Idag har jag fått umgås flera timmar med Cissi och Miranda, vi hann med både Storheden och stan! Det blev ett litet gråtkalas när de for, men vi hade det jättetrevligt under dagen. 
 
Nu ikväll blev det middag hos Davids föräldrar, och även ett avsked där när det var dags att åka hem. Det är ju så när man far iväg så här... 
 
Nu ska jag städa inför imorgon och förhoppningsvis hinna ha lite filmmys med David innan sängen kallar. Ha det bäst!
 
Lunch på Baan Thai :) Och ja, jag hann även klippa mig idag!
 
 
Lunch, Middag, avsked, familj, stan, systrar,
Igår for jag och David upp till Jokkmokk för att spela lite golf och för att hinna umgås lite mer med pappa och Marianne innan jag far. David for hem på kvällen men jag stannade över till idag. 
  Just nu packas det för fullt (-ja, jag har börjat få lite panik över vikt och väskstorlek nu..) och senare ska jag iväg på teaterträff. Hoppas ni har en bra torsdag!
 
Bild från golfrundan, vi var nog gladare än vi såg ut!
Jokkmokk, Pappa, Teater, familj,
Ikväll har jag varit på CG's och haft en liten avskedsmiddag med Tommy. Det var riktigt trevligt, och de har ju så god mat där. Fast ett riktigt avsked blev det ju inte, eftersom vi kommer ses igen på torsdag när vi har teaterträff. 
 
Det är en annan grej som är jobbig med att åka iväg. Teatern. Det är nog det jobbigaste förutom saknaden av mina nära och kära. Att inte få spela teater, att inte få vara med i vårt härliga gäng och göra den här pjäsen som jag tycker är så himla rolig. Det känns en del. Men förhoppningsvis är de redo för ett nytt projekt när jag kommer tillbaka. 
Middag, Teater, Vänner, tankar,
Snart blir det att fara iväg till Örnäset för konfirmation! Det är Davids kusin som ska konfirmera sig, hon har haft seglingskonfa på Elida, segelbåten som jag var med på förra året :).
 
Efter mottagningen blir det väl att fara direkt till jobbet, eftersom jag jobbar kväll. Som det ser ut nu är det mitt sista jobbpass innan jag far. Det känns lite tråkigt faktiskt, eftersom jag har trivts så bra där. Menmen, det är väl sånt man får ta när  man ska mot nya äventyr.
Helg, Hemmakväll, Jobb, Tro, familj, konfa, konfirmation, roligt, trevligheter,
"Jag vill till dig när jag måste gömma mig,
jag vill till dig igen..."
Fint, Musik, Stenmarck, Svenskt, Tips, text,
Dagen började med tandläkarbesök men fortsatte i en trevligare anda! Jag har hunnit med lunch med Tommy, fyra timmars jobb och kräftskiva hos Davids mormor och morfar. Kräftorna var en första gång för mig, och de var helt okej, men jag höll mig mest till laxen ;). Ja, man känner sig en aning bortskämd ibland när man är där... 
 
Efterrätt och förstås trevligt sällskap blev en bra avrundning på kvällen, men nu är det dags för både mig och David att varva ner och ladda om för jobb imorgon. Till nästa gång, ha det bäst!
Helg, Jobb, Lunch, Middag, Vänner, familj, trevligheter,
Jag är precis hemkommen från en trevlig middag hos mamma. David var också med men han var tvungen att åka direkt därifrån till jobbet, så nu är man själv resten av kvällen. Det blir väl att pyssla på lite här hemma, hänga tvätt, packa och så kanske se nån film sen. En lugn onsdag, helt enkelt.
Middag, Vardag, mamma,
Jag såg just den nya, svenska filmen Call Girl. Den var riktigt bra. Och obehaglig. Vidrig och skrämmande. Mest för att det verkligen hänt. För inte så länge sen heller... 
  Det som skrämmer mig mest är nog det runtomkring. Hur människor reagerar. Myglet och oempatin. Bilden av människan som feg och självisk. Och utnyttjande. 
  Den här filmen borde alla se. 
 
 
 
 
Berörande, Film, Svenskt, Tips, Tänkvärt,
Återigen var det ett tag sen sist. Det har varit mycket jobb och även förberedelser inför flytten. Igår var det exakt två veckor kvar. Två veckor tills jag flyttar till Nice. Visserligen på begränsad tid, men ändå. Det känns fortfarande lite overkligt, jag tror inte att det riktigt kommer sjunka in förrän jag faktiskt är där. 
 
För er som kanske inte hört det än så ska jag jobba som volontär i Svenska kyrkan där i nio månader. Det känns spännande, men lite läskigt samtidigt, fast jag har hört att det är så det ska kännas, för då vet man att man är på rätt väg. Det stämmer nog. Nu ska jag börja packa. Hjälp.
Frankrike, Nice, flytt, framtid, franska, frihet, spänning, volontär,
"Nu sitter han och sjunger igen,
skämd ur sin skrattande dvala,
och du ber honom tystna igen
och låta händerna tala.
 
Och han ler och förvandlas som pojkarna gör
när inget finns att teatra inför.
 
Och han tror han är förälskad igen,
det är så mycket i skallen.
Men när du säger 'godnatt, kära vän',
står du påklädd i hallen.
 
Och du går och han krymper som pojkar blir små
när dom är nakna med kläderna på.
 
För du såg mer än min fåfängsgitarr.
Du slet av en dräkt av en arm
och lät mina bjällror få falla.
Som nu, när teater känns något befängt.
I gryning när krogen har stängt
faller bjällror från alla..."
Musik, Personligt, Svenskt, Vänner, Winnerbäck, text,
Hej hopp! Min dator har tjorvat en massa de senaste dagarna, så jag har inte kunnat vara så aktiv här. Under tiden har jag bland annat hunnit med middag på Harry's med Jennifer - riktigt god mat, för att inte tala om efterrätten! - och fika på Waynes med Amanda :). Henne var det ett tag sen jag träffade, så det var kul att få uppdatera sig lite om allt som hänt sen sist! 
  Annars väntar jag på att bli frisk från min förkylning, och imorgon blir det att fara till Risön med mamma! 
 
Avslutar med lite matbilder från middagen med Jennifer:
 
Chilipasta med kyckling!
 
Te och chokladfondue med frukt och bär!
Middag, Risön, Vänner, familj, fika, förkylning, stan, systrar,
En av deras bästa.
Musik, Personligt, Tips,
Såna där bilder som gör en ohälsosamt nyfiken och så där lagomt töntigt glad...
 

Det var ju förstås tvunget att kollas upp lite! Tydligen så är både Sophia Bush och Kristen Bell frontfigurer för organisationen Invisible Children, så jag antar att det är där kopplingen ligger... Ifall det nu var någon annan än jag som undrade ;)
Förebilder, Hilarie Burton, Inspiration, Kristen Bell, One Tree Hill, Skådespelare, Sophia Bush, Veronica Mars, geek,
"Det finns en fara i att aldrig hitta vägen, och det finns nåt vackert med att vandra den ändå."
 
-Hur ska det gå?, Melissa Horn
Berörande, Melankoli, Melissa Horn, Musik, Personligt, text,
Jag och David har varit i Jokkmokk onsdag till fredag. Vi hade det jättetrevligt hos pappa och Marianne och hann dessutom med att ta grönt kort i golf! Just det gjordes visserligen i Porjus, men ändå. Superkul att äntligen få det gjort när vi har pratat om det så länge. Vi är båda supertaggade på att få börja spela nu! 
 
Nu är vi dock hemma igen, dunderförkylda båda två... Men med en lugn helg ska nog det gå över det med. Hoppas er helg blir bra, och att ni håller er friska ;). Ha det bäst!
 
Även golfklubborna är inköpta! Det blev i Boden igår, påväg hem :).
Jokkmokk, Pappa, familj, golf, roligt, spel, trevligheter,
"Ännu inte äldre tar jag flyget härifrån
och tänker att jag blivit lite starkare.
Tänker att jag bara måste se mig om
och leva lite mer,
ja, du vet hur jag är."
Musik, Personligt, Resor, Winnerbäck, ord,
Jag såg just Top Model-finalen på tv. (Ja, jag ser fortfarande på det, så det så.) Och jag blev väldigt glad över att denna tjej vann. Hon har varit en av mina favoriter från början. Hon är så vacker samtidigt som hon har en sund och stark kropp, till skillnad från många andra i den branschen. Det gillas!
Förebilder, Inspiration, Skönhet, Top Model, Tyra Banks, Vinnare,
Ojoj. Det har varit en lång dag. Upp halv åtta för frukost, och efter många frågor om när vi ska åka till Leo's Lekland for vi dit vid öppningsdags. Vi hade det jättekul där och väl hemma igen har vi sett film och myst på, och busat i mängder! Hon somnade fort ikväll kan jag lova!
 
Dagens träningspass! ;)
 
 
"Du måste ju ta kort på den stora apan, moster!" Okej...
 
 
 
Helg, Mys, barn, bus, familj, lek, roligt,
Så var man ledig igen. Långhelg alltså. Fast den lär gå rätt fort ändå. Idag ska jag förbi mamma och umgås lite med henne, och ikväll ska jag träffa Josse för filmkväll! Troligen blir det Fantomen på Operan. Det är ju lite pinsamt att jag inte sett den än... ;)
 
Imorgon blir det en tur till Råneå för att hämta upp Miranda där! Hon ska vara hos oss till på måndag, det ska bli så kul! Jag har lite saker inplanerade för oss, men sen får vi se hur vädret ser ut och så. Som sagt, den här helgen kommer att gå fort!
 
Hoppas er helg blir lika bra, ha det bäst!
Film, Helg, Vänner, familj, mamma,
Jag såg ju Silver Linings Playbook också för nån dag sen... Den är definitivt värd att se. Jag tror att många som ser den blir besvikna, dels på grund av de höga förväntningarna som byggts upp kring den, och dels för att den har framställts som en sån komedi. 
 
Visst är den rolig på sina ställen, men den har ju en allvarlig underton som går igenom den. Jag hade själv väldigt höga förväntningar på den, och kanske främst på Jennifer Lawrence som ju vann en Oscar för sin insats i den, men jag blev inte besviken. Filmen var precis lika bra som jag hade tänkt mig, och man ser varför Lawrence vann.
 
Det gör mig glad, och jag rekommenderar den varmt.
 
Berörande, Drama, Film, Inspiration, Jennifer Lawrence, Komedi, Skådespelare, Tips, romantik, sevärt,