Upp tidigt imorse för franskalektion. Idag fick vi prata med en riktig fransman fransktalande engelsman! Typ... Men det var roligt! Nu har jag en massa ärenden och manusläsning att göra här hemma, vilket ju passar perfekt till det här vädret.
  Igår hade jag för övrigt väldigt roligt på Leos Lekland med Cissi och Miranda! Man blev som barn på nytt. Men jag var lagomt trött efteråt kan jag lova. 
 
Mysunge!
 
 
 
"Jag vill åka igen!" - sa Cissi... ;)
 
 
 
LTU, familj, franska, kärlek, skola,
Jag och David har varit en sväng på Bistro Norrland ikväll med några härliga delar ur teatergänget! Typ. Det var hur som helst väldigt trevligt, men vi for rätt tidigt eftersom att David ska upp och jobba. Själv ska jag på Leos Lekland imorgon med Cissi och Miranda! Första gången jag är där, så det ska bli spännande :D. Hahah.
  Har hunnit se ett avsnitt av Pretty Little Liars också men nu blir det att sova för min del med så man orkar med morgondagen :). Ha det bäst!
 
 
PLL, Pretty Little Liars, Teater, Utekväll, Vänner, systrar,
Det blev visst ingen fortsättning här igår. Efter teatern tränade jag och sen var jag så trött så jag gick och la mig redan vid tio på kvällen... Så går det när man sover för lite ;).
 
Här kommer i alla fall min topp 5-lista på de snyggast/finast/bäst/vackrast klädda på galan! 
 
1. Jennifer Lawrence:
En klänning värd en Oscarsvinnare. Halsbandet hon har hängde ner jättelångt på ryggen också, skitcoolt, men hittade ingen bild på det. 
 

2. Amanda Seyfried:
Älskar det lilla släpet, och håruppsättningen var pricken över i:et. Knutar var, som ni kanske börjar ana, nånting man såg mycket av.
 

3. Jennifer Garner:
Äntligen lite färg! En helt underbar färg på henne. Snygg och cool design också, som inte tar bort känslan av den klassiska stilen.
 

4. Nicole Kidman:
Har sett vissa som tyckte hon var sämst klädd, förstår inte varför.Klänningen satt perfekt på henne, och jag har även en liten förkärlek till såna där fyrkantiga uringningar. Guldörhängena och frisyren gör det bara bättre.
 

5. Amy Adams:
Sagolik. Hon låg egentligen etta på den här listan i söndags, men efter lite eftertanke fick hon glida ner hit. Men hon platsar definitivt listan i alla fall!
 

Så, vad har vi lärt oss av det här? Hårknutar i alla former funkar alltid! Hahah.. Nä men, som sagt, de var populära. Alla bilder gör inte riktigt personerna till rättvisa här, men men, det här är min åsikt i alla fall. Vad tycker ni? Satte jag dem i rätt ordning?
Hollywood, Inspiration, Jennifer Lawrence, Klassiker, Kläder, Oscarsgalan, Skådespelare, Skönhet, Åsikter,
Dags för den obligatoriska sammanfattningen då? Kan börja med att säga att jag och Josse var eniga om att det definitivt var värt att sitta uppe för att se galan! Helt underbart! Seth McFarlane var en superrolig värd, och bara att se alla på röda mattan kändes ju magiskt. 
 
Sen var det ju grymt kul att Sverige tog hem hela tre statyetter! Först i form av Searching for Sugarman som tog hem årets dokumentärfilm, och sen fick Skyfall och Zero Dark Thirty dela på priset för ljudredigering, där de inblandade i båda filmerna var svenskar! 
 
Bästa film gick till Ben Affleks Argo. Bästa skådespelare blev Daniel Day-Lewis för Lincoln och bästa skådespelerska blev Jennifer Lawrence för Silver Linings Playbook! Åh, hon var så fin när hon kom upp för att ta emot priset! Alldeles paff, och så ramlade hon i trappen på väg upp, men hon slätade över det med värdighet. Även Anne Hathaway vann en Oscar, för bästa kvinnliga biroll, vilket också kändes kul då hon är en personlig favorit. Måste verkligen ta och se Les Misérables nu!
 
Senare ikväll hade jag tänkt ta och skriva lite om mina personliga favoriter på röda mattan, så, stay tuned! Eller nåt i den stilen...
 
Joseph Gordon-Lewitt, Seth McFarlane och Daniel Radcliffe!
 
Bonds 50-årsjubileum uppmärksammades, och Shirley Bassey framförde Goldfinger. Wow.
Bond, Jennifer Lawrence, Oscar, Oscarsgalan, Vinnare,
Söndag idag då. Började med att sjunga på gudstjänst med kören på förmiddagen, sen blev det en sväng på Hemmakväll för att bunkra upp med godsaker för kvällens bravader med Josse ;). Ja, Oscarsgalan alltså... Har försökt ta mig en liten powernap för att orka med hela natten, men det gick väl sådär... Men äsch, nog vet jag det ska gå bra ändå! Så länge jag orkar med franskalektionen imorgon bitti... ;)
Film, Oscar, Skådespelare, Vänner,
Väntar på att mamma ska komma och dricka lite kaffe, sen ska vi fara iväg och uträtta lite ärenden. Ikväll bär det av till Boden då jag och David ska på middag hos Cess och Claes, jag har ju inte sett hur de bor än ens, så det känns roligt! Har precis bakat en liten paj också som vi ska ha till efterrätt då :)
  Just det! Måste ju bara nämna också att vi var på paltmiddag igår hos Davids mormor och morfar - underbart gott! Och bär och grädde var det efteråt också, trots att man knappt fick ner det på grund av paltkoman ;).
  Bra helg med andra ord, hoppas er är det med!
 
 
Helg, Middag, Palt, Vänner,
"A person who won't read has no advantage over one who can't."
- Mark Twain
 
Böcker, Citat, Författare, Tankeväckande, Åsikter,
Det gick bra att jobba kväll igår, lärorikt att se hur det är under andra tider! Idag var det däremot dagtid som gällde igen. Efter det har jag hunnit med en franskalektion och även middag och teaterfilosofi med Tommy. Roligt och lärorikt det med! Nu har en lång dag kommit till sitt slut och sängen lockar, dock med en bok väntandes på sängbordet.
 
Inspiration.
Inspiration, Intressant, Jobb, LTU, Middag, Teater, franska, skola,
Jobbar kväll idag så är ledig fram till 18.00 - skönt! Jag har både hunnit med lunch med Tommy och en kaffe på Wayne's med finaste Amanda :). Här hemma har jag plockat och donat och även hunnit med ett avsnitt av Pretty Little Liars! Bra dag det här.
 
Lunch, PLL, Pretty Little Liars, Vänner, café, latte,
Jag skyller på teaterträning som anledning till att jag inte skrev nånting igår. Nu är jag precis hemkommen från bio med Josse, vi var på förhandsvisning av Cloud Atlas! En grymt bra film! Så cool och vacker och... Ja, det är en film som stannar kvar en stund, jag lovar att den är väl värd de där knappa tre timmarna av ditt liv.
 
Jag och Josse har även bestämt oss för att träffas på söndag för att sitta uppe och se Oscarsgalan! Jag längtar redan ;).
 
Berörande, Bio, Film, Skönhet, Tankeväckande, Vänner,
Dagens tips blir (för ovanlighetens skull ;)) en låt som gör mig glad! Den är så otroligt härlig och peppande att lyssna på, testa själva:
 
Glädje, Inspiration, Musik, Åsikter,
Eftersom jag nu skrev att jag skulle titta på Melodifestivalen igår så måste jag väl skriva vad jag tyckte om det också.
 
Mina favoriter var Amanda Fondell:
 
Och State of Drama:
 
Det blev en nitlott och en vinst. Jag förstår verkligen inte hur Amanda Fondell inte kunde gå vidare. Hon hade ju lätt den bästa låten. Så grym. Menmen, vad ska man göra?
Amanda Fondell, Musik, melfest, Åsikter,
Det blev en riktig städdag idag! Det är så skönt när man verkligen hittar den där motivationen till det! Och så roligt att få det fint förstås! Därför tycker jag att jag förtjänar att vara en riktigt stereotypisk svensk nu och sätta mig i soffan med godis och dricka och se Melodifestivalen!
Hoppas ni får en bra kväll, oavsett om den spenderas hemma eller ute!
Mello, Mys, städning,
Dags för dagens tips! Romeo och Julia. I bokform alltså. Jag vet att det kan kännas som lite av en kliché - även om man inte har sett eller läst den förut så kan man i princip hela handlingen. Känns det som i alla fall. Jag anser att den är värd att läsa ändå, för den är så väldigt vacker. Det är som att läsa poesi, eftersom den är skriven i blankvers. Dessutom kanske man ska läsa den just för att den är så välkänd? Så att man faktiskt får hela historien, från början till slut, och inte behöver säga att man "i princip" kan den ändå. 
 
Om man inte vill läsa den på engelska rekommenderar jag översättningen av Göran O. Eriksson, som heter Romeo och Juliet. Just den delen har jag väl lite svårt för, men han menar på att i dagens samhälle ska man inte behöva översätta namn, vilket han väl har rätt i. Hur som helst var den väldigt fint skriven (översatt). Dessutom finns det i slutet kommentarer till varje scen som man kan läsa om man vill få en djupare förståelse för texten. 
 
Där har ni den. 
 
 
 
 
 
 
Berörande, Böcker, Inspiration, Klassiker, Pjäser, Shakespeare, Teater,
Jag märkte för nån dag sen att Förhäxad har börjat gå på tv igen! Vardagar på nian, mellan kvart över sju och åtta på morgonen... Visst är det kul att de sänder det, men kom igen?
  Såg det hur som helst av en slump en morgon när jag åt frukost, och självklart kom suget efter mer, så det blir nog några avsnitt i helgen! ;) Det spelar som ingen roll vad jag ser för andra serier, det här kommer alltid att vara nummer ett.

Det är säsong tre som går på tv just nu, vilket råkar vara en av mina favoritsäsonger!
Jaha, ska man skriva nåt om Alla hjärtans dag då? Jag fick superfina rosor av David, vi köpte hem god mat från Waldorf och så såg vi en film - Kärlek i New York. En rätt bra film, men det är inte som den låter. Kvällen däremot var väldigt mysig, även om vi båda var så trötta så vi knappt orkade hålla oss vakna ;).
  Nu ska jag inviga helgen med ett skumbad!
Ännu finare dagen efter! :)
 
Alla hjärtans dag, Blommor, Film, Middag, Rosor, Valentine, kärlek, sambo,
 
En riktigt skön låt. Så där lagomt deppig ;).
Blues, Musik, Mys,
En liten sammanfattning av gårdagen:
"Att komponera en kaffeblandning kan i någon mån jämföras med att komponera musik. Det måste vara harmoni för att kompositionen ska bli bra".
- Rudolf Zoéga
 
Det var jätteintressant. Från 10-17 fick vi sitta och lyssna på personer från olika företag som är inblandade och dessutom provsmaka kaffe, vilket var lite spännande. Självklart var det lunch och fikaraster också.
 
När allt var färdigt hann jag med att träffa Sofi en sväng också, det var roligt att se henne igen! Vi tog en fika innan jag var tvungen att ta mig tillbaka till Arlanda. Att mitt flyg sen var försenat var ju en annan sak... Menmen, allt som allt var det en rolig och lärorik dag!
 
Det var en fin kväll, det här. Kommer du ihåg den?
 
Flyg, Inspiration, Intressant, Jobb, Stockholm, Vänner, fika, kaffe,
Just det, jag ska till Stockholm imorgon, det har jag nog inte skrivit om här! Det är med Retail24, som jag demar kaffemaskiner för. De har en kick-off där nere som alla medarbetare ska vara med på. Alltså flyger jag ner tidigt på morgonen och kommer hem på kvällen! Det ska bli riktigt spännande faktiskt, man känner sig en aning vuxnare ;). Hahah. Däremot blir det att försöka ta sig i säng lite extra tidigt, så man orkar med hela dan. 
 
Stockholm - here I come! 
Flyg, Jobb, Resor, Stockholm, Vardag,
 
Jag vill till London. Bara för att få sitta på tunnelbanan där. Åka från stadsdel till stadsdel. Höra rösten som predikar: "mind the gap", och bara vara. Få vara i den där melankoliska, gråa, råa känslan som på den där tunnelbanan ändå kommer med en form av tillfredställelse, och ett leende på läpparna. Varför? Jag vet inte. Därför. Det är nånting med tunnelbanor. Det är nånting med London. 
 
Det är lite spännande att det krävs ett Luleband för att föra mina tankar till London, men det var en låt som cirkulerade mycket i hörlurarna den veckan.  
 
 
London, Melankoli, Musik, Personligt, Resor, tankar,
Eftersom jag tidigare nämnt saker som att Angelina Jolie är på min topp-fem lista över de vackraste kvinnorna i världen, så tänkte jag att jag ju skulle kunna ge er min topp-tre lista här i alla fall. Ja, min nuvarande topp-tre lista. Ingenting är ju skrivet i sten ;).
 
1. Rose McGowan (innan plastikkirurgin):
 
2. Amanda Seyfried:
 
3. Angelina Jolie:
 
Vad säger ni, håller ni med mig, eller har ni några invändningar? Andra förslag? Kommentera!
 
 
Insåg tidigare att det här är min första lediga dag på över två veckor. Så mellan maskinerna med tvätt njuter jag för fullt! Bland annat med One Tree Hill som jag äntligen börjat se nu! Eftersom jag bara har sett igenom den serien en gång är det så roligt att börja om från början igen och minnas hur allt startade.
  Jag fick till och med David att se första avsnittet med mig, men han fastnade inte direkt, tyckte det var för mycket "cool guy-syndrom". Det ger dock med sig rätt snabbt, så låt inte det avskräcka er ;).
 
Ledighet, OTH, One Tree Hill, Serier,
Ja, jag tittade förstås på Gaygalan ikväll också, och jag är mer motiverad än nånsin att läsa ut min nuvarande bok så jag får börja på Torka aldrig tårar utan handskar nån gång! Nu när jag äntligen har köpt den också... Det blir nog hårdläsning ikväll!
 
 
 
Berörande, Böcker, Jonas Gardell, Personligt,
Jag såg just Trainspotting med David. Den var hemsk. Obehaglig. Jag fick till och med titta bort några gånger. Men den var bra. Väldigt bra, och berörande. Vilket jag väl visste att den skulle vara, på något sätt. Det är ju en kultfilm. "Ett måste att se." Vad tycker ni om den?
 
 
Ewan McGregors genombrott för övrigt. Han är galet bra här.
Berörande, Drama, Film, Personligt, Skådespelare, tankar,
"Hon kunde vara fackla åt en blind!
Hon hänger skimrande på nattens kind
Som en juvel i Etiopiens öra,
För dyr för jorden, och för skön att röra!
Kråkflocken kring henne förstärker glansen:
En snövit duva! Efter den här dansen
Går jag och rör vid hennes hand och låter
Den ge min grova hand dess oskuld åter.
Älskade jag förut? Aldrig så här!
Ikväll först har jag sett vad skönhet är."
 
- Romeo, Romeo och Juliet 
Citat, Dikt, Klassiker, Personligt, Teater,
Efter praktiken stod det kör på schemat idag: utmanande, men roligt! Sen har jag och David sett Smurfarna, ni vet den nya, animerade. En riktigt söt och rolig film! Har inte så mycket mer att tillägga just nu, ha det bäst!
 
 
 
 
 
Film, Kör, Mys, Sång, Sött,
"Girls got balls... They're just a little higher up, that's all."
 
- Joan Jett
 
Citat, Idoler, Inspiration, Joan Jett, Musik, Rock,
Dagens tips: Rock of Ages! En musikalfilm med sjuttio- och åttiotalsrocken i fokus. Väldigt rolig, och med bra musik. Tom Cruise och Malin Åkerman är väldigt bra i sina biroller, och visst kan huvudrollsinnehavarna det de gör också. 
 
 
 
Film, Komedi, Musik, Rock,
"The bitch is hungry, she needs to tell, so give her inches and feed her welll. More days to come, new places to go. I've got to leave, it's time for a show."
 
 
 
Sitter och pluggar franska... Får man säga att det är roligt? För det är det. Det är så himla roligt. Det är nog det här jag ska syssla med. I någon form i alla fall. 
 
Dagens tips blir därför, igen, en fransk låt, en riktigt bra fransk låt:
Musik, Personligt, Språk, franska, plugg,
Dagens tips:
 
 
Ellie Goulding, Musik, Personligt,
Snart dags för jobb igen, men kortare dag idag, 12-16. Sen ska jag på körfestival i Domkyrkan som börjar 18.00, men med rep före då. Kom och kolla, vetja! Den senare kvällen kommer att bestå av träning och hyrfilm.
 
Just det, på tal om film, kommer ni ihåg The Five-year Engagement, som jag skrev om för ett tag sen? Den var väl helt okej, men jag vet inte om jag skulle klassa den som en komedi direkt. Nog var den väldigt rolig på sina ställen, men den övergick till att bli, ja, nästan lite tung. En dramakomedi kanske. Som sagt, helt okej, bara inte vad jag förväntade mig. 
 
Film, Jobb, Kör, Musik, Träning,
Så var den här igen. Den där omöjliga stressen. Stress måste ju vara bland det värsta som finns när det blir för mycket. Hatar när man måste stressa som en galning för att hinna från ett ställe till ett annat, eller när man helt enkelt måste boka om eller prioritera bort vissa saker för att man helt enkelt inte hinner. 
  Men jag antar att det är sånt man måste lära sig. Att prioritera. För man kan ju inte hinna med allt, så är det bara, och för det mesta kommer det fler chanser möjligheter tillfällen. 
Personligt, stress,
Jag och David har varit på middag hos mamma ikväll, vi fick Flygande Jacob - gott! Imorgon blir det middag i Klövern, men först demojobb på Elgiganten, så om ni är sugna på lite Chailatte eller så får ni gärna komma förbi! ;). 
 
Såg den här filmen ikväll. Visserligen en B-film, men väldigt rolig, och med Kristen Bell som jag ju har en förkärlek till. Bradley Cooper är förstås också bra. Sevärd. 
Film, Helg, Hemmakväll, Kristen Bell, Middag, Mys, Veronica Mars, kaffe,