Dagarna går fort - nu är det snart dags för ännu en tur till flygplatsen! Den här gången är det Davids tur. Som jag har längtat! En hel vecka ska han vara här, och det ska bli så skönt. Fast han får inte bara semester - lite jobb blir det också ;).
 
Hoppas att även ni får en bra måndagkväll - à bientôt!
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Resor, Rivieran, besök, sambo,
Har inget speciellt att skriva, så ni får en låt: 
Fint, Musik, Tips, skrivtorka,
Konstigt att alla tar helg på Facebook när det känns som att min jobbvecka börjat idag. Så går det när man jobbar helg och är ledig mitt i veckan. Fredagen har kommit och gått och med den även mamma. Jag vinkade av henne på flygplatsen imorse.
 
Vi har haft några fina dagar här nere, och gårkvällen blev ett perfekt avslut! Åh, jag känner mig fortfarande hög efter att ha stått på scenen. Det var grymt kul, och så kul också att Ann-Mari följde med för att kolla! Det betyder också att ni kanske får lite bilder senare ;).
 
Nu kan ni få lite bilder från Ventimiglia, Italien som jag inte hunnit lägga upp än:
 
 
Helg, Italien, Jobb, Teater, bilder, familj, lycka, mamma, tankar, volontär,
Ikväll är det inte bara en vanlig teatertorsdag - ikväll ska vi nämligen framföra våra monologer som vi har jobbat med! Dessutom ska vi göra lite live-improvisation. Åh, vad nervöst det är! Men det ska bli jätteroligt. Så följer mamma med också förstås, vilket ju är en extra bonus.
 
I vanlig ordning får ni i alla fall veckans tounge twister:
 
"Fire truck-tyres."
 
Det må låta enkelt, men försök säga det fem gånger fort så får vi se hur enkelt det är ;).
 
Ha det bäst!
#TtT, Teater, Vardag, framträdande, föreställning,
Idag har jag och mamma varit in en sväng till Nice! Vi hann med att ta en väldigt turistig rundtur med tåg runt stan, en shoppingrunda på Jean Médecin och en långlunch med Erika. Supertrevligt! Ikväll tar vi det lugnt, köper hem pizza och myser på framför nån film här hemma.
 
Jag har tyvärr inga bilder eftersom jag bara använde mammas kamera, men ni får väl använda fantasin istället ;)
 
Ha det bäst!
 
Cagnes-Sur-Mer, Film, Frankrike, Nice, Rivieran, besök, mamma,
Så har hon anlänt! Efter en liten vilostund tog vi en promenad till havet. Det var blåsigt, men mysigt. Nu tar vi det lugnt innan middagen - ikväll blir det trerätters!
 
Som sagt, lite blåsigt var det ;)
Cagnes-Sur-Mer, Promenad, besök, franska rivieran, havet, mamma,
Ikväll är jag glad, för imorgon kommer äntligen min älskade mamma hit! Åh, vad roligt det ska bli! Dels för att det ska bli kul att träffa henne igen, och dels för att det ska bli roligt att visa henne hur jag har det här. 
 
Så imorgon jobbar jag halvdag tills jag ska fara och hämta henne, sen är jag ledig onsdag och torsdag, så vi får två hela dagar tillsammans innan hon far hem igen på fredag! Det blir super. Jag är inte helt säker på vad vi kommer fylla dagarna med, men ni får väl lite bilder och återberättande i efterhand. 
 
Ha det bäst!
 
 
 
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Resor, Rivieran, familj, förväntan, kärlek, mamma,
Igår såg jag klart sista säsongen av Gossip Girl! Åh, vad bra det var! Det tog lite tid bara, för jag tyckte inte att säsong fem var så bra, så jag var lite less när jag skulle börja på säsong sex. Men så tog jag tag i det igen, och är så glad att jag gjorde det, för säsongsavslutningen var grym!
 
 
Gossip Girl, Serier, avslut, geek, spänning, vemod,
Okej, här kommer mina inköp från igår, som jag för övrigt är sjukt nöjd med!:
 
Två fina sjalar som kommer att bli välanvända framöver.
 
Och så dessa - enligt mig - helt underbart söta sommarskor! Åh, vad jag älskar dem. 
 
Italien, Shopping, bilder, skor,
Här öser regnet ner idag, och jag tror mig ha hört lite åska tidigare också. Mysigt. Jag passar på att lägga upp de utlovade bilderna från Biot med UngAzur förra söndagen:
 
Plockar lite blommor till en liten krans...
 
På det stora glasbruket fick vi se lite glasblåsning! Riktigt coolt.
 
Fin trappa i den gamla delen av byn.
 
Julias balkong? Inte? Okej.
 
Kransen del 2.
 
Vi hittade en svart katt...
 
...som tyckte om Jennifer.
 
Vi avslutade (typ) med fika på terassen hos Jennifers värdfamilj - så mysigt!
 
Biot, Frankrike, Jobb, Rivieran, UngAzur, Vänner, volontär,
Jag har haft en underbar dag som började med Lotta i Italien och avslutades med Ann-Mari och hennes son med flickvän framför en film. Så mysigt! Och ja, det blev några inköp i Italien, och ja, ett av dem var skor. Bilder kommer ;).
Film, Frankrike, Helg, Italien, Ledighet, Mys, Rivieran, Shopping, skor,
Jag fortsätter väl på samma tema som sist:
 
"Which witch wished which wicked wish?"
 
Och temat till ära får ni en bild på mina tre favorithäxor ;).
#TtT, Teater, artikulation, ord, roligt, torsdag, tungvrickare,
Okej, jag upptäckte egentligen Clara Henry på Youtube för typ ett år sen, men så fick jag av någon anledning för mig att jag skulle titta på en av hennes videobloggar igårkväll. Det slutade några timmar och många skratt senare när jag efter midnatt nån gång lyckades slita mig från datorn för att gå och sova. Jag hade planerat att gå och lägga mig vid tio. 
 
Så kan det gå, och nu har jag suttit en stund på Youtube ikväll också. Ville med det här bara tipsa om en grym videobloggare, om ni nu inte redan upptäckt det efter Mello... Som exempel får ni den där videon jag såg för typ ett år sen:
 
Clara Henry, Tips, kul,
Idag har denna gounge fyllt fem år! Presenten jag skickade (en klänning) passade visst, men jag önskar ändå att jag kunde vara där och fira henne. Men snart ses vi ju igen!
Födelsedag, barn, familj, firande, kärlek, systerdotter,
Jag har varit lite seg idag, men annars har det varit en bra jobbdag, och efter det tog jag mig i kragen och for ut och sprang, trots att det kändes riktigt motigt innan - så nöjd! Nu blir det lite serie-tittande innan sängen. Imorgon ska jag försöka ladda upp lite bilder från i söndags!
 
Ha det bäst!
 
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Förhäxad, Jobb, Rivieran, Serier, Träning, Vardag,
Snart sätter jobbdagen igång. Då blir det att packa in i bilen allt som ska med till mässan i St Raphaël senare idag. Själv ska jag inte med eftersom att jag har min ungdomsgrupp då - idag blir det en utflykt till Biot och glasbruken där :).
 
Hoppas ni också får en bra söndag!
 
 
 
Biot, Jobb, UngAzur, Vänner, franska rivieran, svenskakyrkan, utflykt, volontär,
 
Citat, Fint, Tänkvärt, kärlek, ord,
Gårdagen spenderades mestadels med Jennifer. Först på stranden, sen hos henne i Biot för en fördrink innan vi for vidare mot middagen vi var bjudna på. Det var en väldigt god och trevlig middag! 
 
Imorse var jag tillbaka i Cagnes och har hunnit ligga lite i solen med en bok även idag. Så skönt. Nu blir det att ta det lite lugnt och ladda för en springtur ikväll!
 
Ha det bäst!
 
Rosévin och jordgubbar i Jennifers studio :)
Biot, Frankrike, Helg, Middag, Mys, Rivieran, Sol, Vänner, strand, trevligheter,
Igår bokade jag min hemresa. Den åttonde juni bär det av tillbaka till Sverige och Luleå igen. Det känns konstigt, och snart. Men nog ska jag hinna med ett och annat innan dess:
 
Nu är det inte ens två veckor kvar tills mamma kommer ner, och veckan efter det kommer David igen, sen ska jag nog hinna få både ett och två besök till innan det här är över. Så ska jag ta mig tid att njuta av värmen, umgås en massa med mina fina vänner här, hinna framföra en monolog och sätta upp en femton minuter lång Hamlet. Det ni.
 
 
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Hem, Luleå, Resor, livet, tid, volontär,
Efter en lång arbetsdag känner jag att sängen kallar snart, men först unnar jag mig ett avsnitt av Förhäxad. Ha det bäst!
 
 
Charmed, Förhäxad, Vardag,
Kommer inte på något vettigt att skriva, så ni får en låt istället:
Charmed, Fint, Förhäxad, Musik, Tips,
Igår hade jag en riktigt mysig kväll som avslutades i Nice hos Emelie på hennes avskedsfest (-förlåt: soirée). Det var riktigt kul, men det kändes jobbigt att säga hejdå idag. Det känns så tråkigt att hon ska flytta hem till Sverige igen! Men hon ska komma och hälsa på i en inte alltför avlägsen framtid i alla fall, så det känns ju bra :).
 
Dagens hopplockade frukost åts i Emelies fönster - kan man ha ett bättre läge?! Så mysigt.
Frankrike, Helg, Nice, Sol, Vänner, avsked, fest, franska rivieran, frukost, havet,
Jag jobbar idag, men börjar inte förrän vid lunchtid. Det är så himla skönt med såna här långa mornar. Jag gick ner och åt frukost i solen med Ann-Mari, sen upp igen för att duscha och fixa mig och nu sitter jag här. Det är så skönt att kunna njuta och ta det lugnt ibland, och jag fick ju ändå sova lite längre än vanligt också. 
 
Anledningen till att jag börjar så sent är för att vi har visning av Melodifestivalen ikväll, så klockan hinner bli rätt mycket innan jobbdagen är slut. Jag tror att det här blir en bra dag, hoppas er också blir det!
 
En bild från igår, när vi var på favoritrestaurangen här i Cagnes - supermysig kväll!
Cagnes-Sur-Mer, Helg, Jobb, Mello, Middag, Mys, Provence, Vänner,
Det är väl ingen som har missat att Oscarsgalan gick av stapeln i söndags? Det var nästan så att jag övervägde att stanna uppe hela natten för att se den. Men bara nästan. 
 
Jag har förstås uppdaterat mig om hur det gick, och det verkar som om rätt personer/filmer tog hem priserna. Det är definitivt några filmer jag blivit väldigt sugen på att se, typ Dallas Buyers Club, American Hustle och The Wolf of Wall Street. Sen älskar jag förstås det faktum att Disney's Frozen vann flera priser, eftersom bästa Kristen Bell är med i den!
 
Självklart har jag ju också hunnit se lite av de klänningar som bars under kvällen, och här är några av mina favoriter:
 
Jessica Biel. Så vacker. Älskar knapparna.
 
Jennifer Lawrence, förstås.
 
Amy Adams. Så elegant, och så fin färg på henne.
 
Charlize Theron. Wow.
 
Kristen Bell. Det här är nog min absoluta favorit. Bara titta på henne! Love it!
Film, Fint, Förebilder, Inspiration, Kläder, Oscar, Oscarsgalan, mode, vackert,
Inte för att vara sån, men det är dagar som denna som jag älskar att bo på den franska rivieran! Åt frukost på terassen ute i solen, och var tvungen att gå upp och byta till shorts innan jag sen gick på en förmiddagspromenad ner till havet. Tänk vad lite värme kan göra med humöret. 
 
Köpte mig också äntligen ett par nya solglasögon på fredagsmarknaden! De förra tappade jag ju bort i typ oktober...
 
Kass bildkvalitet, men ni fattar.
 
Cagnes-Sur-Mer, Helg, Ledighet, Shopping, Sol, franska rivieran, marknad, trevligheter, värme,
Ni får en tungvrickare lite snabbt innan jag måste börja med middagen och sen dra vidare mot Valbonne!
 
"If two witches would watch two watches, which witch would watch which watch?"
 
Enjoy!
#TtT, Teater, torsdag, tungvrickare,
Efter kören igår följde jag med Nadja och Emelie till Nice för att titta på avslutningen av karnevalen. De brände kungen och sen kom ett fyrverkeri utan dess like över havet. Jag är så glad över att jag for in, för det var helt galet maffigt! Jag hann ju inte stanna så länge efteråt eftersom jag var tvungen att hinna med bussen hem också, men det jag hann med var väldigt trevligt!
 
Idag har det varit en lugn dag då skolorna har lov, så det har inte varit så många barn här. Därav ett tidigt avslut på jobbdagen. Nu ska jag gå till Lidl som tydligen ska ha lite svenska varor idag. Man blir ju lite nyfiken på vad de har att erbjuda ;).
 
Jag ber om ursäkt för att jag slösar er tid på detta tråkiga inlägg, hahah, men hoppas ni får en fortsatt bra dag!
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Kör, Nice, Rivieran, Vardag, festligt, karneval,
Idag mår jag mycket bättre än igår. Skönt. Så efter en rätt lugn jobbdag tog jag tag i saken och städade mitt rum! Det är ju alltid så himla skönt när det är gjort. 
 
Nu blir det nåt avsnitt av Förhäxad innan sängen väntar. Jag är på sista avsnittet av säsong tre nu - en vändpunkt för hela serien! Åh.
 
 
Charmed, Förhäxad, Jobb, Vardag, förkylning, städning, svenskakyrkan, volontär,
Jag fick en plötslig inspiration:
Några fina bilder från en modetidning jag fått med mig hem. Då vet ni.
 
Vardag, bilder, inredning, pyssel,
Idag skulle vi ha åkt till Biot med ungdomsgruppen, men jag är förkyld och febrig, så istället sitter jag här... Trist.
 
Jag tänkte i alla fall visa er ett par bilder från Menton. Jag var där i fredags med Ann-Mari och hennes väninna som är här och hälsar på. Det är en mindre stad nära den italienska gränsen, där de har en citronfestival nu. Tanken var förstås att gå på festivalen, men efter en lång lunch började det ösregna, så vi nöjde oss med att gå i några butiker innan vi for tillbaka till Nice för middag och sen vidare hem till Cagnes. Det blev en trevlig dag ändå!
 
Vi behövde ju inte gå in på festivalen för att få se citroner ;)
 
En supermysig liten butik där man fick provsmaka både det ena och det andra!
 
Och så middagen i Nice då. Place Masséna i kvällstid.
Frankrike, Helg, Menton, bilder, mat, trevligheter, utflykt, utforskning,
Här ser ni då min nya frisyr. Det blev förstås väldigt stylat hos frisören också, så det ser ju inte riktigt ut så här idag, men... jag tror att jag är nöjd ändå.
 
Jag vet inte om det säger någon nåt, men jag klippte mig hos Jean Louis David... :)
 
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, frisyr, hår, nytt, stil,