Så var jag framme i Skara efter några timmar med flyg, tåg och buss. Här väntar en helg full av äventyr innan jag åker tillbaka igen. Det känns riktigt spännande! Nu ska jag ut och utforska stan en sväng!
 
Ha det bäst!
 
Resor, Skara, Teater, roligt, spännande, äventyr,
22 år idag då. Det känns helt okej. Det kändes nog lite bättre att fylla 21, men ändå, helt okej. 
 
Ikväll firar jag så smått med David. Han lagar god mat, sen blir det film och ostbricka. Och vin, förstås. Mysigt.
Födelsedag, Middag, Mys, firande, höst, sambo,
Det är fortfarande september, men ikväll gav jag med mig och satte på mig halsduken. Den tjocka, varma halsduken. Jag frös ändå. I september. Hur ska jag klara mig i november? För att inte tala om februari? Just nu längtar jag inte till den svenska vintern. 
 
Fjällvandring i Kvikkjokk, september 2010.
 
Sverige, Vinter, höst, kallt, kyla,
Lördagen är över och med den också familjekalasandet. Det var mycket folk här, som kom och gick under dagen. Så fullt upp var det, men så trevligt! Vi har hur mycket fika som helst kvar också, så om någon är sugen är det bara att komma förbi ;). 
 
Här är några av de fina presenterna jag fick: 
 
En Michael Kors-clutch, av systrarna med familjer :) Love it!
 
Smycken av mamma och Miranda :).
 
Jamie Oliver-kokbok av Davids kusiner :)
 
Fin scarf av mamma :). Här ser ni också min nya skrivbordsstol från Ikea,
som är en tidig present från David. Supernöjd!
 
Ett stort tack till alla som kom och uppvaktade mig!
 
 
 
Födelsedag, Mys, familj, firande, presenter, tacksamhet, trevligheter,
Nu händer det grejer! Igår skulle jag ha haft både sånglektion och jazzdans, men båda blev inställda på grund av sjukdom. Men nästa vecka ska det väl komma igång! Nästa vecka blir det även hårdträning inför ett antagningsprov nästa helg(!), men innan dess ska jag hinna fylla år också.
 
Jag har bakat och städat hela veckan, känns det som, för imorgon blir det kalas! Mest för familjen, men kanske ett par vänner också :). 
 
Då vet ni lite mer om hur det ligger till för tillfället. Nu är det dags för lunch. Ha det bäst!
 
En bild från födelsedagsfirandet förra året :)
Födelsedag, Sång, Teater, Träning, dans, familj, firande, kalas,
Måste man kommentera valresultatet när man har en blogg? Det känns nästan så, lite som en oskriven regel. Det enda jag orkar säga är att jag har känt mig lika illa till mods som många andra de senaste dagarna. Det blir ju inte direkt bättre av att man knappt har en aning om vilken slags regering vi kommer få. 
 
Det är bara att vänta och se... 
Sverige, illamående, oro, politik, samhälle, val2014,
Jag och David förtidsröstade igår. Skönt att ha det gjort, och att slippa stå och köa idag. 
  Har du röstat än? Om inte, gör det. 
rösta, samhälle, val2014, viktigt,
 
Citat, Fint, Tänkvärt, ord,
"It's like handing a suicidal person a loaded gun. You should know better."
-Sophia Bush
 
Här kan ni läsa den fantastiska artikeln om hur Sophia Bush förklarar krig mot Urban Outfitters för att ha kommit ut med en top med texten Eat Less på. Eat less. Ät mindre. Lika arg och upprörd som jag blir över detta som är så fel på så många sätt, nästan lika glad blir jag över att det finns vettiga, kända människor som uppmärksammar det. Jag älskar Sophia Bush.
 
 
Förebilder, Skådespelare, Sophia Bush, Tankeväckande, hälsa, stört,
Idag har jag varit på lunch hos mamma, tillsammans med Cissi, Stefan och Miranda! Jättetrevligt att få träffa dem, även om det bara var en snabbis.
 
Nu är jag hemkommen från Davids mormor och morfar, där vi fick köttsoppemiddag! Vissa dagar känner man sig mer bortskämd än andra ;). Det värsta (bästa?) är att vi ska dit imorgon igen, då det bjuds på älgkött som de slaktar idag. Så gott! 
 
Vi lever och mår gott just nu, med andra ord. Hoppas ni gör det med, ha det bäst!
Lunch, Middag, Mys, systrar, vardagslyx,
Biofilmen var bra igår. Rolig och mysig. Sen var det jätteskönt att få träffa Vicke också, och prata av sig lite. Sånt behövs ibland :).
 
Idag har jag träffat Tommy för fika och gjort lite ärenden på stan, men nu väntar middagen. Ha det bäst!
Bio, Emma Stone, Film, Mys, Vardag, fika, systrar,
Just nu skruvas det för fullt här hemma efter Ikeaturen. Ni kan få lite bilder när allt är ihopmonterat. Ikväll blir det bio med syster Victoria. Vi ska se Magic in the Moonlight av Woody Allen. Den utspelar sig i Nice, så därför känns det lite extra kul :). En rätt bra start på veckan, tycker jag.
 
 
 
 
Bio, Emma Stone, Film, Frankrike, Ikea, Nice, Woody Allen, möbler,
Jag lovade ju er att skriva lite om den där filmen jag såg för nån dag sen. Trance. Inte en jätteny film, den kom ut i oktober förra året. Men jag tyckte om den. Den var väldigt spännande, och man vet inte riktigt vad som kommer hända förrän den är slut. En rätt psykologisk film, man måste vara vaken när man ser den, men det är just det som gör den så bra. Dessutom har den flera bra skådespelare. Definitivt en film värd att se!
 
7,0 på IMDb. Inte så illa, va?
 
Film, James McAvoy, Skådespelare, Tips, psykologi, sevärt, spänning,
Torsdagen i veckan var en spännande dag. Eller en spännande kväll, åtminstone. Då blev jag officiellt teaterombud på Norrbottensteatern! Det innebär i stort sett att jag ska förmedla teaterbiljetter till folk, och bokar man via mig så får man ett billigare pris.
 
I utbyte får jag bland annat kvällar som den i torsdags, då vi bland annat fick en liten tjuvtitt på musikalen La Cage aux Folles som har premiär nu i september. Den verkar riktigt bra, och det ska bli så roligt att se den längre fram! 
 
Kort och gott, det här känns riktigt roligt, och ska ni på teater - boka via mig ;).
Luleå, Teater, livet, roligt,
Så har man jobbat färdigt för den här veckan. Imorgon blir det Ikea med David och hans föräldrar. Nya köksmöbler står på inköpslistan. Spännande!
 
Annars har jag fått hem en tidig men efterlängtad födelsedagspresent, och så har jag och David sett en väldigt bra film ikväll. Mer om det får ni höra i senare inlägg ;).
 
Ha det bäst!
Helg, Ikea, Shopping, möbler,
Det är den tredje september idag. Det betyder att det är exakt ett år sen jag for till Frankrike. Ett år sen jag stod där på flygplatsen tidigt på morgonen och vinkade hejdå till David. Fylld av spänning, nervositet och ängslan, men framför allt hopp.
 
Ett år senare känner jag mig så välsignad. Det jag fick uppleva och de människor jag fick lära känna var mer än vad jag hade vågat hoppas på. Jag är så otroligt glad över att jag gjorde det. Så här några månader efter hemkomsten känns det fortfarande bra, med nya perspektiv och några erfarenheter rikare.
 
Samtidigt som det känns som evigheter sen jag stod på den där flygplatsen, så känns det också som att tiden bara rusat iväg. Tänk vad mycket som kan hända på ett år, och tänk vad fort det ändå kan gå.
 
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Nice, eftertanke, flytt, franska rivieran, tid,
Det är internationell matmarknad i stan i veckan. Jag var där med David igår och vi fick med oss en massa ostar hem, både franska och italienska. Så köpte vi crêpes också - underbart gott! Idag blev det spanskt, paëlla, när jag lunchade med Jennifer.
 
Det är himla roligt och mysigt med såna här grejer, och det känns förstås lite extra kul att få smaka på de franska godsakerna igen ;). 
 
 
Luleå, Mys, franskt, marknad, mat,
Det var ett tag sen nu, jag vet. Det känns bara inte som att jag har så mycket att skriva för tillfället. Min vardag är inte så spännande just nu. Jag pluggar teater, ser film, jobbar lite men söker desto mer. Och försöker sätta mig in i valet, förstås, in i det sista. Förstagångsröstare som man är.
 
Då har ni en liten uppdatering i alla fall, mer kommer väl så småningom.
 
Ha det bäst!
Jobb, Vardag, val2014,
"Because she wants to sense the utter completion that you feel when you're heart-and-soul-and-body in love."
Citat, Fint, Teater, ord, quotes,