Mot jobb 17-23!
  Det är rätt skönt att jobba kväll, och med tanke på vädret idag lär tiden gå fort också!
  Hoppas ni har en bra onsdag :).
 
Hemmakväll, Jobb, Vardag, outfit,
The Heat då. Det var längesen jag skrattade så mycket till en film. Det kändes riktigt härligt, faktiskt. Fast med Sandra Bullock och Melissa McCarthy i huvudrollerna kanske det inte var så förvånande? Det här var ju en förhandsvisning, men den nionde augusti är premiären, så då är det bara att ni går och ser den!
 
 
 
 
Bio, Film, Komedi, Sandra Bullock, Tips, Underhållande, skratt,
Så var den äntligen här. Min lediga dag. Jag har hittills hunnit sova ut och fått David att se ett avsnitt One Tree Hill med mig (-victory is mine!).
 
I eftermiddag blir det en sväng på stan för att fixa lite ärenden och sen bär det av till Josse. Vi ska äntligen se Silver linings playbook! Eller Du gör mig galen, som den heter på svenska... Efter det blir det middag på det nya sushistället i stan och så bio - förhandsvisning av The Heat!
 

Det blir nog en bra ledig dag det här. Hoppas ni får en lika bra måndag som jag, ha det bäst!
 
 
Bio, Film, Jennifer Lawrence, Ledighet, OTH, One Tree Hill, Vardag, Vänner,
Vi är alla rädda för nånting. Men oftast löser det sig ändå i slutändan. 
 
OTH, One Tree Hill, Personligt, framtid, funderingar,
Vågar man skriva om att värmen har kommit tillbaka, eller försvinner den igen då? Jag jobbar ju som bekant hela dagarna just nu, men igårkväll kände jag ändå för att fira värmen lite, så jag drog med Jennifer till Storsand! Vi tog en promenad längs vattnet och jag vågade mig även på ett dopp. Det var kallt men skönt! Allt som allt var det en riktigt mysig sommarkväll, precis som de ska vara.
 
 
 
Bad, Kväll, Mys, Promenad, Vänner, sommar, sommarkänslor, strand,
Det är tisdag och livet rullar på. Dagens höjdpunkt var fika på stan med Cess, det var så länge sen sist, så det var jätteroligt att se henne igen! Vi satt på Friends i ett par timmar och fikade och pratade. Riktigt skönt var det.
  Ikväll har jag lyckats träna lite och nu blir det bara att ta det lugnt och ladda för en ny jobbdag imorgon.
  Ha det bäst! 
Jobb, Vardag, Vänner, café, fika, trevligheter,
"Fall', sade Herren, 'fall,
trotsiga morgonstjärna!
Mörker jag unnar dig gärna.
Du är mig kärast i världen all.'
 
'Fall, sade Herren, 'fall,
brinnande, blåa låga!
Glimma i djupens plåga,
res dig en stad av svart kristall!"
 
'Fall', sade Herren, 'fall!
Du som allt ont ska smaka,
kommer du snart tillbaka?
Du är mig närmast i världen all."
 
-Karin Boye
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Berörande, Dikt, Fint, Karin Boye, Personligt, Tro,
Lördag idag, vilket kanske betyder ledighet för många av er, men inte för mig. Jag är just nu inne i en period av 23 arbetsdagar utan ledighet. Inte för att jag klagar, jag har ju valt det själv. Jag kan nästan tycka att det är skönt att ha det så ibland, när man vet att det är under en begränsad tid. Man uppskattar den där ledigheten så mycket mer när den väl kommer sen. Dessutom har jag ju några sovmornar också, som gör tillvaron lite enklare ;). 
 
Så, om ni är i stan idag, kom gärna förbi och hyr en film eller köp lite lördagsgodis! Och ha det bäst!
Helg, Hemmakväll, Jobb,
Har jag nämnt nån gång att jag tycker om Alex Schulman? Trodde väl det... Nu har jag i alla fall läst ut hans bok, Att vara med henne..., som jag köpte för ett tag sen. Det är sällan jag sträckläser en bok, men den här fångade mig. Den var intressant och rolig på ett självutlämnande sätt. Väldigt lättläst, i positiv mening. Jag rekommenderar den varmt.
 
"Alex är en god berättare, med ett enkelt språk som går rakt in. Jag blir berörd utan att uppleva texten som sentimental. Det finns en genuin värme och humor."
-Jakob Carlander, Östgöta Corren
 
 
 
Berörande, Böcker, Fint, Inspiration, Intressant, Schulman, Tips, lättläst,
Ändrade planer. Det blir inget filmtittande för mig ikväll, jag åker till Klöverträsk istället för att umgås med David och hans familj :). Det står tydligen grillning på schemat där - mums!
  Ha det bäst!
Klövern, Klöverträsk, familj, grillning, sambo, sommar,
Jag såg Apflickorna idag. Den var rätt intressant, men jag såg inte riktigt storheten i den som alla pratade om när den kom ut. Däremot kan jag inte få nog av Linda Molin. Hon har en sån enorm närvaro i de filmer jag sett henne i. Man bara dras in i hennes värld. Åtminstone gör jag det.
 
Imorgon ska jag se kortfilmen Naomi och hjärtekrossarna, och jag hoppas på att hon är lika bra i den. Men som vanligt så återkommer jag om det!
 
En svensk skådespelerska att hålla ögonen på.
 
 
Film, Inspiration, Linda Molin, Skådespelare, Svenskt, Teater,
Igår läste jag ut min första bok av Hemingway. Den gamle och havet var det. Den var rätt bra faktiskt, lite seg kanske, men intressant ändå, och med ett berörande slut. Det blir nog inte min sista bok av denna författare.
 
 
 
 
Berörande, Böcker, Författare, Hemingway, Intressant,
Det var några dagar sen sist. Jag har jobbat en hel del, och med hamnfestival och finbesök från Stockholm (-Sofi!) ovanpå det blir det inte så mycket tid över till annat, speciellt inte bloggande. Det är tur att man har vänner som kan göra livet lättare ibland.
 
Hamnfestivalen med Josse i torsdags :)
Helg, Jobb, Stockholm, Vänner, festival, sommar,
Trots sovmorgon idag har jag varit uppe tidigt för att leverera lite grejer till Storheden. Jag är helt klar nu och det är över en timme kvar tills jag börjar i Domkyrkan. Jag älskar såna här mornar, när man är produktiv men det ändå känns som att man har all tid i världen. Det är så skönt. Nu är det bara att hoppas på att resten av dagen blir lika bra!
  Ha det bäst!
Jobb, Vardag, morgon, produktivitet,
Det händer en hel del just nu, och jag har några tuffa beslut att fatta. Roliga, men tuffa. De flesta av er vet nog hur jag är också, det hinner gå mycket fram och tillbaka innan jag väl bestämmer mig slutgiltigt för nånting. Men ett beslut ska definitivt fattas, och det snart. 
 
Jag tror på det här.
Personligt, beslut, framtid,
"...makes a good little girl wanna misbehave."
Footloose, Musik, country,
"Either you see stop signs or opportunities... I don't have time for stop signs."
 
-Walt Disney
 
 
 
Citat, Disney, Inspiration, Personligt, Tänkvärt,
"I've got my ticket for the long way 'round.
Two bottles of whiskey for the way.
And I sure would like som sweet company,
and I'm leaving tomorrow, what-do-you-say?
 
When I'm gone, when I'm gone.
You're gonna miss me when I'm gone.
You're gonna miss me by my hair,
you're gonna miss me everywhere, oh,
you're gonna miss me when I'm gone.
 
I've got my ticket for the long way 'round.
The one with the prettiest of views.
It's got mountains, it's got rivers,
it's got sights to give you shivers
but it sure would be prettier with you.
 
When I'm gone, when I'm gone.
You're gonna miss me when I'm gone.
You're gonna miss me by my walk,
you're gonna miss me by my talk, oh,
you're gonna miss me when I'm gone."
Film, Musik, Personligt, Sång, Tips, a capella, coolt,
Från Pitch Perfect. Helt okej film - grym sång.
Film, Musik, Sång, coolt,
Jag har kommit fram till den häpnadsväckande insikten att jag nog föredrar att springa utan musik. Kanske är det som David säger att jag bara inte hittat rätt musik att springa till, men jag är inte så säker på det. Det är nånting med att fara ut och springa med ingenting annat än dig själv och dina tankar. För mig ger det en känsla av frihet.
 
 
Personligt, Träning, frihet, löpning, tankar,
Så var man hemma igen. Det var två härliga dagar i Seskarö trots att solen inte ville titta fram. Igår följde jag med Cissi till Risön där jag sov till idag. Jag sov hos Victoria dock, för att hinna träffa henne också, och dessutom jobbade Cissi natt. Vid lunchtid satte jag mig på bussen hem igen, och nu är det snart dags även för mig att ladda om för jobb.
 
 
 
Risön, Seskarö, familj, semester, sommar, trevligheter,
På en stund blir det att köra till Seskarö med mamma och lite annat folk. De ska stanna hela veckan men jag far nog hem redan imorgon. Det blir en liten minisemester i alla fall :). Det är så fint där, ska bli kul att fara dit igen.
 
Sommarminnen. 
 
 
 
 
Seskarö, minnen, semester, sommar,