Torsdag. Ikväll spelar min teatergrupp i Valbonne upp Hamlet igen. Jag önskar att jag hade kunnat vara där med dem. Teatern är en av grejerna jag saknar mest från Frankrike. Men förhoppningsvis kommer jag inte behöva sakna det så länge till. Bara människorna.
 
 
Blommor, Frankrike, Hamlet, Rivieran, Teater, Valbonne, saknad,
Jag är ledig den här veckan, men har ändå fullt upp. I måndags bjöd mamma på middag, och sen for jag och David till Klöverträsk eftersom hans syster med respektive är i stan. Nu är vi hemma igen, men ikväll far jag och Jennifer till Storforsen där vi ska möta upp Sofi och stanna till imorgon. Det ska bli så kul att få lite tid med dem igen!
 
På fredag blir det Jokkmokk för att golfa med pappa och Marianne, och sen har vi tänkt hinna en till sväng till Klövern innan denna vecka är slut. Mest för att Malin fyller år och ska firas. 
 
Som sagt - fullt upp, men kul ändå. Man måste ju passa på när man har tid!
 
Jag, Jennifer och Sofi för ganska precis ett år sen.. :)
Ledighet, Vänner, familj, sommar,
Jag har inte så mycket att skriva om den här dagen, så ni får en till låt. Ge den en chans, åtminstone till första refrängen:
 
Film, Fint, Musik, Tips, soundtrack, text,
I veckan firade jag och David att vi varit tillsammans i fyra år. Galet va? Efter att ha varit ifrån varandra i nio månader kändes det bra att få fira lite. Vi åt gott, gick på bio, och öppnade rödvinsflaskan som vi vann på påskbasaren i Frankrike. 
 
Som avslut på det här inlägget får ni en av de där låtarna jag skrev om sist:
Bio, Fint, Musik, Sång, firande, kärlek, sambo,
För nån dag sen såg jag About Time. En riktigt varm och mysig feelgood-film. Kanske lite töntigt att Rachel McAdams är med i en till film om tidsresenärer, men hon gör det ju så bra. 
 
Något annat som var grymt bra med filmen var soundtracket. Åh. Så fint. Ni kan få några låtar här i ett senare inlägg.
 
 
 
 
Film, Fint, Rachel McAdams, Skådespelare, Tips, feelgood, kärlek,
I fredags bilade jag och David upp till Risögrund för att fira fina syster Cissi som fyllde 40 år igår! Vi hade ett par riktigt roliga och trevliga dagar där, och det var ju också första gången jag träffade både systrar, systerdotter och pappa sen jag kom hem, så det kändes extra kul.
 
Igår hann vi en sväng på Luleå Pride och idag ska jag luncha med Tommy. Han ska få växla till sig lite euro av mig eftersom han ska till Italien imorgon ;). Perfekt lösning, tycker jag. 
 
Hoppas även ni får en bra måndag, här kommer lite bilder från 40 års-festen:
Födelsedagsbarnet till vänster!
 
...Och till höger ;)
 
Presentöppning :)
 
Som sagt, roligt hade vi ;) <3.
 
 
Födelsedag, Risön, familj, fest, firande, kärlek, systrar,
Ja, jag är tillbaka på Hemmakväll - självklart kan ni förvänta er fler filmtips framöver. Jag börjar med den jag precis såg färdigt:
 
Lovelace. En fantastisk film. Hemsk, ledsam och brutal, men på något sätt ändå hoppfull. Framför allt är det en historia som behöver lyftas fram. 
 
Amanda Seyfried visar verkligen vad hon går för här, och jag var fast från den första sekunden. Jag rekommenderar den starkt, till alla.
 
 
 

 
 
 
 
Amanda Seyfried, Berörande, Film, Förebilder, Skådespelare, Tips, sevärt,
Idag var det tydligen 28 grader varmt i Nice. I Luleå var det 10 grader och mulet. Det är tur att man kan känna av värmen på andra sätt, i form av roligt jobb och fina människor.
 
Det var jättekul att komma tillbaka till Hemmakväll igår, och så kul att jobba i en nyrenoverad butik. Idag har jag ätit lunch med Jennifer på stan - ett annat kärt återseende! Jag har fler sådana inplanerade i veckan, men dem får ni höra om vid ett senare tillfälle. 
 
Till dess, ha det bäst!
Film, Hemmakväll, Jobb, Luleå, Lunch, Vänner, stan, väder, värme,
Luleå. Hemma. Det första stället vi åkte till när David hämtade upp mig från flyget? Max, så klart. Nu ska jag gå en promenad till Kvantum för att köpa lite frukostmat. Oj, jag är verkligen i Sverige igen, va? 
 
Luleå.
Flyg, Frankrike, Hem, Luleå, Resor, Sverige, flytt,
Så har den kommit. Min sista dag i Cagnes-sur-Mer och Frankrike. Det känns inte riktigt verkligt. Nio månader har gått så fort, jag har nog inte riktigt fattat än att jag ska hem imorgon. Visst känns det bra, av flera anledningar, men det är också mycket jag kommer sakna av mitt liv här. 
 
Min sista kväll spenderas med de bästa över middag, och sen vidare till Negresco där duktiga Philippe Harari ska sjunga. Bobbis pojkvän, alltså. Det blir grymt!
 
Imorgon blir det upp tidigt för att hinna till flyget. Jag landar i Luleå kl. 16:40. Då väntar nya äventyr.
 
 
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Middag, Musik, Rivieran, Sång, Vänner, avsked, avslut, utgång,
 
Fint, Frankrike, Rivieran, Teater, Tourrettes, Vänner, upptäcksfärd, utflykt,
Som väntat så blev gårkvällen väldigt rolig! Salsa är ju grymt kul. Det blev dock att gå upp tidigt imorse, för den här dagen har spenderats i den fina bergsbyn Tourrettes sur Loup med Bobbi och Sophie från teatern.
 
Vi möttes upp hos Bobbi, som bor där, och jag lämnade ifrån mig några nybakta kanelbullar som blev väldigt uppskattade! Sen gick på en liten promenad innan det var dags för lunch. En riktigt mysig dag! Och kul att få se Tourrettes också innan jag far. Jag tog några bilder, men de kommer nån annan dag.
 
I Emelies gamla fönster efter salsan igår.
 
Även måndagskvällen spenderades i Nice.. :)
 
Tack för bilderna, Emelie ;).
Nice, Resor, Tourrettes, Vänner, franska rivieran, salsa, upptäcksfärd, utflykt, utgång,
Nu bär det snart av till Nice igen. Ikväll ska vi dansa salsa! Det är en salsabar där som också vissa kvällar har kurser som man kan gå innan de öppnar. För 10 euro får man alltså lära sig några danssteg, och så ingår en drink. Det här blir nog en kul kväll. 
 
Ha det bäst!
 
Nice, Vänner, bar, dans, franska rivieran, kul, salsa, utgång,
"Work your hardest.
Think your smartest.
Dream your biggest.
Be your greatest."
 
 
Citat, Eze, Fint, Tänkvärt, quotes,
Igår var det den första juni. Det var också söndag, och jag avtackades på mässan. Det var jättefint, om än lite ledsamt. Både Jonas och Carin sa så fina ord, och jag fick ta emot några presenter. Erika och Jennifer var också där, och vi grät en skvätt tillsammans innan det var dags för den supergoda tårtan som Carin bakat dagen till ära!
 
Dagen fortsatte på stranden med tjejerna, och efter lite räddande av kattungar under bilar så drog vi oss vidare till Nice för middag på stranden där. En riktigt bra dag, med andra ord!
 
 
 
Bad, Cagnes-Sur-Mer, Jobb, Nice, Vänner, avsked, avslut, franska rivieran, mässa, strand, svenskakyrkan, tack,