Då så. Luleå. Åh, vad skönt det är att vara hemma för en stund. I lägenheten, i min egen säng, bland folk jag älskar och bryr mig om.
 
I lördags hann jag med att träffa Davids syster med respektive innan de for ner söderut igen, och sen på kvällen var det middag med Tommy och Robert (som för övrigt kanske ska komma ner och hälsa på - åh, vad kul det skulle vara!). Igår blev det Alfapet med Josse innan middag hos mamma :).
 
Jo, jag är ju som rätt fullbokad den här veckan, men det känns kul! Jag vill ju förstås hinna med att träffa alla innan jag far igen.
 
Det bästa med att flyga till och från Nice:
Jättesmutsiga fönsterrutor, men utsikten var underbar.
 
Ledighet, Luleå, Resor, Sverige, Vänner, familj,
När ni läser det här sitter jag förmodligen på ett flyg tillbaka till Sverige och Luleå. I skrivande stund är klockan dock 22:43 och det är fortfarande torsdagkväll.
 
Med tanke på hur tidigt jag måste upp imorgon kan man väl tycka att jag redan borde vara i säng nu, men hur ska jag kunna sova med vetskapen om att jag så alldeles snart ska få träffa mina fina igen? 
 
Det ska bli så enormt roligt, och jag har redan nästan hela den dryga veckan inplanerad. Jag tror inte att datorn får åka med dock, så det blir nog inte så många blogginlägg, men nåt ska jag väl kunna klämma in.
 
Tills dess - ha det bäst!
 
Hejdå Cagnes-sur-Mer. Vi ses om en och en halv vecka.
Cagnes-Sur-Mer, Flyg, Frankrike, Hem, Ledighet, Luleå, Resor, Sverige, semester, tankar,
Ja, julaftonen var förstås också supermysig. Ann-Mari låg tyvärr magsjuk hela dagen (julafton av alla dagar..), men jag fick hjälp av Jonas fru med julgröten och det som skulle fixas för lunchen. Julbönen var jättefin och lunchen var så trevlig. 
 
När jag kom hem till Jonas och hans familj fick jag förutom middagen även en liten julklapp :). Så bar det av till julmässan senare på kvällen. Så häftig, med ljusprocession från ett kapell till kyrkan, och med en levande julkrubba som förutom Maria och Josef även hade riktiga djur! 
 
Jag hann förstås även klämma in att titta till Ann-Mari och prata med de där hemma. Och se Karl Bertil Jonssons jul på Youtube ;). 
 
Redo att fixa jullunch för 25 pers!
 
"Ljuslyktorna" vi hade i processionen till kyrkan.
 
En levande julkrubba på franskt vis.
 
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Helg, Lunch, SKUT, bön, högtid, jul, mässa, svenskakyrkan, trevligheter, volontär,
Nu gör jag det här i lite omvänd ordning och berättar om min juldag först.
 
Åh, vad roligt jag har haft. Jag blev hembjuden till Justin, som håller i min teaterkurs, och hans familj i Valbonne. Det var dem, ett par vänner med hund och morföräldrarna som var där. Det bjöds på middag och dracks glögg som jag hade med mig - och som uppskattades väldigt mycket ;). Sen spelade vi brädspel (Harry Potter-cluedo!), åt lite mer och så avslutades kvällen med några timmars x-box Kinect, för de som orkade - så grymt roligt!
 
Som ni kanske förstår så blev det ju rätt sent, så jag fick ett rum där att sova i och så blev jag hemskjutsad nu på morgonen. Det var riktigt kul att få uppleva lite andra - engelska - jultraditioner, och så snällt av dem att bjuda in mig!
 
Jag hoppas att även ni haft en bra julhelg - och god fortsättning!
Gamla kyrkan i Valbonne :).
Frankrike, Middag, Teater, Valbonne, brittiskt, engelskt, glögg, högtid, jul, trevligheter,
Laddar för julafton imorgon. Det känns helt absurt. Är ni säkra på att det ens är december än? Ska jag verkligen fira jul i södra Frankrike, utan familj?
 
Det känns konstigt - men bra. Det ska bli spännande med en annorlunda julafton. Dessutom är jag och Ann-Mari hembjudna till Jonas och hans familj efteråt, så det blir säkert jättemysigt :).
 
Det lär väl inte bli så mycket bloggtid imorgon - så jag önskar er redan nu en riktigt god jul! Ha det bäst!
 
 
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Vinter, franska rivieran, högtid, jul, trevligheter,
Efter gårdagens blogginlägg fick jag ett hett tips av en vän på Facebook, så nu har jag hittat mig till de två sista säsongerna av Gossip Girl också! Såg första avsnittet av säsong fem idag - underbart!
 
Tack ;)
Gossip Girl, Serier, kvällsnöje,
Vi var visst med i tidningen också:
Från och om Luciadagen, när vi sjöng i Slottskyrkan uppe i Haut de Cagnes :)
 
 
 
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Kör, Svenskt, Sång, lucia, tidningen, tradition, volontär,
Det är ju nästan äckligt hur snygg denna kvinna är:
 
Ja, jag har Gossip Girl-abstinens... Har bara två säsonger kvar men för närvarande inget sätt att få tag på dem.
 
Gossip Girl, Serier, Skådespelare, Skönhet,
Någon som vill veta vad jag sysselsätter mig med en fredagkväll som denna? Jag börjar packa resväskan full med julklappar eftersom det nu är (exakt!) en vecka kvar tills jag far tillbaka till Sverige och Luleå. Jag skriver också en lista på saker jag måste komma ihåg att ta med mig tillbaka hit sen.
-Linser
-Varmare jacka
Och så vidare...
 
Nu ska jag däremot ta mig an en ny bok innan det är dags att säga godnatt. Jobbdag imorgon. Ha det bäst.
Frankrike, Helg, Hem, Listor, Luleå, Resor, Sverige, kvällsnöje, packning,
Jag har precis läst ut en av de bästa böckerna jag stött på i mitt liv. En bok som tar upp många svåra ämnen på ett sätt som gör att den ändå inte känns tung att läsa - tvärtom, det går knappt att lägga ifrån sig den. 
 
Om du inte läst den så gör det. Det är ingen rekommendation - det är en order.
 
Albom, Berörande, Böcker, Fint, Författare, Tips, läsvärt, vackert,
Så var även denna arbetsdag över. Vi har haft jullunch här idag, så det har varit jättetrevligt! Troligen var det här också det enda riktiga julbordet jag kommer få i år, så jag njöt fullt ut av det. Jag hade tänkt fota dukningen men glömde helt bort det, så ni får nöja er med att använda fantasin ;). 
 
Ledig imorgon, men tror ändå att det blir en lugn kväll. Vi får se vad som händer. Ha det bäst!
 
Fick en julblomma av kyrkorådsordföranden och hans fru innan de for till Sverige :)
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Jobb, Lunch, Vardag, franska rivieran, högtid, jul, trevligheter, volontär,
Åh, det gick superbra igår! Det kändes bra på scenen och det var roligt att få se de andra grupperna också. De var ju visserligen på franska, så det var en hel del jag inte förstod, men det var intressant ändå! Så var det mingel efteråt också - jättetrevligt. Men framför allt var det en grymt rolig kväll!
 
Idag har det varit en vanlig onsdag, förutom att skolan har bestått av julpyssel ;). Jag blev tillfrågad att hjälpa till - och tackade självklart ja! Få saker ger så mycket julkänsla som att sitta och göra julpynt med barnen. 
 
Bild från igår - shoppingpaus på Starbucks med en Caramel Macchiato och en bra bok.
 
Frankrike, Rivieran, Teater, barn, café, framträdande, jul, livet, pyssel, roligt, starbucks,
Idag är jag som sagt (läs: skrivet) ledig, så på en stund blir det en sväng till Cap 3000 för att vandra runt i lite affärer, och kanske ta en kopp kaffe på Starbucks. 
 
Så ikväll har vi ju vår teatergrej. Jag är så taggad, det kommer bli grymt roligt! Det är visserligen i en ny stad, men jag ska samåka dit med en annan tjej, så det blir inga bekymmer med att hitta rätt. Sen ska vi visst äta lite tillsammans och så, jag har tänkt bidra med lite svenska pepparkakor ;). Blir nog super, men ni får veta mer efteråt!
 
Holy Trinity - den engelska kyrkan i Nice, där vi hade vårt första Luciatåg i lördags.
 
Frankrike, Ledighet, Rivieran, Shopping, Teater, Vardag, roligt, taggad,
"Älska varandra eller gå under."
 
-W.H Auden
Citat, Fint, Författare, ord, poet, quotes, vackert,
Det har varit en rätt lugn arbetsdag idag, som nu kommer avslutas med filmkväll med Ann-Mari. Jag är dessutom ledig imorgon. Skön måndag, alltså.
 
Vi hörs, ha det bäst!
 
Denna goding blir det ikväll - att rekommendera om ni inte sett den!
Film, Jobb, Kväll, Ledighet, Tips, Vardag, volontär,
Då så. Det har varit intensiva Luciadagar i helgen, men självklart var de också väldigt roliga! Efter denna arbetsdag har jag också hunnit med en fantastisk julkonsert med sydamerikansk barrockmusik, i den katolska kyrkan i stan. Riktigt häftigt att lyssna på!
 
Helgen fick avslutas med ett varmt, avslappnande bad. Nu är det bara att ladda om för en ny vecka - godnatt!
 
Lite pizza på stående fot - klart välbehövligt! ;) (Och ja, elljusen byttes ut mot riktiga när vi kom in!)
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Helg, Nice, Svenskt, högtid, jul, konsert, kyrka, lucia,
Både igår och idag har det hunnits med att öva inför Luciafirandet som börjar imorgon, och ikväll har vi sista repet med teatern innan framförandet på tisdag. Med andra ord har jag några hektiska men grymt roliga dagar framför mig!
 
Wish me luck!
 
 
Kör, Sång, Teater, lucia, roligt, spännande, underhållning,
"Flera år senare, när mamma hade dött, gjorde jag upp listor över Tillfällen då mamma stod upp för mig och Tillfällen då jag inte stod upp för mamma. Det var sorgligt att se vilken obalans det var."
 
- Ge mig en dag till, Mitch Albom, sid. 41
 

Nu lägger jag mig och läser. Godnatt.
Albom, Berörande, Böcker, Citat, Författare, familj, mamma,
Här kommer de, tillslut:
Julmarknaden vid Place Masséna :)
 
Gågatan Jean Medecin
 
En liten butik i Gamla Stan
 
Stor julgranspumla på Place Garibaldi :)
 
Fint, Frankrike, Nice, Rivieran, dekoration, högtid, jul,
På en stund och en strax bär det av in till Nice för att gå igenom Erikas garderob ;). Nä men, jag behöver nånting till teatern om en vecka, så ska kolla om hon har något jag kan låna. Så blir det väl kanske ett glas vin på det, förhoppningsvis med Nadja också :).
 
Men först, en tidig middag! Har inte tid att ladda upp bilderna från Nice nu, men de kommer. Ha det bäst!
 
 
 
Kläder, Kväll, Mys, Nice, Vänner, roligt,
Oj, vilken intensiv dag det här har varit. Upp klockan åtta för att förbereda fika och annat inför mässan klockan elva, Så kyrkfika efter det, och sen klockan tre hade skolföreningen julfest här, så då var det att serva dem med kaffe och bullar. Barnen hade även ett jättefint Luciatåg då :). Efter det var det ju ungdomsgrupp, och så körövning som slutade klockan nio. Så var det bara den sista disken kvar.. ;)
 
Möjligtvis den längsta arbetsdagen jag haft sen jag kom hit. Tur att den i princip bara har bestått av roliga saker!
 
Unnar mig ett avsnitt av Gossip Girl innan sängen kallar.
Jobb, Kör, Sång, UngAzur, Ungdomar, Vänner, fika, lucia, mässa, roligt, volontär,
Eftermiddagen har varit mysig, och ni kan få se lite av Nice stads julpyntning imorgon, ikväll får ni nöja er med en låt:
 
Har kommit in i en Michael Bublé-fas. Underbart <3
Frankrike, Michael Bublé, Musik, Mys, Nice, Shopping, Tips, jul,
Ledig idag igen, så på ett tag blir det att fara in till Nice för lite julklappsshopping ;). Eller ett försök till det i alla fall... För att köpa julklappar är, enligt mig, roligt - förutsatt att man vet vad man ska köpa. Annars är det bland det värsta som finns.
 
Men det ska nog lösa sig, med Erika som sällskap blir det bara roligt - dessutom är det ju också en påminnelse om att jag snart får fara hem och träffa alla mina nära och kära igen! 
 
Först väntar dock ett julfirande här - något som jag faktiskt, trots avståndet till familjen, har börjat se fram emot! Det känns lite spännande på ett sätt med ett annorlunda julfirande än vanligt. 
 
Hoppas ni har det bra, vi hörs!
 
Frankrike, Hem, Nice, Rivieran, Vänner, familj, jul, klappar,
"Sometimes the smallest step in the right direction ends up being the biggest step of your life. Tip toe if you must, but take the step."
 
-Tyra Banks
 
Citat, Förebilder, Inspiration, Tyra Banks, Tänkvärt,
De hann tillbaka med bilen igår! Åh, vad glad jag blev. Speciellt med tanke på att vi nu bara har ett rep kvar innan vårt första framträdande!
 
Det är rätt simpelt egentligen, och bara för de andra teatergrupperna, men ändå. Man ska ta en låttext och göra om den till en scen. Vår scentolkning äger, om jag får säga det själv ;). Den är väldigt mörk och skruvad, så med andra ord riktigt rolig att göra! Ni kan få låten här:
 
Ja, som sagt... En text man kan göra rätt mycket av ;). 
Musik, Personligt, Teater, passion, skruvat,
Torsdagkväll och jag hoppas på att kyrkbilen ska komma tillbaka i tid så att jag får inleda denna veckas ledighet med lite teater. Jag kan ta mig till Valbonne med buss också, problemet är bara att ta sig hem igen, då bussarna slutar gå väldigt tidigt därifrån.
 
Har inte så mycket att tillägga just nu, så hoppas ni får en bra kväll!
 
Valbonne ligger ganska precis två mil från Cagnes sur Mer, inte så nära havet utan högre upp i bergen. (Jag vet, kass karta, men ändå..)
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Hopp, Kväll, Teater, Valbonne, Vardag, franska rivieran,
Jag såg Djävulen bär Prada för någon dag sen. Älskar Anne Hathaways outfits i den filmen:
 
  
 
Film, Kläder, mode, outfit,
Mitt nya projekt:
Är bara på dag 4 så än så länge går det bra! Fråga mig igen dag 11, eller dag 30... ;) Fått av Erika!
 

Annars har det varit en lång men trevlig arbetsdag, med allt från lustbrodöser till ukulelegrupp till dansk bokcirkel i huset. Roligt när det händer saker! Kvällen avslutades med en Bondfilm tillsammans med Ann-Mari :).
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Rivieran, SKUT, Träning, Vardag, svenskakyrkan, volontär,
"It's not happy people who are thankful, it's thankful people who are happy."
 
-Okänd
 
Det var en person som inte tyckte att hon kunde föreställa sig mig i röda jeans, så här kommer en gammal bild på mig i mina älsklingar ;). Tyvärr utnötta nu... 
 
Citat, Kläder, Tänkvärt, foton, stil, tankar,
Söndag och första advent. Just nu firas adventsgudstjänst inne i Nice, men jag är inte där eftersom att min ungdomsgrupp börjar snart, följt av körövning till Lucia.
 
Däremot fick jag känna på julstämningen igår då vi firade adventsgudstjänst i St Raphaël, cirka fem mil häifrån. Det följdes av lunch på restaurang, vilket Rivieraklubben anordnade. Jättetrevligt, och roligt med en liten utflykt i jobbet!
 
Ännu en julgran ute i trädgården :).
Helg, Jobb, Kör, Sång, UngAzur, Ungdomar, advent, jul, lucia, utflykt,