Denna box kom med posten för några dagar sen. Fick den från CDON för 500 kronor. Rena stölden ju! Har inte hunnit inviga den än, men snart så. 
 
Glädje, OTH, One Tree Hill, Serier, rea,
Jag hade tänkt träna ikväll, men somnade på soffan istället... Vi får se om jag gör ett nytt försök på en stund.
  Igår såg jag och Jennifer den nya Footloose! Andra gången för min del, älskar den! Sen tog vi en lång kvällspromenad runt stan. Riktigt skönt. 
 
Runt midnatt. Vi må gå mot mörkare tider, men än är det sommar!
 
 
 
 
 
Film, Promenad, Vänner, nätter, tankar,
Fullspäckad dag idag! Lunch med Tommy på en timme, sen jobb 13-20.30 och efter det ska jag träffa Jennifer! Hon ska möta upp mig på jobbet så hyr vi nån film och så. Blir nog superbra, alltid roligt att träffa henne :). Nu ska jag ta och fixa lite här hemma innan det bär av mot stan.
  Ha det bäst!
 
 
 
Film, Jobb, Lunch, Vänner,
Gatsby då. Den Store. Den var bra. Kanske inte så storslagen som jag trodde den skulle vara, men den var bra. Den får mig att undra om jag nånsin sett en så... trofast kärlek på film förut. Så hoppfull. Fast kanske var den mest naiv? Jag har nog inte riktigt kommit fram till det än.
 
 
 
 
 
Film, Hopp, Tankeväckande, Tips, kärlek,
 
Ska nog ta tag i Gossip Girl igen. Började se den när den kom, men har aldrig sett klart den. Har tänkt på det tidigare, men nu blev jag så inspirerad av http://idaanilssonn.blogg.se/ att jag känner att det är dags!
Citat, Gossip Girl, Personligt, Serier, Tänkvärt,
David hade namnsdag igår så idag är vi bjudna till hans mormor och morfar på lunch, och det har även utlovats jordgubbar i mängder - mums! Sen blir det nog en sväng till Storsand för årets första dopp! Man måste ju passa på när vädret ser ut som det gör.
  Hoppas ni får en bra onsdag!
Bad, Lunch, familj, jordgubbar, sommar, strand,
Har upptäckt en ny stjärna. Vet inte om han är ny för någon annan eller om det bara är jag som är seg, men hur som helst, här har ni en låt jag har fastnat för:
 
Musik, Tips,
Idag händer det inte så mycket, har lite ärenden att göra. Ikväll däremot blir det bio med Tommy! Vi ska se Den Store Gatsby. Tror den är riktigt bra, faktiskt, men som vanligt får ni höra den slutliga åsikten efteråt. 
 
Ha det bäst!
 
 
 
Bio, Film, Vardag, Vänner,
...Turning mistakes into gold.
Berörande, Musik,
"Does trust have to be earned, or is it simply a matter of faith?"
 
-At first sight, Nicholas Sparks
 
Citat, Författare, NicholasSparks, Tänkvärt,
Ni kanske kommer ihåg att jag för ett tag sen skrev att jag köpt filmen The Edge of Love? Hur som helst så har jag tagit mig för att se den nu, och den var helt okej. En fin historia, lite lång bara (fast egentligen inte - 106 min..)
  Om inte annat så kan den vara värd att se bara för skådespelarinsatserna. Inte för att jag trodde att jag skulle bli besviken på den fronten, men det är ändå värt att nämnas. 
 
 
Film, Fint, Skådespelare, Skönhet, kärlek,
Blev inringd på jobb igårkväll, men det var bara tre timmar så det gjorde inte så mycket, och jag och mamma hann se vår film efteråt istället :). Vi såg Cockpit, en riktigt rolig svensk film med Jonas Karlsson i huvudrollen. Jag tycker om honom, han är en bra skådespelare. 
 
Inte så löjlig som man kan tro - ge den en chans!
Film, Helg, Jobb,
" -Ni är den första som ifrågasätter mitt ursprung... Ni är helt underbar.
-Är det så jobbigt att vara svensk? 
-Ni anar inte. När jag kommer dit säger alla att jag är en riktig skämtare. Har ni hört något så dumt? Jag - en skämtare?
-Mm, det verkar konstigt.
-Där är det en kvalitet att vara svartsynt."
 
-Ur "Nathalie - en delikat historia", av David Foenkinos.
 

Visst stämmer det ganska bra? Det mest spännande, tycker jag, är att det kommer från en fransk författare. Att han kan veta att det är just precis så här. Kanske inte helt och hållet, men till en rätt stor del. 
 
 
Böcker, Citat, Författare, Personligt, franskt, Åsikter,
Midsommarafton då. David jobbar, men jag och mamma ska snart till Kyrkbyn och hans föräldrars kyrkstuga. Mysigt! Sen blir det god middag och film på Porsön.
 
Glad midsommar!
 
 
 
Mys, churchtown, högtid, kyrkbyn, midsommar,
Vi hade en väldigt trevlig kväll igår. Cg's levde upp till förväntningarna, möjligtvis förutom volymen på musiken. Vi hann även med ett glas och en andra efterrätt på Bishops innan det var dags för bion. Filmen var grym, nånting man definitivt borde se om man gillar Will Smith!
 
Superfina rosor fick jag också! :)
 
 
Bio, Blommor, Glädje, Middag, Rosor, firande, kärlek, sambo,
Så var det den nittonde juni igen, och jag och David firar tre år tillsammans. Vi har dessutom hunnit bo ihop i över ett och ett halvt år. Tiden går... 
 
Ikväll blir det därför middag på CG's, vilket blir premiär för oss båda, så det ska bli kul! Har hört mycket bra om den restaurangen. Sen drar vi oss mot bion, där vi ska se After Earth. Jag längtar redan! 
 
Suddig bild från Malins bröllop.. :)
Bio, Middag, firande, kärlek, sambo,
Vi gick i kvällssolen i våra knarrande skor och pratade Hemingway. Vi pratade om slentrian och tristess, om rädslor man har som ung och insikter som kommer när man blir äldre. Vi gick runt tivolit som inte har öppnat än, och pratade om karusellminnen och höjdskräck. Vi skrattade. Vi förundrades.
 
Är det såna här stunder som gör livet lättare?
Kväll, Promenad, Sol, Vänner,
"I get to be me 24 hours a day, so I jump at the chance to play roles that are very, very different."
 
-Rose McGowan
 
 
 
 
 
Citat, Rose McGowan, Skådespelare, Skönhet, Teater,
Vad händer idag då? En biltur med mamma till Bergnäset, sånglektion och ett till försök till avslutning med kören. Sen får vi se om kvällen har något mer att bjuda på, troligen blir det väl nån film. Nedan bjuder jag på en bild från i lördags:
 
God efterrätt under en supertrevlig kväll med några kollegor och lite annat folk, vi bastade, grillade och myste på. Riktigt härligt!
 
 
Kör, Sång, Vänner, mamma,
"Sen en tid tillbaka har jag varit trött,
försökt att vara allt på samma gång.
Det är så mycket man kan göra och borde och vill.
Och mitt i allt så ska man räcka till.
 
Sen en tid tillbaka har jag varit tom,
och försökt att hitta spår som leder rätt.
Ja, det finns så mycket måsten att va' bra på det man kan,
och mitt i allt så ska man vara sann.
 
Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler,
och samlat damm på min gitarr.
För allting jag skriver det blir ändå för kort,
och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort.
 
Sen en tid tillbaka har jag varit tyst,
och försökt att känna efter hur det känns.
Ja, man gör som alla andra och försöker att bli van,
men jag har tröttnat på att vara likadan.
 
Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag,
och försökt att vara nån till lags.
Ja, man kämpar för en plats som passar både här och där,
och snart så har man glömt vem man är.
 
Och jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler,
och samlat damm på min gitarr.
För allting jag skriver blir ändå för kort,
och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort.
 
Sen en tid tillbaka har jag tänkt så här,
och insett att jag måste börja om.
Ja, jag har kämpat för en plats som passar både här och där,
men snart ska jag hitta den jag är.
 
Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya kläder,
och samlat damm på min gitarr.
Men i vad jag än tar på mig känner jag mig alltför kort,
och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort,
har jag förmågan att glömma bort.
 
Ja, jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler,
och samlat damm på min gitarr.
För allting jag skriver det blir ändå för kort,
och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort,
har jag förmågan att glömma bort."
Melissa Horn, Musik, text,
I förmiddags for jag och mamma till Risögrund för att fira Cissi, som fyllde år igår! Jag och mamma gick en sväng förbi Victoria också, där mamma skulle klippas. Det har varit kul att träffa alla igen. Vi hann med god middag och två fikastunder innan det var dags att ta bussen hem.
 
Födelsedagsbarnet till höger! :)
 
Ja, det är inte första gången jag och Vicke omedvetet köper likadana kläder. Men det är väl som de säger - great minds think alike ;)
 
 
 
 
Födelsedag, Risön, fika, firande, kalas, systrar,
Nice, Barcelona, London, Paris? Luleå?
 
 
Personligt, tankar,
Det är ju Luleå Pridefestival i helgen, som idag bland annat har innehållit en föreläsning av Gabriel Forss. En väldigt rörande och inspirerande föreläsning. Så pass att jag köpte hans bok på plats. Jag har haft planer på att läsa den, men nu gick det inte att skjuta upp det. Dessutom är det ju alltid kul att få den signerad! 
 
 
 
 
Berörande, Böcker, Förebilder, Inspiration, Tro,
Vad gör man efter en dålig dag när en springrunda inte hjälper? Man äter vattenmelon och ser ett avsnitt One Tree Hill. Sen går man och lägger sig i sängen med en bra bok. Godnatt.
OTH, One Tree Hill, Vardag, läsning,
"At this moment there are 6,470,818,671 people in the world. Some are running scared. Some are coming home. Some tell lies to make it through the day, others are just now facing the truth. Some are evil men, at war with good, and some are good, struggling with evil. Six billion people in the world. Six billion souls. And sometimes, all you need is one."
 
- Peyton Sawyer, One Tree Hill
 
 
 
 
Citat, OTH, One Tree Hill, Tänkvärt,
Både jag och David har varit lediga idag, så vi passade på att ta en sväng ut till Storheden och vidare till Davids mormor och morfar, där det bjöds på kaffe och fika. Sen har Amanda och Jonte varit här, vi fick oss en trevlig pratstund med kaffe, och vattenmelon den här gången - mums! Nu väntar middagen.
  Ha det bäst! 
Ledighet, Vänner, familj, fika, kaffe,
Det finns fortfarande hopp för svensk film. Ego är ett exempel på det. En riktigt bra och underhållande romantisk komedi med hög igenkänningsfaktor i dagens svenska ungdomssamhälle. Huvudrollsinnehavarna finns det inget negativt att säga om heller. De är lysande. 
  Det finns fortfarande hopp för svensk film, och det gör mig glad.
 
 
 
Film, Skådespelare, Svenskt, Tips, romcom,
Sommaren är en tid för att läsa. Det är perfekt både för soliga dagar på stranden och regniga inomhusdagar som denna. Jag har flera olästa böcker som väntar på mig i bokhyllan, och just nu håller jag på med K2 - På liv och död, av Fredrik Sträng. En väldigt spännande och intressant bok om "en av de största katastroferna i bergklättringens historia", där Sträng själv var inblandad. Den är väldigt fängslande, och jag rekommenderar den starkt.
 
 
 
Böcker, Personligt, Tips, läsning, sommar,
Ledig idag, och snart blir det att gå till mamma för att sola lite på hennes altan! Mysigt, och första gången för i år faktiskt. Jag är dock lite oroad över de mörka molnen som börjar samlas på himlen. Förhoppningsvis passerar de.
 
Ikväll ska jag träffa Josse, nu när vi båda äntligen är lediga efter allt tentapluggande. Vad vi hittar på vet jag inte än, men det ska bli kul! 
 
Jag och Josse i Taizé förra året :)
 
Igår var det studentfirande som gällde! I år var det Mikaels tur, och det var riktigt roligt! Man blir så glad av den där känslan som ligger i luften, och sen hade vi det riktigt trevligt på mottagningen efteråt också :).
 
familj, firande, skola, sommar,
Filmtips: Woody Allens Midnatt i Paris. En riktigt intressant feelgood-film, som är ett måste att se om man gillar 20-talet eller är ett fan av författare som Hemingway och T.S Elliot. Här pratar vi om verklighetsflykt i sin underbaraste form. Jag rekommenderar den varmt.
 
Film, Paris, Tips, Woody Allen, feelgood,
Snart blir det lunch med Tommy som äntligen är tillbaka efter en månad i Kina! Ska bli kul att träffa honom igen. Sen blir det en sväng till mamma och ikväll ska jag och Amanda strosa runt på balminglet och kolla på alla fina! Efter det kanske det blir ett glas vin nånstans, vi är ju lediga! 
  Lev och må och ha det bäst!
Bal, Lunch, Vänner, sommar,
Det blev inget strandhäng idag, vi vågade inte förlita oss på vädret. Däremot blev det en sväng på stan där vi bland annat hittade oss till Mat & Prat's nya uteservering på terassen där - supermysigt! Ja, jag kanske ska nämna också att jag med vi menar jag och Amanda? ;)
  Ikväll står det träning på schemat, och sen kanske det blir nån film med David. 
 
 
 
Denna skönhet fick följa med mig hem från H&M idag - nöjd!
 
Kläder, Mys, Vänner, café, sommar, stan,
Jodå, lördagen blev riktigt rolig, och igår var det kvällsjobb som gällde som mest. Den nya veckan inleds med sånglektion och kanske en tur till stranden? Jag är fortfarande lite tveksam till vädret... Men annars får vi väl hitta på nåt annat! 
  Ha det bäst!
Tentan är gjord och min älskade lagbok har flyttat upp i bokhyllan igen. Det är den första juni idag. Kan ni förstå det? Skolan är över och ikväll blir det tentafirande med champagne och jordgubbar. Sen ska vi dansa som om det inte fanns någon morgondag.
 
O'Leary's, Sol, Vänner, fest, firande, juridik, sommar, tenta, utgång,