Jag såg just The Lucky One. En underbart fin film. Baserad på en bok av Nicholas Sparks som ju också skrev The Notebook och Dear John, så gillar man såna typer av filmer så ska man definitivt se den här! Zac Efron visar även vad han går för här och att hans talang sträcker sig utöver High School Musical.
 
Drama, Film, Hemmakväll, Mys, Skådespelare, kärlek, tankar, Åsikter,
Ja, det är fortfarande lika tragiskt hur hon har förstört sitt ansikte, men jag bara älskar denna kvinna. Som i det första klippet när hon sjunger Fever, om man bara blundar och lyssnar, så inser man att trots allt så är hon fortfarande samma person som hon var innan. Det är samma Rose. Även när man bara lyssnar på vad hon säger, hon är intelligent och kvicktänkt på ett eget sätt, plastikkirurgi eller inte. 
Charmed, Film, Förhäxad, Hollywood, Inspiration, Musik, Paige, Rose McGowan, Serier, kärlek,
Ni har inte fått någon låt på ett tag, så här kommer en som dagens tips. Många har nog redan hört den på radion, men den är ju så bra. Så skön. Det har nog gått och blivit min nya favoritlåt. 
 
"Well you only need the light when it's burning low,
only miss the sun when it starts to snow,
only know you love her when you let her go.
  Only know you've been high when you're feeling low,
only hate the road when you're missing home,
only know you love her when you let her go,
and you let her go."
Lugn, Musik, Mys, Personligt,
Jodå, det fortsätter lika bra! Dessutom fick jag plötsligt väldigt mycket film att se ;). Inte för att jag inte brukade ha det innan då men... Ikväll blir det i alla fall The Five-year Engagement med Jason Segel (ni vet från How I met your mother) och Emily Blunt! En romantisk komedi som nog är rätt rolig.
 
 
Film, Hemmakväll, Vardag,
Det kanske är dags att berätta vad jag fyndade på Hemmakväll häromdagen? För knappt 75 kronor per box, köpte jag säsong ett och två av One Tree Hill! Det får bli dagens tips också, ifall det är nån som inte sett det än. Det är en helt underbar ungdomsserie, till och med poetisk på sina ställen. Jag funderade ju på att köpa samlingsboxen med alla säsonger, men kom fram till att jag hellre vill ha dem separata, och det är ju helt galet hur billigt jag fick de här två! 
 
Det är i alla fall en serie på nio (eg åtta och en halv...) säsonger, och mellan fjärde och femte säsongen hoppar den fram fem år, vilket också gör att den blir lite vuxnare därifrån, på gott och ont. Personligen tycker jag bara det var en bra idé, jag tror inte att den hade utvecklats lika bra annars. Hur som helst - om du klassar dig själv som ungdom... - se den!
 
"Hoppet".
 
 
Hemmakväll, Inspiration, One Tree Hill, Personligt, Serier,
Så, de där nya äventyren jag skrev om igår, de gick rätt bra. Det var rätt roligt också, så nu är det bara att hoppas på att fortsättningen blir lika bra! Annars händer det inte så mycket, det är bara att vänta och se vad den här veckan har att bjuda på.

Förresten, kan ni förstå att det snart har gått en hel månad av det nya året? Galet...
Jag och Josse hade hur kul som helst igår! Det tog ett tag på stan eftersom vi for förbi Hemmakväll också, där jag fyndade lite som jag kan skriva om i ett annat inlägg ;). Det blev Alfapet och några avsnitt av Pretty Little Liars. Hon stannade till halv två, tur att man började sent idag!
  Efter jobbet idag for jag och David direkt till Risön då Stefan fyller år idag. Det var väldigt trevligt även om det blev en snabbvisit, och med gott fika!
  Imorgon är det dags för nya äventyr, så det blir en tidig kväll, ha det bäst!
 
 
Ett grymt spel!
Hemmakväll, PLL, Pretty Little Liars, Serier, Vänner, familj, fika, spel, systrar,
Har jobbat till 17 idag, och nu kommer Josse och hämtar upp mig snart, det blir middag på Max och sen lite film- och spelkväll här hemma typ :). Jag ska bland annat introducera henne för Pretty Little Liars! Tror definitivt att det är en serie i hennes smak, så det ska bli riktigt roligt! 
  Hoppas ni får en lika rolig lördagkväll som jag, ha det bäst!
 
Jag och Josse i Taizé förra våren :)
Film, Helg, Middag, Mys, PLL, Pretty Little Liars, Serier, Vänner, spel,
Jag förstår verkligen inte hur folk inte kan tycka att Angelina Jolie är snygg. Hon är definitivt på min topp 5-lista! Jag menar, kolla bara på de där höga kindbenen, de markerade käkbenen, de fylliga läpparna... Jag kan fortsätta, men är det verkligen nödvändigt?
 
 
Film, Hollywood, Jolie, Personligt, Skådespelare,
Filmen igår blev American Beauty. Med tanke på att det är en klassiker får den bli dagens tips. En femfaldigt Oscars'-vinnande film. Riktigt bra, intressant och tankeväckande, med lite humoristiska undertoner emellanåt. Man kan bara inte låta bli att se den.
 
 
 
Film, tankar,
Just hemkommen från stan där jag tog en fika med Amanda - alltid kul att träffa henne! Nu ska jag bara äta lite och sen bär det av igen mot kören. Ikväll blir det middag och film med Tommy och Robert, vilket var jättelänge sen sist, så det ska bli riktigt kul! Vilken film det blir vet jag inte än, men jag får återkomma om det senare ;). 
  Ha det bäst! 
 
Blev lite kär i den här bilden, så tyckte att den kunde få en plats här!
Film, Middag, Mys, Vänner, café,
Insåg att jag inte nämnt nånting om det här, men idag började min franskakurs! Det är bara en förberedande kurs, så den är väldigt liten, men det känns ändå väldigt roligt! Inte för att jag förväntade mig nåt annat, det är ju språk... ;) 
 
Annars har det inte hänt så mycket, jag har tränat och hälsat på mamma. Det är ju som så smidigt när man ändå är på universitetsområdet. Imorgon blir det kör som mest - längtar! 
 
När jag nu hade lite franskt tema kan ni ju få en fransk låt också, en som jag faktiskt tycker är riktigt bra!
LTU, Musik, Personligt, Språk, franska, skola, tankar,
 
...See heaven's got a plan for you.
 
 
 
Hopp, Musik, Personligt, Tro,
Tänkte ta och skriva lite mer om Crazy, stupid love, som jag såg med Jennifer. En riktigt härlig komedi, måste jag säga! Och med en del riktigt bra skådisar också, som Julianne Moore, Steve Carell, Emma Stone och Ryan Gosling! Dessutom var Analeigh Tipton med, som varit med i Top Model, och hon var riktigt duktig faktiskt!
 
En väldigt rolig och mysig film, som väl egentligen klassas som en romantisk komedi, även om jag kan tycka att den är lite mer originell än andra filmer i den genren. Hur som helst - se den!
 
 
 
 
 
 
 
Emma Stone, Film, Komedi, kärlek,
"When writing the story of your own life, don't let anyone else hold the pen. Be original, be honest and, most of all, stay true to yourself."

-Tyra Banks
 

Citat, Hopp, Inspiration, Personligt,
Som jag trodde blev gårdagen väldigt mysig! Men nu är det en ny vecka igen som innebär nya tag. Har lite ärenden att göra och sen ikväll startar äntligen teatern igång igen! Det skulle ju ha blivit för typ två veckor sen, men på grund av sjukdom och liknande har det inte kunnat bli av förrän nu. Hur som helst - kul ska det bli! Nu, däremot, är det dags att tvätta... 
 
Mysbild från igår :)
 
Mys, Teater, Vardag,
Snart kommer Amanda och Jonte hit för lite kaffedrickande, och ikväll är det mammas tur. Då blir det middag och sen ostbricka till Hungerspelen. Det är vad jag skulle kalla ett bra slut på en bra helg!

Film, Vänner, familj, fika,
Är precis hemkommen efter en skön kvällspromenad och kokar lite te som jag ska dricka till Dirty Dancing som börjar nu halv tio på femman. Tänkte att den kunde få bli dagens tips - det är klassiker, ett måste att se och det är definitivt en film som tål att ses mer än en gång! ;).

 
Vi hade jätteroligt, jag och Jennifer. Vi började med en fika på stan för att senare gå vidare mot affären - middagsmaten blev tacos ;). Vi hann med två filmer, Red Riding Hood och Crazy, stupid love, och en massa musiklyssnande och mysprat :). 
 
Nu är jag hemma igen, och själv dessutom, eftersom att David har farit till Klövern. Vi får väl se vad dagen kommer att bestå av, åtminstone städning och träning. 
 
Finaste Jennifer på min 20-årsfest! :)
Amanda Seyfried, Film, Musik, Mys, Vänner,
Efter en stor kopp kaffe börjar jag vakna till liv. Nu blir det att packa färdigt och göra sig i ordning för stan där jag ska äta lunch med David och kanske Tommy också, och sen bär det av mot Piteå och Jennifer! Ska stanna där till imorgon, det ska bli så kul! Önskar er alla en härlig helg!
 
 
 
Lunch, Piteå, Vänner,
 
Älskar den här låten, och dessutom sjunger vi den på kören just nu! 
Kör, Musik, Personligt,
Kom hem från kören för en stund sen, det är så roligt att vara igång med det igen! Det är galet hur upplyftande det kan vara bara att sjunga lite. Underbart! Innan kören var jag en sväng till mamma på lunch. Kycklingsallad stod på menyn, jättegott! David är inte hemma ikväll så jag får se vad jag hittar på, det är rätt skönt med egentid ibland...
 
Ja, nåt avsnitt blir det nog ikväll... ;)
Fritid, Kör, PLL, Pretty Little Liars, Serier,
Jag kan inte hjälpa det, jag älskar Karin Boye:
 
"Du är min renaste tröst,
du är mitt fastaste skydd,
du är det bästa jag har,
ty intet gör så ont som du.
 
Nej, intet gör ont som du.
Du svider som is och eld,
du skär som ett stål min själ - 
du är det bästa jag har."
 
 
Dikt, Karin Boye, tankar,
Joshua Radin är en annan favorit i ungefär samma genre som Tyler Hilton, kan man väl säga. Fast ja, inte riktigt ändå... Äsch, ni får väl lyssna och avgöra själva helt enkelt! 
Hopp, Joshua Radin, Lugn, Musik,
När jag var klar på Efter Plugget igår hämtade jag upp David och så for vi direkt till hans föräldrar för att hjälpa till med renoveringen. Ja, de renoverar, igen. Eller gör om i alla fall. Typ. Hur som helst så blev vi där hela kvällen. Vi såg When a man loves a woman på tv, en riktig klassiker. Och definitivt en snyftare. Så fin. Idag stod teaterrep på schemat, men det blev inställt, så det blir nog bara att uträtta lite ärenden och ta det lugnt. 
 
Så här ser då min nya telefon ut :). Har ett vitt silikonskal på den också, det känns säkrast så.. ;)
 
 
 
Film, familj, föräldrar, mobil, renovering,
Nackdelen med att ha en ny mobil: Det tar ett tag innan man lär sig hur allt funkar, så när man tror att man har snooze inställt så visar det sig att man inte hade det och man vaknar upp två timmar senare än planerat... Tur att jag var ledig den här förmiddagen!
 
På ett par timmar ska jag däremot fara iväg till Örnäset för att vara med på Efter Plugget, barngruppen de har där :). Ja, jag ska vara med som ledare då förstås ;). Sen får vi se vad resten av dagen bjuder på!
 
Bild från fjällvandring i Sjnerak med pappa och Marianne. Drygt två år sen nu, tiden går så fort...!
Så, dagens tips då, eller kvällens tips kanske? Funderade en stund, men kom att tänka på en låt som jag tycker är riktigt bra, och som av någon outgrundlig anledning gör mig så glad...
 
Musik, tankar,
Nu har jag äntligen fått Pretty Little Liars säsong två! Började lite smått igår kväll, och det blir nog ett litet minimaraton ikväll också - det är så sjukt spännande!
 
 
Jag har inte lyckats komma fram till om jag har någon favorit än dock.. Finns det nån som har det? Ja, det är inte Hanna i alla fall, men av de andra tre... Ingen aning!
 
 
PLL, Pretty Little Liars, Serier,
Imorse fick vi besök av Cissi och Stefan som kom förbi på kaffe och fika. Alltid lika trevligt :). Sen for vi mot Storheden och där köpte jag mig äntligen en ny telefon! Jag vet, otroligt va? En Samsung Galaxy S2 blev det, och jag känner mig väldigt nöjd! Vi hann förbi Davids mormor och morfar också där vi blev bjudna på lunch, och här hemma är det dags för ryggträning!
 
 
Jag vet inte om jag la upp den här på den gamla bloggen, men hur som helst så finns den ju inte här än, och jag fullkomligen älskar den, så här kommer den i alla fall:
 
Musik, Personligt, Tyler Hilton,
Hade en supertrevlig kväll igår! Vi började med trerätters på Bishops, där huvudrätten självklart bestod av deras underbara Fish'n'chips ;). Sen blev det bowling, airhockey och mer mys på O'Leary's. Idag tar vi det lugnt och laddar upp för en ny vecka som bland annat innehåller uppstart med teatern! 
Bishops, Bowling, Middag, O'Leary's, Utekväll,
Nu ska jag äta lunch och sen blir det stan igen, denna gång för att fika med mamma :). Kvällen bjuder på roligheter med David, vi ska ut och äta på Bishops och sen går vi vidare mot O'Leary's för bowling och så. Det blir nog riktigt bra!
Det blir ett filmtips ikväll igen. Såg just filmen Looper. En riktigt bra actionfilm som till och med var en hel del berörande. Jag brukar ju inte direkt ha actionfilmer som förstahandsval, men den här tyckte jag om. Den hade lite framtidstema, och sånt är jag lite svag för, det brukar som alltid bli intressant då. 
 
Bra skådisar också, och låt er inte avskräckas av Bruce Willis ;)
 
Film,
Var på en trevlig shoppingrunda med Amanda idag, och fick med mig lite grejer hem! Svarta jeans och en tunika från Gina Tricot, och saltvattenspray från Kicks.
 
Hade presentkort på Gina och har varit ute efter ett par svarta jeans ett tag nu, så det var ju perfekt! Tunikan var på rea dessutom, alltid trevligt ;). Saltvattenspray har jag aldrig köpt förut, men har ju hört en massa bra om det så det ska bli kul att testa! Annars var det kul att träffa Amanda igen, och förutom shoppingen hann vi förstås med en fikapaus på Mat&Prat också ;). 
 
Ikväll kommer Emil hit på middag, så det blir nog trevligt - dags att börja med maten nu!
Kläder, Shopping, Vänner, café,
Lånade Davids föräldrars dator för ett tag sen och hittade lite balbilder där som jag aldrig sett förut, men nu har jag fått med mig dem hem också, alltid roligt att ha :).
 
 
Bal, kärlek,
Kom precis hem efter att ha varit med Cess på Friends :). Vi blev sittandes där i några timmar, så skönt att få prata ut om allt mellan himmel och jord när man inte har setts på ett tag. Men nu har vi lite halvt inplanerade saker i alla fall, så så länge ska det väl inte ta till nästa gång! 
 
Vänner, café, latte,
Jaha, nu ska det städas lite till här hemma, och sen bär det av till mamma för att skjutsa iväg henne på lite ärenden :). Ikväll ska jag träffa Cess också, blir kul, det var så länge sen sist!
 
Igårkväll blev det Raise Your Voice med David, och jag blev påmind om hur sjukt bra Three Days Grace är, därför får ni en låt:  
 
Film, Musik, Vänner,
Jag fortsätter på det här temat "nytt år..." och har därför bestämt mig för att ta upp min Tupperwareförsäljning igen! Det var uppstart ikväll med säljträff - man blir alltid lika taggad när man varit på dem. 
 
Annars funderar jag på om jag ska skaffa lugg igen. Jag trivdes ju rätt bra i det, men det är ju en del jobb också... Det blir nog att fundera ett tag till ;). Nu blir det däremot film med David!
 
Fast kanske inte ändå... Nyår -10/-11 med Jennifer förresten!
Här är den då, min nya blogg! Inte så mycket för världen, men det känns väldigt skönt. 
 
Jag hade inte tänkt skriva nåt speciellt just nu, ville mest få en början, nu ska jag gå och fortsätta med att städa undan julen, och kanske se nån film sen? Förresten, på tal(?) om film så har jag något jag måste rekommendera: In Time med Amanda Seyfried och Justin Timberlake, som är en förvånansvärt bra skådespelare. En sjukt bra, spännande och intressant film, och ett måste att se!
 
 
Amanda Seyfried, Film,