Så var det torsdag igen! Det blir teater även ikväll, fast inte i samma form som vanligt. Ikväll ska jag nämligen ta med Erika och Florent för att se en engelsk fars som Justin spelar i! Det är i Mougins, jag har aldrig varit där, men det blir nog bra ändå! 
 
Annars har jag klippt mig idag! Jag lägger väl upp nån bild på det senare också :). Till dess - ha det bäst!
 
This should be fun!
 
Teater, Vardag, Vänner, franska rivieran, roligt, trevligheter,
Idag efter stängning for vi på personalutflykt till Vence! Vi besökte Matisse-kapellet. Det är alltså Matisse som har konstruerat och designat hela kapellet, och det var otroligt vackert.
 
Sen gick vi och åt på en mysig restaurang innan det bar av tillbaka till Cagnes. Det blev en riktigt mysig eftermiddag!
 
Tyvärr fick man inte fota i kapellet, men jag tog några bilder utanför i alla fall:
 
Jobb, Middag, Tro, Vardag, konst, trevligheter, utflykt,
Det var bara jag och Nadja på kören idag. Fast det var rätt bra, för då hann jag öva lite mer på låtarna jag ska sjunga på söndag! Ja, jag ska alltså sjunga ett par låtar på mässan. Förutsatt att min röst håller, jag har haft lite halsont de senaste dagarna... Det är bara att hoppas på att det inte blir värre!
 
Hoppas ni också haft en bra dag!
 
Jo, lite nervös är jag nog, men det känns roligt också!
Kör, Sång, Vardag, mässa, nervositet, roligt,
Med tanke på all hets kring detta den senaste tiden känns det inte som att jag kan låta bli:
 
Tänkvärt, feminism, tankar, värderingar, Åsikter,
"There are only two days in the year that nothing can be done. One is called yesterday and the other is called tomorrow, so today is the right day to love, believe, do and mostly live."
 
-Dalai Lama
 
Citat, Tänkvärt, visdomsord,
Min helg har varit superbra! Vi hade det hur trevligt som helst hos Emelie i fredags. Igår jobbade jag hela eftermiddagen/kvällen, men det var rätt lugnt, plus att det ju var Melodifestivalen på kvällen, så det var också jättetrevligt och mysigt!
 
Idag sjöng vi ju på mässan, och det gick väl rätt bra. Sen for vi in till Nice för att gå på karnevalen med ungdomsgruppen :). Det var väldigt mycket liv, och kul att se! 
 
Har inte hunnit ladda upp bilderna från karnevalen än,
så istället får ni en bild på min outfit i fredags!
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Helg, Jobb, Mello, Nice, Vänner, fest, karneval,
Jag hade det, som vanligt, jätteroligt på teatern igår! Det går verkligen framåt med våra monologer nu, och den 27:e mars smäller det! Då blir det monologer och live-improvisation. Läskigt, men roligt.
 
Idag ska jag ta mig en sväng in till Nice och Zara för att se om de har kvar jeansen jag spanat på. Kanske tar en snabb lunch där också. Ikväll blir det att åka in igen - den gången för fest hos Emelie! Det här blir nog en bra dag!
 
Ha det bäst!
Frankrike, Helg, Nice, Shopping, fest,
Okej, dags för veckans Tounge Twister då! 
 
"The thirty-three thieves thought that they thrilled the throne throughout Thursday"
 
Personligen hatar jag den här - men ni kanske lyckas bättre med den än mig? ;)
 
Passar på att visa var jag och Erika spenderade lite tid idag - både på shopping och fika!
#TtT, Antibes, Svenskt, Teater, fika, roligt, tungvrickare,
Idag satt jag ute i solen och åt frukost. Är regnperioden äntligen över?! Jag hörde på radion förra veckan att det inte har regnat så här mycket under vintern på den franska rivieran sen 80-talet. Kul. Men, nu verkar det som sagt vara över! Jag vet att jag åtminstone inte är ensam om att hoppas på det!
 
Önskar er alla en bra torsdag!
 
 
Sol, Vinter, franska rivieran, regn, väder, värme,
Åh, jag vill också ha en röd skinnjacka!
 
Charmed, Förhäxad, Kläder, mode, skinnjacka, slump,
Så var det kör ikväll igen. På söndag ska vi sjunga på mässan - det ska bli riktigt kul! Annars har jag inte så mycket att skriva just nu, det rullar på som vanligt här. Jag skriver väl mer när jag har nåt att skriva om.
 
Ha det bäst!
 
Cagnes-Sur-Mer, Kör, Sång, Vardag,
 
Citat, förhållningssätt, motivation,
Efter en lång jobbdag, en lång promenad och en lång film - allt tillsammans med min käraste kollega - går jag nu och lägger mig. Hoppas ni haft en bra måndag!
 
Igår såg det ut så här på Villa Ingeborg, när vi spelade kort med UngAzur!
 
Cagnes-Sur-Mer, Film, Jobb, Promenad, SKUT, Sol, Vardag, franska rivieran, svenskakyrkan, volontär,
Inte för att den här vetskapen förvånade mig särskilt mycket (förvånade den någon?), men jag bara älskar den här videon. Ellen Page är grym. Vilket jag för övrigt tyckte även innan, men ändå.
Ja, jag lovar att den är värd åtta minuter av ditt liv.
Fint, Förebilder, Skådespelare, hbt, kärlek, tal, tankar, värderingar, Åsikter,
"The only way to get better is to surround yourself with people who believe in you."
 
-Okänd
 
Citat, Tänkvärt, engelskt, ord,
Jag har precis avnjutit en sen frukost, och nu blir det att hoppa in i duschen innan jag tar bussen mot Antibes. Idag ska jag hitta den där nordiska affären! Hahah. 
 
Ikväll visar vi Melodifestivalen här, så förhoppningsvis får jag några glada ungdomar hit som vill göra mig sällskap! 
 
Jag hoppas att ni också får en superbra lördag!
 
Antibes, Helg, Ledighet, Mello, franska rivieran,
Jag såg just Stuck In Love. Älskade den. Åh, vilken bra film! Och med flera bra skådespelare. Ett måste att se, speciellt om man tycker om böcker och ord. 
 
 
 
 
Drama, Film, Fint, Komedi, Skådespelare, Tips, ord, romantik,
När jag var ute på promenad tidigare idag mötte jag en gammal man längs vägen som gick i sakta mak. I den ena handen hade han en käpp, och i den andra en stor, vit ros. Åh. Nog finns det mycket som är rätt fint med den här dagen?
 
Vita rosor från min och Davids tre-årsdag.
 
 
Alla hjärtans dag, Rosor, Valentine, kärlek,
Så... Lite svårt att missa att det är Alla hjärtans dag idag? Själva ska jag och David vara lite sådär lagomt töntiga och ha en Skypedejt senare. Inte för sent dock, eftersom han jobbar natt. Så kvällen kommer nog spenderas med lite godsaker framför en film. Någon som vet om man kan köpa Ben&Jerry's här nere?
 
Hoppas ni får en bra dag - oavsett om ni är firare eller inte!
 
Alla hjärtans dag, Film, Helg, Valentine, dejt, glass, sambo,
Det är torsag, teaterkväll, och alltså dags för en ny tounge twister! Här kommer alltså uppföljaren till den ni fick förra veckan: 
 
"She sells shells by the sea shore. 
The shells she sells are surely seashells.
So if she sells shells on the seashore, 
I'm sure she sells seashore shells."
 
Lycka till med den! Inser precis att jag aldrig kommer kunna toppa den, men... Ha så kul ;).
Inte min bild, men den passade in i temat ;).
#TtT, Teater, Vardag, ord, roligt,
Är det någon annan som har hört Lana Del Reys verison av Once Upon a Dream? Jag är helt tagen av den. Kan inte sluta lyssna. Den är så fin! Eller vad säger ni?
 
Disney, Fint, Lana Del Rey, Musik, Tips, cover,
Det gick jättebra igår! Så enormt roligt också! Efteråt gick vi ut och åt, indiskt. Väldigt gott, även om klockan kanske hann bli lite mycket innan jag tog mig hem igen. Men det var det värt! Fast det roligaste var nog ändå att Erika tog sig till Valbonne för att komma och titta! 
 
Idag har huset varit fullt av barn, som vanligt, och nu väntar jag på att kören ska börja. Normalt övar vi ju på tisdagar, men den här veckan blev det flyttat. Just nu övar vi några sånger som vi ska sjunga på mässan nästa vecka - en annan grej som ska bli väldigt kul!
 
Nu ska jag inte tråka ut er mer - ha det bäst!
 
En del av konstutställningen som också pågår i huset just nu :).
 
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Kör, Sång, Teater, Valbonne, Vardag, Vänner, barn, mat, trevligheter,
Jag hann inte sitta nånting vid datorn igår,så därför fick ni inget inlägg. Idag har jag däremot slutat tidigare, för snart är det dags att börja tagga för teaterföreställning ikväll!
 
Det är samma grej som vi gjorde sist, med låttexterna - men den här gången för större publik och på en större scen. Det känns lite nervöst, men åh, vad kul det ska bli! 
 
 
Frankrike, Glädje, Teater, Valbonne, roligt, spänning, trevligheter,
Det här är kanske ingen nyhet för de flesta, men alltså Miss Li är ju rätt bra ändå...
 
Musik, Svenskt, Tips,
Ännu en härlig jobbsöndag avklarad. Söndagar är nog mina favoritdagar här nere, bara för att de är så sköna jobbdagar. Fast de konkurrerar starkt med torsdagarnas teaterkvällar. 
 
Vad jag ska göra resten av kvällen vet jag inte, det finns ju inte så mycket att göra här nere en söndagkväll. Det blir väl lite serietittande. Och middag.
 
Ha det bäst!
Helg, Jobb, SKUT, UngAzur, Ungdomar, franska rivieran, mässa, svenskakyrkan, volontär,
Jag har ju glömt bort att berätta om paketet jag fick förra veckan! Förra fredagen, närmare bestämt. Det var från mamma, och innehöll en tröja som hon har stickat åt mig, och en 200 grams Marabou chokladkaka, förstås ;). Jag blev hur glad som helst! Och tröjan satt perfekt:
 
Supernöjd, både med färgen och modellen! <3
 
Frankrike, Kläder, Svenskt, choklad, franska rivieran, mamma, paket,
Igår tränade jag min rygg för första gången sen jag kom hit. Jag har en sjuk träningsverk i magen idag. Det är lite galet, men otroligt skönt!
 
Under dagen blir det nog mest att ta det lugnt, men ikväll blir det jobb då vi ska live-streama Melodifestivalen här! Jag har några roliga jobbtimmar framför mig, med andra ord ;).
 
Hoppas att även ni får en bra lördag!
 
 
 
 
The way to go! 
Helg, Jobb, Mello, SKUT, Träning, Vänner, svenskakyrkan, volontär,
Okej, så ikväll såg vi The Burning Plain, med bland andra Charlize Theron, Jennifer Lawrence och Kim Basinger. En väldigt bra och fin film. En sån film där flera historier vävs ihop så man sakta men säkert kommer att förstå sammanhanget. En film om hur ens val och handlingar kan påverka inte bara en själv och inte bara här och nu, utan flera andra, flera år framåt. 
 
En film jag varmt rekommenderar.
Charlize Theron, Film, Förebilder, Jennifer Lawrence, Skådespelare, Tips,
Hör och häpna - regnet slutade! Solen tittade fram så jag och Ann-Mari tog oss ut på en långpromenad längs havet, och avslutade med en fika. Det blev kaffe/te och en varsin croissant. Perfekt fredagsfika. 
 
Det var väldigt skönt att få komma ut en stund också. Nu blir det snart middag och sen avslutar vi kvällen med en film!
 
Ha det bäst!
 
 
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Helg, Promenad, Sol, café, fika, havet, trevligheter,
Ledig idag, men med allt detta regn blir det nog att stanna inomhus. Det kan ju vara rätt mysigt det med ibland. Hittlills har jag hunnit njuta av en sen frukost och sett klart säsong två av Förhäxad. Nu börjar de bästa säsongerna!
 
Annars kanske det blir lite läsning, lite korsordslösande och lite replikträning. Kanske lite träning också. Inomhus. En riktig hemma-dag, helt enkelt!
 
Ha det bäst!
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Förhäxad, Helg, Ledighet, Serier, Träning, hemma, regn, väder,
Medan jag väntar på att middagen ska bli klar kan ni få en ny tounge twister. Ni kanske redan har hört den här, men jag har en som hör ihop med den som jag tänkte ge er nästa vecka, så därför får ni denna ikväll:
"Sally sells shells on the shore, and the shells she sells are sea shells, I'm sure."
 
Ha så kul! ;)
"Happiness does not depend on outward things, but on the way we see them."
 
-Leo Tolstoy
 
Citat, Tankeväckande, Tänkvärt,
Så, vad är det här, typ fjärde-femte dagen i rad som det spöregnar här nere? Tydligen är det detta som är den franska vintern. Vi är nog alla rätt less på det. Framför allt blir man så trött. Men men, det gör väl att man uppskattar solen mer när den väl kommer tillbaka. 
 
Hoppas ni har bättre väder där ni är!
 
Cagnes-Sur-Mer, Vinter, franska rivieran, regn, trött, väder,
"Well she wants to be the queen.
Then she thinks about her scene.
Pulls her hair back as she screams:
I don't really wanna be the queen..."
Fint, Musik, Personligt, Teater, Train, funderingar, tankar, text,
Jag kom hem för en stund sen efter en mysig middag med Erika! Vi hamnade av en slump i St Laurent du Var och på en libanesisk restaurang - de hade väldigt god mat! Nu blir det lite Förhäxad som avslutning på kvällen. Jag skulle kalla detta en bra start på veckan!
 
Hoppas er måndag varit lika bra som min - ha det bäst!
 
Från i lördags! Temat var Club Tropicana ;).
 
Det visade sig vara väldigt användbart att ha en handduk som klänning ;). 
 
Middag, Vardag, Vänner, bilder, fest, franska rivieran, mat,
Det blev en väldigt trevlig kväll igår! Jag missade dock min buss hem, så jag blev kvar lite längre än planerat, men har inte varit alltför trött idag ändå, så det har känts skönt. 
 
Idag såg vi film med ungdomsgruppen - Känn Ingen Sorg (-fortfarande lika bra!) och så avslutade vi med en andakt :). Det var riktigt mysigt!
 
Ha det bäst!
 
 
 
Cagnes-Sur-Mer, Film, Helg, Jobb, Nice, UngAzur, Ungdomar, andakt, bön, fest, franska rivieran,
Här kommer lite bilder från gårdagen då. Tyvärr hade jag inte med mig kameran då det regnade rätt mycket ett tag, så det är bara mobilbilder, men jag tror ni överlever:
 
 
Frankrike, Helg, Ledighet, Vence, bilder, franska rivieran, utflykt, utforskning,
Så har jag påbörjat min andra och sista lediga dag den här veckan. Tog mig en sovmorgon, men har ändå hunnit sätta igång en maskin med tvätt. I väntan på att den blir klar unnar jag mig mitt förmiddagskaffe framför något avsnitt av Förhäxad.
 
Ikväll bär det av in till Nice för en liten fest hos Emelie. Eftersom jag har en lång arbetsdag imorgon blir det inte så sent för mig, men det blir ändå kul att komma ut en stund :). 
 
Till nästa gång, ha det bäst!
Frankrike, Helg, Ledighet, Nice, fest,