En av filmerna jag såg med Jennifer och Sofi var Bitchkram. Den svenska, nya filmen. Det var en riktigt bra ungdomsfilm. Det görs så få sådana nuförtiden tycker jag: riktigt bra, svenska filmer. Speciellt filmer som inte är deckare. Åtminstone brukar jag sällan vara förtjust i svenska filmer. Fast det kanske bara är ett spår av min generation? Man hör sällan ungdomar idag som har mycket över för svenska filmer. Det är Beck på sin höjd. Varför är det så? Det är väldigt synd, egentligen. Att vi har blivit så amerikaniserade att vi inte bryr oss om det som finns här, nära. Hemma. 
  Jag ska inte gå in på någon djupare analys av det här, men jag rekommenderar er definitivt att se Bitchkram. Jag tror inte ni kommer att bli besvikna.
 
Om att vara ung. Att ha drömmar som gör att man brinner inombords. Om livets vändpunkter och att hitta sig själv när ingenting blir som man tänkt.
Berörande, Film, Fint, Inspiration, Linda Molin, Svenskt,
Så var man hemma igen. Det var jättemysigt i Klövern. Under fredagen hände det inte så mycket, vi bakade och såg på film, och åt, och åt, och åt lite till... ;)
  Igår for jag och David ut på en liten skotertur på förmiddagen, väldigt skönt kan jag lova, och med sånt bra väder! Den första turen för i år var det också, så det var roligt! Sen var det förberedelser inför påsk-/födelsedagsmiddagen som gällde - den blev väldigt god och var väldigt trevlig!
 
Dessa superfina vaser fick vi i påskpresent av Davids mormor och morfar! :) 
Av hans föräldrar fick vi varsitt bluetooth-headset till telefonerna - behövligt när man kör bil ;)
Film, Födelsedag, Helg, Klövern, Klöverträsk, Middag, Påsk, fika, firande,
Har ni hört den här? Jag älskar den!
Fint, Musik, Svenskt, Tips,
Har varit på teaterrep ikväll. Det är mer än två veckor sen sist så det kändes jättekul! Både att få spela lite och att träffa alla igen :). Imorgon vankas kvällsjobb och sen på fredag bär det av mot Klövern. Där blir det påskfirande och även firande av Davids pappa som fyller år! Ska bli roligt, det var ett tag sen vi var där nu. 
  Har inte så mycket mer att skriva just nu så... Ha det bäst!
 
Taizé.
Glädje, Klövern, Klöverträsk, Teater, familj,
Ja, det blev Röjar-Ralf härom kvällen. Och den var riktigt bra faktiskt! För att vara en animerad film, alltså. Inte för att det väl är nån nyhet att jag gillar barnfilmer? Åtminstone Disneys. Hur som helst så var den rolig och mycket finare än jag trodde den skulle vara. Som sagt - riktigt bra, helt enkelt. 
 
 
 
 
Disney, Film, Glädje, Tips, Underhållande,
"People who hide hate and excuses for inequality behind God are missing the point of faith entirely."
 
- Sophia Bush
Love you.
Citat, Förebilder, Idoler, OTH, One Tree Hill, Personligt, Tankeväckande, Tro, Tänkvärt, Åsikter,
Ännu en låt av Imagine Dragons som Dagens tips. De är riktigt bra alltså... 
Musik, Tips,
Demat kaffe på Willys i stan idag. Ska stå där imorgon också, så kom förbi om ni blir sugna på en kopp! ;) Annars är den här kvällen Davids första lediga på tjugo dar ungefär, så vi njuter för fullt av lite kvalitetstid :). Det blev tacos till middag och snart fortsätter vi nog med en film. Röjar-Ralf kanske? Hur som helst, ha det bäst!
 
Film, Jobb, Tacos, Vardag, kaffe, sambo,
Inspirerande ord av en inspirerande kvinna.
 
 
Citat, Förebilder, Inspiration, Tyra Banks,
Jag hade det underbart roligt med Jennifer och Sofi igår! Vi började med lunch och en sväng på stan, sen hann vi med en film och lite spel här hemma innan vi for till Bishops för gomiddag. Där satt vi nån timme och pratade på innan vi tog oss hem igen för att fortsätta där vi slutat ;). Efter att ha sett den sista av tre filmer idag for de så vidare. 
 
Bishops, Film, Helkväll, Vänner, spel,
 
"...Jag släpper din hand
för ett helt vanligt återfall,
för att få nåt förstört.
Det var fel som jag sa, det är sant som du hört.
 
Kära vänner i ljus och i mörker,
i växlande väster och öst
är ni alltid mitt hopp och min helande tröst, 
min helande tröst."
 
Fint, Musik, Personligt, Tips, Winnerbäck,
 
Jag vet inte ens vad jag ska säga om den här bilden. Vet inte om jag läst nåt värre i hela mitt liv. Det visar bara ännu mer hur viktigt det faktiskt är att man tar upp och diskuterar sånt här med (yngre) tonåringar. För våldtäkt och sexuella övergrepp är ALDRIG okej.
Berörande, Tankeväckande, Ungdomar, Åsikter,
Ja, gårdagen blev ju inte riktigt som jag hade tänkt mig. Men det gick ju rätt bra i alla fall, så nu är det bara att vila upp sig och ta nya tag! 
 
Idag blir det lugnt men imorgon kommer Jennifer och Sofi hit och sover över! Ska bli så roligt att träffas alla tre igen, det blir så sällan när man bor på olika ställen. Vad vi hittar på får tiden utvisa. 
 
Tummen upp! Nyårsafton för två år sen :)
Jobb, Piteå, Stockholm, Vänner,
Igår for vi och badade med Efter Plugget-barnen - superkul! Sen på kvällen kom pappa och Marianne förbi innan de skulle vidare till Kallax. Vi hade det trevligt med fika och tv-tittande, alltid roligt att träffa dem :).
 
Idag händer inte så mycket, en träff med Tommy senare för att diskutera lite teater, och så ska jag ju hämta en hyrbil också, eftersom jag ska jobba i Kiruna imorgon! Det blir en lång dag när man ska köra både dit och hem, men det ska nog gå bra.
 
Fick lite påskpynt av pappa och Marianne igår :)
Jag vet att jag är några dagar efter med det här, men kände bara att jag måste dela med mig av den här artikeln:
 
 
Otroligt tänkvärt. Det kan vara bra att få ett färskt perspektiv ibland - det är farligt att bli för inrutad i sina fördomar.
Berörande, Tankeväckande, fördomar, rasism?, Åsikter,
Det här har egentligen aldrig varit en favorit bland ABBA-låtarna, men av nån anledning tycker jag väldigt mycket om den här versionen. Dagens tips!
Så var man hemma igen. Det har varit jättebra i Risön. Hann bland annat med en klippning av syster Victoria, god mat, födelsedagsfika och så förstås en massa bus och mys med Miranda! Kändes lite tråkigt att inte kunna stanna längre, men det dröjer nog inte så länge till nästa gång vi ses :).
 
Glad tjej som just fick ett dockhus!
 
Glad tjej som precis ska få tårta!
Födelsedag, Mys, Resor, Risön, fika, firande, systrar,
"And I shambled after as usual, as I have done my whole life after the people that interest me. 'Cause the only people that interest me are the mad ones. The ones who are mad to live, mad to talk, desires for everything at the same time, the ones who never yawn or say a commonplace thing, but burn, burn, burn like roman candles across the night."
 
- Sal, On the road
Berörande, Citat, Film, Fint, Personligt,
Just det, en annan grej som är galet nice är ju att det ska komma en Veronica Mars-film! Serien slutade gå 2007 så man hade ju nästan gett upp hoppet, men nu ska det alltså bli av! Tack vare Rob Thomas, som skapade serien, och Kristen Bell som ju hade (har?) huvudrollen. 
 
De startade ett projekt för att samla in pengar, och på tio timmar hade fansen donerat de två miljoner dollar som var kravet från filmbolaget! Helt sjukt ju. Men roligt! Filmen är planerad till våren 2014, så nu är det bara att vänta!
 
Film, Förebilder, Glädje, Idoler, Kristen Bell, Veronica Mars,
Oj, nu var det ett tag sen jag skrev sist! Har haft fullt upp med jobb och annat. Imorgon bär det i alla fall av för mig och mamma till Risögrund, eftersom Miranda fyller år på måndag! Ska bli kul att fara dit, och att inte bara vara där över dagen heller.
 
Annars har jag inte så många uppdateringar att dela med mig av. Förutom att jag äntligen har fått min vinst från CharmedBOS! Superfin är den! Hänger på sovrumsväggen just nu :)
 
Själva bilden har jag ju lagt upp förut, så den hittar ni längre ner!
 
Charmed, Förhäxad, Glädje, Resor, kalas, systrar,
En annan låt av Imagine Dragons, de som gjorde "On top of the world" som jag la upp här för ett tag sen. 
Musik, Personligt,
Dagens hiss: Fått flera jobbpass i veckan, alltid trevligt!
Dagens diss: Gått och blivit riktigt förkyld, mindre trevligt...
 
Ja, jag tyckte att det var en ganska bra sammanfattning av dagen, så vi slutar där. Ha det bäst!
 
Min tröst i förkylningsträsket!
Charmed, Förhäxad, Jobb, Te, Vardag, förkylning,
Oj, det har varit en lång dag idag. Jobbade från halv tio till fem, for på teaterträning och sen hann jag och Tommy med en liten filmkväll. Vi såg Extremely Loud and Incredibly Close. En underbart fin film. Men dagens höjdpunkt var ändå pappa! De var i Luleå idag så han kom förbi på jobbet, så roligt att se honom igen! Det blir alldeles för sällan. 
  Nu väntar sängen snart, imorgon är en ny dag. 
Berörande, Film, Hemmakväll, Jobb, Teater, familj,
Det mesta av den här dagen har nog spenderats i Domkyrkan för min del. Först var det ju konserten, som gick rätt bra, det är så roligt att sjunga sån där klassisk musik som man ju sällan sjunger annars.
 
Sen blev det middag på stan med Josse och hennes föräldrar innan vi gick tillbaka för den ungdomsledda mässan som var ikväll. Den var jättebra! Jag och Josse fick hoppa in och sjunga lite där också, så det var ju kul det med, och som alltid på de där mässorna var det bra predikan och bra musik! Jag älskar såna här dagar. 
 
Ich verstehe deine Wege nicht, aber du veißt den weg für mich...
Kör, Musik, Personligt, Sång, Tro,
Jag börjar jobba klockan fem i eftermiddag, så förutom en visit hos mamma har det varit en rätt lugn dag hittills. Hon ringde och frestade med kaffe och nybakta bullar - svårt att säga nej till det ;). Imorgon är det konsert med kören - Stabat Mater i Domkyrkan. Ni kommer väl och kollar? ;) Det börjar klockan tre och är helt gratis! 
  Nu är det snart dags att börja tänka på middagen, eftersom jag ska iväg sen, så ha det bäst!
Helg, Hemmakväll, Jobb, Kör,
Så, det här med Spotify då. Jag har haft en ovana att bara stjärnmärka alla låtar jag vill lyssna på i tanken att jag ska rensa den listan eftersom. Det har inte gått så bra dock, blir mest less på de flesta låtarna. Men så fick jag ett tips av Jennifer - hon gör en ny lista för varje månad, som helt enkelt får heta "Januari", "Februari" och så vidare. På det sättet får hon ny musik varje månad och det blir inte att man bara lyssnar på samma sak hela tiden. 
 
Skitsmart, tyckte jag! Alltså har jag sen förra månaden börjat göra samma sak, och det funkar riktigt bra! Jag vet dessutom redan andra som också tagit efter den här idén ;). Det är ett vinnande koncept, med andra ord, så jag tyckte att jag borde lyfta fram det.
 
Tack, min vän! ;)
Listor, Musik, Spotify, Tips, Vänner,
Har inget vettigt att skriva just nu, så ni får en låt istället:
 
Musik, One Tree Hill, Vänner,
Hemkommen från teaterträning då, fast idag var jag bara där som producent! Roligt det med, faktiskt. Speciellt när man har så bra skådespelare att titta på ;). Nu ska jag väl som mest sätta mig och se nån film i väntan på att David kommer hem från jobbet och imorgon står det stan med Amanda och körträning på schemat!
  Ha det bäst!
Film, Teater, Vänner,
Eller vad säger ni?
 
 
 
 
 
Citat, Inspiration, Intressant, OTH, One Tree Hill, Personligt, Tro, Tänkvärt,
Så, igår såg alltså jag och Josse Les Misérables på bio. Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva. När den var slut så tog det en stund innan vi faktiskt kunde börja fundera på att gå därifrån. Den var hemsk, men åh, så bra. 
  Ja, som sagt, det går inte att göra den rättvisa genom att försöka skriva nånting här, ni måste se den själva helt enkelt. 
 
 
Anne Hathaway förtjänade verkligen sin Oscar för den här rollen. 
 
 
Amanda Seyfried, Berörande, Bio, Drama, Film, Idoler, Oscar, Vänner,
Okej, först av allt: Jag fick just veta att jag via Twitter har vunnit en "Charmed reunion limited edition-print" från CharmedBOS.com i England! :D Och allt jag gjorde var att retweeta en bild. Det gjorde verkligen den här dagen! Annars hade höjdpunkten idag varit jobb 13.30-21... ;)
 
Igår var David borta under kvällen, så jag bjöd hem Josse för lite Alfapet och Pretty Little Liars - vad annars liksom? ;) Imorgon ska vi på bio och äntligen se Les Misérables, ska bli så kul! Sen blir det nog lite mer PLL, heheh. Nu tänker jag sätta mig i soffan och njuta av den här underbara kvällen!
 
Så här ser den alltså ut. Ja, bara en bild egentligen, men ändå kul att vinna! Är ju i begränsad upplaga, som sagt, och kostar ändå en del att köpa från deras sida :)
 
 
Bio, Charmed, Förhäxad, Glädje, Jobb, PLL, Twitter, Vinst, Vänner,