Idag har jag haft min första sånglektion. Det var galet roligt! Kul med lite mer personlig feedback och utveckling än  man får i körsång. Sen är det ju förstås alltid roligt att sjunga! 
 
Annars så fick jag äntligen göra bort min redovisning i franskan idag. Det gick rätt bra, och jag lyckades prata i tio minuter också, så det var ju skönt ;). Nu är det bara juridik-tentan kvar då innan det är slut. Underbart!
Personligt, Sång, franska, skola, sommar,
Dagarna består mest av pluggande just nu, och att ändå ta vara på varje chans till sol man får, därför blir det lite tomt här. Men ni får en låt:
 
Musik, Tips, franska, juridik, plugg, tenta,
Det är knappt lunchtid och jag är redan klar med Powerpointen till min franskaredovisning - lycka! Nu är det bara att öva in talet så ska nog det här gå vägen också. Det känns riktigt skönt. 
  Efter lunchen blir det nog lite tentaplugg och sen vankas det kvällsjobb. Vadå helg? Hoppas ni får en bra lördag!
 
Glädje, Helg, Jobb, LTU, franska, juridik, plugg,
Som alla andra dagar så har den här dagen mest bestått av tentaplugg, och så även gårdagen.
 
Men igår hann jag också med en sväng på stan med Josse - på två timmar hann vi med både milkshake på Blå Gåsen och middag på Max.. ;). Sen var det möte inför guidejobbet i sommar, bra med en uppfräschning av minnet! :)
 
Nu är det däremot mer pluggande som gäller: den svenska sambolagen på franska. Önska mig lycka till och, ha det bäst.
 
Kör, Sång, franska, juridik, konsert, plugg, tenta,
Har gått och blivit kär i den här låten. Den är så himla skön att lyssna på. Om den hade fått gå till ESC kan jag lova att vi hade vunnit.
 
Det blev inte så mycket franskaplugg igårkväll men desto mer idag. Är nästan färdig nu - grymt skönt! Dessutom går tentaplugget med Amanda riktigt bra också, och vi njuter av lättnaden. Nu blir det snart en springrunda, och låten ovan kommer definitivt att strömma ur hörlurarna. Ha det bäst!
 
Amanda Fondell, Musik, Tips, Träning, plugg, tenta,
Efter en effektiv dag på universitetet cyklade jag och David in till stan, där vi blev kvar på middag hos hans föräldrar. Väldigt trevligt, men jag är fortfarande mätt, så någon löpning lär det ju inte bli ikväll. Lite ryggträning ska jag nog orka med däremot! Och kanske nåt avsnitt av One Tree Hill? Eller lite franskaplugg... Ah, vi får se, helt enkelt.
  Till nästa gång, ha det bäst!
 
OTH, Träning, Vardag, familj, kärlek, sambo, skola,
 
Med sommartider kommer gladare låtar - melankolin är över! ;) Såg för övrigt just den bästa hockeymatchen jag sett i mitt liv.
Glädje, Hockey, Musik, Vinst, sommar,
Hur tänkte jag när jag trodde att jag skulle få ihop en redovisning på tio minuter om sambolagen?! På franska dessutom. Inte för att det spelar nån roll vilket språk det är på när man ändå inte hittar något att säga. Jo, på fem minuter kanske, men inte på tio. 
 
Äsch, det löser sig... Det brukar ju alltid göra det. Ber om ursäkt för det här tråkiga inlägget, hoppas ni får en fortsatt bra dag!
 
franska, plugg, stress,
Nackdelen med sommaren: när det flyger in humlor i lägenheten så man måste springa och gömma sig i sovrummet... Tur att David var hemma och kunde jaga ut den! Hahah...
 
Annars njuter jag av en ledig dag, har suttit på balkongen och läst, och då insåg jag att det var dags att införskaffa en solskyddsfaktor, så det blev en sväng in till stan för det. Bara skönt i det här vädret. På nån timme ska jag ta mig ut på en springrunda också, sen får vi se hur kvällen slutar.
 
Lev och njut och ha det bäst!
Helg, Sol, Träning, läsning, sommar, stan,
Kan man annat än älska livet när det är sånt här väder ute? Jag tror inte det. Det är lite svårt att hitta motivation till tentaplugget, bara. Men man får ju åtminstone en hel del energi! Underbart, säger jag bara.
 
Nu blir det snart en promenad in till stan då det vankas kvällsjobb, men resten av helgen är jag ledig så det är bara att hoppas på att solen och värmen stannar kvar!  
 
Här är skorna jag köpte igår! (Ja, de vita har hunnit användas.)
Jobb, plugg, skor, sommar, värme,
Så har en lång dag kommit till sitt slut. Höjdpunkten var nog stan med Amanda: gott sällskap, underbart väder och så fick jag mig inte bara ett utan två par nya skor! Kan det bli mycket bättre? ;) Annars var kören också väldigt rolig, som vanligt, och att Sverige vann nu ikväll känns bara som pricken över i:et. Straffarna var ju en dröm att se! 
 
Men, det är en dag imorgon också, som kommer innehålla både pluggande och jobb, så nu är det bäst att säga godnatt. 
Hockey, Kör, Sång, Vänner, skor, sommarkänslor, stan,
"Oui. Je comprends qu'on aille aux fêtes,
qu'on soit foule, qu'on brille aux yeux,
qu'on fasse, amis, ce que vous faites,
et qu'on trouve cela joyeux;
 
Mais vivre seul sous les étoiles,
aller et venir sous les voiles
du désert où nous oublions,
respirer l'immense atmosphère;
 
C'est âpre et triste, et je préfère
cette habitude des lions."
 
-Victor Hugo
 

Ja, jag vet, den är på franska, men jag lovar att den är jättefin.
Dikt, Personligt, Språk, Tänkvärt, franska,
Hemma från universitetet då. Har pluggat med Amanda och haft lektion i franska. Roligt, men man börjar verkligen känna att tentaperioden närmar sig. Med stormsteg. 
  Men det ska nog gå bra... Det är bara att fokusera nu den här sista tiden - och sen har man ju alltid tentafirandet att se fram emot ;).  
 
Vardag, franska, juridik, plugg, tenta,
"Your reason and your passion are the rudder and sails of your seafaring soul. If either be broken, you can but toss and drift or else be held at a standstill in mid-seas. For reason, ruling alone, is a force conifining. And passion, unattended, is a flame that burns to its own destruction."
 
- Khalil Gibran
 
Citat, One Tree Hill, Personligt, Tänkvärt,
Så var man hemma från jobbet och har även hunnit med lite middag. Efter en (till) kopp kaffe blir det att ta fram skolböckerna en stund och sen är det träning som gäller! Skönt.
 
Köpte en film idag också som jag ska försöka se senare. För 15 kr på Outleten på Hemmakväll - så värt! The Edge of Love heter den i alla fall, med Sienna Miller och Keira Knightley. Jag meddelar väl senare vad jag tyckte om den ;).
 
Film, Hemmakväll, Vardag,
Jodå, vi hade det riktigt roligt igår. Att man inte var hemma förrän klockan sex imorse kanske säger en del om det? ;). Supertrevligt!
  Det blev ju dock lite tungt att ta sig upp ur sängen sen, men var ju tvungen att hinna med bussen mot Kalix! Det var jättetrevligt där med fika och god mat, och förstås gott sällskap :). Alltid skönt att få lite pratstunder med systrarna. Och lite bus med lillstumpan hanns givetvis också med! Som sagt, ett bra avslut på en bra helg.
 
 
 
   
Till nästa gång, ha det bäst!
Risön, Vänner, fest, firande, systrar,
Härligt med en ledig helg! Igår blev det en lugn kväll med filmtittande som värst, men nu bär det snart av mot Amanda och Jonte för inflyttnings-/grillfest! Blir super! David ska också dit, fast han jobbar ju som vanligt så han dyker inte upp förrän senare.
  Imorgon blir det en sväng till Kalix för att fira Vicke som har fyllt år i veckan! Ska bli kul att se henne igen, det blir definitivt ett bra slut på en bra helg!
 
Redo för grillfest - nu kör vi!
Vänner, Vår, fest, firande,
Lagar gomiddag just nu med älsklingen :). På ett tag ska vi till Tomas och Malin för att se hockeyn! Blir nog en bra kväll det här.
  Dagen till ära har vi också varit på jökotta imorse! Den började dock inte förrän nio så det var ju inte så farligt ;). Dessutom väldigt trevligt med våffelfrukost efteråt! Och rätt behövligt att ta sig iväg på Gudstjänst också, det var ett tag sen sist nu.
  Hur som helst, lev och må och ha det bäst!
 
 
Helg, Hockey, Middag, Tro,
Blev inringd på jobb ikväll, känns bara bra förutom att jag inte hinner med nån löpning då. Men det får bli en promenad in till stan istället, så tar jag löpningen imorgon!
  Annars har det varit en bra dag hittills. Kände mig lite bitter när jag insåg att jag var på skolan två timmar tidigare än nödvändigt imorse, men satte mig och pluggade på biblioteket så det var ju inte hela världen.
  Nu måste jag fixa mig nån middag, ha det bäst!
 
 
 
Hemmakväll, Jobb, Vardag, skola,
Skrivtorka... Som vanligt får ni en låt istället.
 
"...för jag har en längtan som aldrig vill gå över."
Melankoli, Melissa Horn, Musik, Personligt, Tips,
 
Jag vet att det är en gammal låt, men jag tycker som om den. Nu borde jag plugga, men ska fara ut och springa istället. Ha det bäst!
Musik, Personligt, Träning,
Tog en välbehövlig sovmorgon idag, så skönt! Men nu börjar det väl bli dags att ta tag i pluggandet. Senare blir det nog också en vända på stan, ett besök hos mamma och träning. Jag älskar att ha kommit igång med löpningen igen, det är en annan grej som är så skönt!
 
Träning, Vardag, mamma, plugg, stan,
Jag såg Save the Date igår, med Lizzy Caplan. En riktigt bra variant på romantisk komedi. Den kändes mer verklighetstrogen än de flesta, och mer relaterbar (är det ens ett ord?). Den var charmig och jordnära, och Lizzy Caplan kan definitivt vara någon att hålla ögonen på.
 
 

Ja, om du har sett Mean Girls är det därifrån du känner igen henne..
 
 
Film, Skådespelare, Tips, romcom,
Godmorgon. Eftersom ni i princip redan vet vad jag har för mig idag får ni nöja er med en låt, en väldigt fin låt:
 
Fint, Musik, Personligt, Tips,
Jobb imorgon 12.30 till 21, och innan det har jag tänkt vara produktiv på andra sätt. Med andra ord är det väl läggdags snart. Men det har varit en bra dag, och förhoppningsvis blir morgondagen det också. 
 

Jag vet inte om de här bilderna blev så mycket bättre, men här är de i alla fall som utlovat. Älskar!
Helg, Hemmakväll, Jobb, Kläder, produktivitet,
Väntar just nu på finbesök från Jokkmokk! Pappa och Marianne är påväg hit, vi hinner med lite fika i alla fall innan jag måste iväg till skolan. Det ska bli kul att träffa dem igen. Ikväll ska jag och David på födelsedagsmiddag och troligen se lite hockey också. En bra fredag, alltså.
  Förresten, är våren tillbaka nu?
 
 
Jokkmokk, Middag, fika, skola,
Nu var det några dagar sen sist, men det blir inte så mycket tid till blogguppdatering när man är i Klövern. Vi har haft det jättebra där, och valborgsfirandet var supertrevligt, men nu är man tillbaka till vardagen igen. Plugg och träning står på agendan för ikväll, och imorgon är det skola som gäller med både franska och juridikplugg med Amanda.
  Ha det bäst!
 
Klövern, Klöverträsk, Träning, firande, plugg,