Jag är trött och sjuk och orkar inte blogga så mycket. Josse for hem idag. Det kändes grymt tråkigt, jag tror att vi båda hann vänja oss vid att ha henne här. 
 
Men imorgon kommer David. Det är trist att jag är så förkyld, men det ska bli så skönt att få se honom igen. Trots sjukdom är det här en helg att se fram emot. 
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Helg, Resor, Vänner, förkylning, kärlek, sambo, sjuk,
Jag och Josse har försökt vara effektiva och hinna med så mycket som möjligt nu när hon är här! Med jobb på det så blir det inte så mycket tid över till bloggning, men just nu sitter hon och skriver tenta, så då får ni några ord!
 
Vädret är bättre än det varit på ett bra tag, så i fredags tog vi ett dopp i havet! Så skönt! Annars har vi hunnit med Monaco, Antibes, Cannes och Nice - både privat och i jobb, det senare i form av ungdomsgrupp och sen mottagningsgudstjänst för Jonas. 
 
Vi har förstås ätit en massa gott också, både här och där, och hunnit med lite film! Så har vi ju nån dag kvar också... :)
 
Har inte lagt upp några bilder på datorn än, så ni får fler vid ett annat tillfälle!
 
 
 
Bad, Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Resor, Sol, Vänner, besök, roligt, trevligheter,
Efter en lång sovmorgon vaknade jag upp till underbart väder, och på ett tag ska jag hämta upp Josse på flygplatsen! Underbart. Känner på mig att det här kommer bli en bra dag!
 
Jag och Josse för ett och ett halvt år sen, även då i Frankrike! Taizé, förstås.
 
Cagnes-Sur-Mer, Flyg, Frankrike, Nice, Resor, Sol, Vänner, roligt, underbart, värme,
Ja, jag vet att det kanske har framgått redan, men: TEATER GÖR MIG LYCKLIG! 
 
Åh, det var så himla kul ikväll! Jag tycker faktiskt att det är lite roligt att vi bara är två personer i gruppen än så länge, det känns nästan som privatlektioner. Sen är det riktigt kul att få jobba med monologer också! Och att få lära sig mer om improvisationsteater. 
 
Okej, ni fattar vinken. Jag ska säga godnatt nu innan jag skriver en hel uppsats här! Ha det bäst!
Frankrike, Personligt, Rivieran, Teater, Valbonne, lycka, roligt, underbart,
Jag har insett att jag inte är ute på upptäcksfärd lika ofta på kvällarna, jag nöjer mig mer vid att bara vara hemma. Hemma... Jag antar att vardagen har infunnit sig här också. Åtminstone börjat infinna sig. Det känns bra. Vardagen går bra, även här, så många mil bort från allt det som inneburit min vardag innan.
 
Det känns speciellt. Det känns bra.
 
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Hem, Vardag, hemma, tankar, volontär,
 
 
 
 
 
Böcker, Inspiration, familj, inredning,
Idag är det måndag och därmed den första dagen på en vecka som jag sett fram emot sen jag kom hit - för på fredag kommer Josse ner! Åh, det ska bli så roligt! Dessutom får jag en anledning till att städa mitt rum ;). Hahah.
 
Annars har det varit en vanlig måndag. Kören var jätterolig, även om det inte gick jättebra för min del. Men man behöver ju utmaning för att utvecklas, så det känns bra ändå.
 
Hoppas ni haft en bra start på veckan, vi hörs!
 
 Min vanliga frukost. Om det nu var nån som undrade.. ;)
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Kör, Resor, Sång, Vardag, Vänner, besök, roligt,
Igår var det både dop och vigsel här under dagen - det var mycket att fixa, men roligt! På kvällen var jag och Ann-Mari bjudna till Göta på middag. Det var riktigt trevligt och mysigt :).
 
Idag har det varit en vanlig söndag, och hör och häpna, jag fick en till medlem i ungdomsgruppen! Jag visste egentligen redan att hon skulle komma, men det känns ändå kul! Det tar sig, sakta men säkert...!
 
En del av dopfikat igår! :)
Cagnes-Sur-Mer, Helg, Jobb, Middag, UngAzur, Ungdomar, bjudning, firande, volontär,
Idag har jag och Ann-Mari (den nya volontären) varit in till Nice. Hon ville gärna ha lite guidning så här första gången, och jag ställde mer än gärna upp! Trevligt med lite sällskap ju :).
 
Vi vandrade mest runt i gamla stan, bland annat åt vi glass på Fenocchio - de har kulglass i alla smaker, bland annat avokado och inefära... Jag tog dock två smaker som kändes mer vanliga ;).
 
 
Nya upptäkter - både i form av stadsdelar och mat!
Nu var det ett tag sen sist - jag ska bättra mig! 
 
Idag har Annika farit hem till Skellefteå. Det känns jättetråkigt, eftersom det ju är henne jag både bott med och jobbat mest med sen jag kom hit, och jag har stundtals känt mig riktigt omhändertagen av henne. Det känns konstigt att hon inte kommer finnas här längre.
 
Men - nu har det ju kommit hit en ny volontär istället. En kvinna som verkar riktigt trevlig och go', och som det säkert kommer bli jättebra att jobba och bo med resten av min tid här. 
 
Min outfit under invigningen!
 
Promenad tidigare ikväll med den nya volontären :)
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Jobb, Promenad, avsked, volontär,
Nå men då så! Då var den stora, omtalade invigningen genomförd. Trots mycket folk så gick allt otroligt smidigt, kanske mest på grund av mycket planering av logistiken, och många frivilliga som hjälpt till så mycket. Det var en riktigt rolig dag, faktiskt!
 
Jag hann inte ta några bilder själv, men lär få några av Annika senare, så jag lägger väl upp nån då. Nu ska jag unna mig en lugn kväll!
 
Ha det bäst!
Jobb, festligt, invigning, trevligheter,
Jag vet att jag säger det ofta, men nu är det verkligen full rulle här! Imorgon är det nämligen invigning av vår nya byggnad - Villa Ingeborg. Prinsessan Christina kommer hit och det är cirka 500 personer anmälda till eventet. Ni kan ju gissa om det varit folk och jobbat här idag!
 
Men det ska bli spännande! Det blir en upplevelsse, och självklart är det ju roligt att det händer saker när man är här nere. Jag lyckades dock ändå få en trevlig, ledig kväll igår - men den kan jag berätta om i ett annat inlägg!
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Jobb, festligt, invigning, roligt, spännande, trevligheter, volontär,
Nu ni!
 
Kommer ni ihåg den där franska teatergruppen jag skrev om tidigare? Jag var osäker på grund av kostnaden och språket... Men nu minsann! Nu har jag hittat en engelsk teaterkurs i Valbonne - jag var där ikväll och det var grymt roligt! Den här kursen kostar förstås också en del, och det är en bit att köra, men efter ikväll och med ett språk jag förstår känns det lätt värt det!
 
Åh, det känns så himla bra just nu! Det känns som att jag börjar få ett liv utanför jobbet också, med kören och folk att umgås med, och så teatern nu då. Visserligen hör väl kören till jobbet egentligen, men det är så kul så jag räknar det som fritid!
 
 
Livet.
Fritid, Personligt, Teater, roligt, underbart,
Ikväll har jag kört bil helt själv här nere för första gången! Jag hämtade vår kära kyrkoherde från flyget eftersom han varit i Wien några dagar. Det gick hur som helst jättebra! 
 
Innan det så hjälpte jag Lotta med lite flyttkartonger när vi var klara i huset för dagen, och sen gick vi ner till centrum och åt middag. Hur trevligt som helst!
 
Nu väntar en ny dag, ha det bäst!
Vardag, Vänner, kollegor, trevligheter,
Det har varit en rätt lugn dag idag. Den lugnaste jobbdagen sen jag kom hit faktiskt! Det ska väl dock nämnas att det ändå har varit en hel del som hänt i huset, men det flöt väl på bra, helt enkelt. Skönt!
 

Ni får lite bilder från mässan i Fréjus också. Vi var i Heliga Birgittas kapell där, eftersom det var Birgittadagen igår.
 
 
 
 
Frankrike, Frejus, Jobb, Vardag, bilder, mässa, volontär,
St Paul de Vence:
 
 
Frankrike, Resor, Rivieran, bilder, franska rivieran, upptäcksfärd,
Idag läste jag på Facebook att den 7:e oktober för femton år sen sändes det första avsnittet av min absoluta favoritserie på tv. Självklart måste jag ju fira jubileumet genom att se på några avsnitt av Förhäxad ikväll!
 
Kan ni förstå att det har varit min favoritserie sen jag var åtta år gammal? Helt galet ju. Alla åtta säsonger fick följa med till Frankrike - något annat var inte tänkbart ;).
 
 
Jag har aldrig hört talas om en serie som dessutom klarat ett karaktärsbyte så bra och naturligt som denna!
 
Charmed, Förhäxad, Personligt, Serier, firande, geek,
Igår hade jag så fullt upp från morgon till kväll så jag hann inte ens sitta vid datorn. Det var dop här med 40 gäster, det skulle förberedas kyrkfika och så var jag och Annika bortbjudna på middag, till en kvinna som kommer från Luleå, och som till och med känner Davids mormor! Annika är för övrigt från Skellefteå, Norrland tar snart över här nere tror jag... ;)
 
  
1. Annika och Göta :) 2. Raclette - mums!
 
Jag har bilder från St Paul, men de kommer senare.
 
 
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Helg, Jobb, Luleå, Middag, bjudning, trevligheter,
Idag tog jag mig upp till den lilla medeltidsbyn St Paul de Vence. Underbart mysig, med nästan bara en massa gallerier. Jag hann med en tur vidare till Cap 3000 (köpcentret, ni vet) där jag gjorde några fynd - bild kommer, och nu ikväll har Rivieraklubben haft jazzkväll här i huset - jag var med och lyssnade och hjälpte till lite med serveringen, det var riktigt trevligt!
 
Nu är det bara att ladda om för en lång morgondag, ha det bäst!
Hade en ledig eftermiddag idag, så passade på att fara in till Nice och umgås lite med Erika :). Supertrevligt var det! Gick även förbi Nice Life och planerade en framtida ungdomsträff där - spännande! 
 
Middagen ikväll var tråkig som få, men då är det kanske tur att man har fått fyra 200-grams Marabou-chokladkakor! Två kom från mamma, och två från David, hahah. Lite kul att de kom samma dag också, 
 
På tal om mamma så ringde jag och grattade henne idag också, eftersom hon fyller år! Jag längtar lite tills hon får presenten av mig, Cissi och Vicke, det ska bli så kul att få höra hennes reaktion! Vad det är kanske ni vet, annars berättar jag det nån annan dag ;). Ha det bäst!
 
Det blir en del bilder från Nice Life känner jag, hahah, men tycker den här väggen är så spännande! Sophie brukar be sina gäster skriva nåt kul på en post it-lapp och sätta upp den på det land de kommer ifrån. Väldigt rolig idé!
Frankrike, Födelsedag, Ledighet, Nice, Svenskt, Vänner, latte, mamma,
Vädret var ljuvligt ikväll, underbart med en liten promenad. Här kommer kvällens middag:
 
Underbart god fisksoppa till förrätt.
 
Husets lasagne till varmrätt - den bubblade fortfarande när den kom in!
 
Och så citronpaj till efterrätt. Krämig och syrlig!
 
Innan middagen hann jag även med min första "skypedejt" med Cissi och Miranda! Så kul att få se och prata lite med dem :).
 
Middag, bilder, familj, systrar,
Onsdag idag, och vid det här laget vet ni väl vad det betyder... Villan har varit fylld av barn! Eller snarare har väl trädgården varit det, och samlingssalen när vi hade barnsången ;). Trots att onsdagar är intensiva, blir man så glad av alla små som är här, så det är så roligt!
 
Ikväll tänker jag unna mig en restaurangmiddag! En meny hos Fabrice, som Annika säger i alla fall, jag kommer inte ihåg vad restaurangen heter egentligen... Där får man i alla fall en trerätters för 17 euro - rätt bra pris! Den ligger i Haut de Cagnes, så det är nära och bra :). 
 
Bild från barnsången för ett par veckor sen :) Tagen från Annikas blogg!
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Jobb, Sång, Vardag, barn, roligt, volontär,
Idag har det inte varit några aktiviteter i huset, bara trädgårdsmästare och byggarbetare som hållt på med sitt. Men då har man fått tid till annat, typ planera och sortera i kylarna - sånt som inte alltid hinns med när det pågår en massa annat. Bra med "lugna" dagar också, alltså! 
 
Ikväll har jag inget särskilt för mig, skypedejt snart med syster Victoria, sen blir det nog att ta en liten kvällspromenad.
 
Middagen igår var förresten hur trevlig som helst! Och underbart god mat var det också, med både ostbricka och björnbärsprydd glasstårta till efterrätt - mums!
 
En bild som jag fick av Victoria när jag skulle fara hit :)<3
Cagnes-Sur-Mer, Citat, Frankrike, Jobb, Vardag, familj, systrar, visdomsord, volontär,