett sporrande liv
och när ingenting vad gjort,
Då när ingenting var gjort.
 
Det är lätt att tänka bakåt när förvirringen tar fart
och när jag känner så så tänker jag på dig.
Allt är så förgängligt, allting kan brisera snart,
men du är oförstörd för mig.
Du är oförstörd för mig.
 
Men tiden har sin rätt att förändras där den går
och den är hos dig nu och hos dig och din vän.
Jag ska aldrig mera lägga mig med huvudet mot ditt hår
och aldrig älska dig igen.
Aldrig älska dig igen.
 
Men vid vägen längs bäcken som sakta ledde hem,
där är himlen lite närmre för mig.
Där har tiden gjort en hållplats för oss och allt som hänt,
dit kan jag gå och sakna dig.
Dit kan jag gå och sakna dig.
 
Men nya dagar väntar med nya tidsfördriv
och allting liksom kräver mera nu.
Så ta dina minnen och försvinn ur mitt liv,
älskade, älskade du.
Älskade, älskade du."
 
Personligt, Vänner, Winnerbäck, saknad,
Idag har mamma varit här och planterat om våra blommor! Så skönt med någon som kan göra det, och fint blev det också! Nu ska jag skjutsa hem henne och sen ikväll har jag lite andra planer, men de är hemliga än så länge ;).
 
Dagens tips, (cover på Pink Floyd):
Blommor, Musik, Tips,
"Färga mitt hår, klipp mig, be mig gå ner eller upp fem kilo! Jag gör det, bara jag får rollen."
 
-Linda Molin
Citat, Inspiration,
Jag kanske skulle göra det här med kvällspromenader till en vana? Jag har hunnit ut en sväng ikväll också, fast det blev lite tidigare den här gången, rätt skönt att det fortfarande var ljust ute. Ja, förutom kalla öron var det rätt skönt i allmänhet. Det är ju det med kvällspromenader. Skönt att få rensa tankarna. Lyssna på musik eller bara gå i tystnad, ta det lugnt och supa in omgivningen eller gå i ett fortare tempo som känns. Allt beroende på vad man känner för just den här kvällen. Det är så simpelt. 
 
Så simpelt.
Kväll, Personligt, Promenad, Vardag,
Jag har hunnit med en sväng förbi mamma idag, när jag kom in genom ytterdörren slogs jag av doften av nybakat bröd. Underbart gott var det. Och så kaffe på det. Dessutom är det ju en fröjd att vara utanför dörren i det här vädret. Det går inte att bli annat än glad. Nu känner man äntligen att våren är nära. 
 
Charmed Again, here I come!
 
 
Vår, fika, kaffe,