Igår var vi några som gick och såg "Ingenting ger en sån känsla av oändlighet som dumheten", årets slutproduktion på teaterhögskolan. 
 
Den var riktigt bra. Lite seg på sina ställen, men absolut sevärd. Skådespelarna var väldigt duktiga, föga förvånande. 
 
Jag tycker alltid att det är intressant och spännande att se slutproduktionerna här. Man blir hänförd och inspirerad på en och samma gång. Jag kan knappt vänta tills vi får sätta upp vårt eget projekt! Det är snart dags nu!
 
Länk till bilden och mer om pjäsen hittar du här.
LTU, Luleå, Teater, föreställning, pjäs,
Har ni sett Boktjuven? Det var ju ett tag sen den kom ut nu, men känner ändå att den är värd att nämnas här. En så väldigt fin film, och som dessutom känns högaktuell just nu.
 
Den utspelar sig under andra världskriget i Tyskland, så jag kan ju inte direkt påstå att den är lättsam, men faktiskt inte så tung som man skulle kunna tro. Den har en speciell berättarstil som gör den väldigt intressant, och nästan lite sagolik mitt i all tyngd. Den är verkligen ett måste att se. Så gör det.
 
 
Böcker, Film, Fint, Tankeväckande, Tips, sevärt,
"...Det är bara en sådan himla svår grej. Det där med att tycka om sig själv för den man är och inte det man gör. Att göra skillnad på det. I mina ögon är jag nämligen skribenten Jonna. Hon som får till det med meningar och ord ibland. Inte bara Jonna. I ärlighetens namn så vet jag knappt vem hon är."
 
-Jonna Fyhr
 
Hittade en krönika på Devote. Om prestation och bekräftelsebehov. Den var så himla bra skriven, så kände att jag måste dela den. Ni hittar resten här.
 
 
Tankeväckande, Tips, bekräftelsebehov, krönika, läsvärt, prestation, skrivande,
Ett säkert tecken på att man har flugit mycket den senaste tiden? Jag har blivit uppgraderad från bas- till silvermedlem på SAS EuroBonus. Nice. Antar att mina turer till Frankrike och till diverse antagningsprov runtom i landet har gjort sitt. Perfekt inför den stundande resan till Göteborg! ;)
 
 
Resor, SAS, bonus,
Igår hade jag en demodag på Porsön, vilket resulterade i både lunch och middag hos mamma! Trevligt värre. Idag blir det lite småfix och sen ikväll startar en improvisationskurs på Teater Scratch som jag har anmält mig till. Det ska bli jättekul! Med improvisation vet man ju aldrig riktigt i förväg vad som väntar, så det känns riktigt spännande! 
 
Det var lite mer om min vardag för tillfället, hoppas ni också har det bra!
 
 
Jobb, Teater, Vardag, spännande,
Jag läste ut Min mormor hälsar och säger förlåt igår. En helt underbar bok. Så finurlig. Så fin och så rolig. En välskriven bok som berör, och som jag kan rekommendera varmt. Det är samma författare som skrev En man som heter Ove. Jag tyckte mycket om den boken också, men enligt mig är den här snäppet bättre.
 
 
 
 
 
Böcker, Fint, Fredrik Backman, MinMormorHälsar, Tips, läsvärt,
"Pappa sitter tyst och ser ut som man gör när man inte vill ha kostym på sig. Men precis när Elsa öppnar Audis dörr för att hoppa ut vänder han sig tveksamt mot henne och säger lågt:
-...men det finns stunder då jag innerligt hoppas att inte ALLA dina finaste egenskaper är från din mormor och din mamma, Elsa. 
  Och då blundar Elsa hårt och lägger sin panna mot hans axel och sträcker ner fingrarna i sin jackficka och snurrar på locket på den röda tuschpennan som han gav henne när hon var liten för att hon skulle kunna göra egna bindestreck, och som fortfarande är den finaste presenten hon har fått av honom.
  Av någon.
  -Jag fick dina ord, viskar hon."
 
-Min mormor hälsar och säger förlåt, sid. 267
Böcker, Citat, Fint, Fredrik Backman, ord,
Idag har jag haft en väldigt ospännande men produktiv dag här hemma. Jag har tvättat, diskat och äntligen(!) kommit igång med pilatesträningen igen. Det känns så himla skönt! Hoppas bara att jag orkar hålla igång motivationen nu också.
 
Jag har varit en sväng till stan med mamma också, till hennes garnaffär. Hon ska nämligen sticka en tröja åt mig! Det lär väl dröja ett tag innan den är klar, men när det händer så får ni en bild!
 
Nu blir det nog lite te och ett avsnitt av Orange Is The New Black. Ha det bäst!
 
 
OrangeIsTheNewBlack, Träning, Vardag, hemmafix,
 
 
Citat, Inspiration, Joan Jett, Teater, quotes, tankar,
Blev färdig med mina åtaganden i Malmö redan kring klockan ett idag. Nu sitter jag i mitt rum på vandrarhemmet utan något att göra. Med bortglömda saker hit och dit blev det här verkligen en äventyrsfylld och kaotisk resa. Det ska bli skönt att få komma hem igen imorgon.
 
Världens mest ointressanta inlägg? Det bjuder jag på. Ha det bäst!
Flyg, Malmö, Resor, Teater, audition, kaos,
"Så det är dags nu. Kan inte skjutas framåt mer. Nå då så. Då får det väl vara så.
  När han står på scenen som någon annan är han alltid mer sig själv än han någonsin annars är.
  Just i detta ögonblick är han inte alls rädd. Bara glad och trygg."
 
-Torka Aldrig Tårar Utan Handskar - del två, sid. 162
Böcker, Citat, Fint, Jonas Gardell, Personligt, Teater, TorkaAldrigTårar, läsning,
Fin låt från gårdagens film.
Film, Fint, Keira Knightley, Musik,
På söndag bär det av till Malmö då. Dags att börja förbereda det på allvar nu. Men än är det bara måndag, och som det ser ut nu så är jag ledig hela resten av veckan, så det ska nog gå bra!
 
Imorgon kommer Cissi och Miranda hit och myser medan David och Stefan far på hockey. På söndag kommer Vicke till stan och då blir det lunch hos mamma. Mysigt även det. Däremellan får jag se vad som händer, ska nog främst försöka kurera så jag blir frisk nån gång. 
 
På tal om att kurera, så är det nog dags för lite te nu.. Ha det!
 
Såg förresten denna nyss. "Sånger från Manhattan" på svenska. Riktigt mysig musikfilm!
 
 
 
Film, Ledighet, Malmö, Mys, Resor, Vardag, familj, systrar,
Så var vi inne på ett nytt år igen. Jag jobbade hela natten igår, men en nyårsmiddag hann jag ändå med tillsammans med Davids familj. Supermysigt var det. 
 
Resten av veckan väntar en sen julmiddag, 50-årsfest och en massa mer jobb. Nästa vecka väntar andra äventyr, som jag känner passar utmärkt som startskott på 2015, men dem återkommer jag till.
 
Ha det bäst, och gott nytt år!
 
Malin och Anna Marias fina nyårsdukning igår :) 
Fint, Jobb, Middag, dukning, firande, max, nyår, nyårsafton,