Jag vet att jag lite halvt lovade er nya bilder ikväll, men det blev lite sent så jag laddar upp dem imorgon istället.
 
Jag och Ann-Mari hade det i alla fall väldigt mysigt i Vence, vi hann med lunch, fika, fönstershopping och museum innan det bar av hemåt igen. Väl hemma hann jag städa igenom hela rummet + badrummet + renbädda innan det var dags för sen middag och film :). 
 
Filmen kan jag också berätta om i ett senare inlägg - nu blir det ett avsnitt av Förhäxad innan sängen väntar! Ha det bäst!
 
 
Film, Ledighet, Vence, franska rivieran, museum, städning, utflykt, volontär,
Fredag och ledig dag. Känner mig frisk som en nötkärna, så på en stund ska jag och Ann-Mari iväg till Vence. Ännu en stad jag inte hunnit utforska tidigare, så det ska bli roligt :).
 
Senare idag väntar städning av rummet - mindre roligt, men dock ett måste. Bara man kommer igång brukar det ju gå fort!
 
Hoppas ni får en bra fredag, så kanske jag återkommer lite senare med några nya bilder! 
 
 Tillsvidare kan ni ju få titta på denna bild. Uppfarten till Villa Ingeborg.
Cagnes-Sur-Mer, Helg, Ledighet, Vence, VillaIngeborg, franska rivieran, utflykt, utforskning, volontär,
Torsdagar är ju normalt sett mina teater-dagar här nere, men idag är jag sjuk så kan inte fara iväg ikväll...
 
Hur som helst så brukar vi ofta försöka oss på en tounge twister som uppvärmning för artikulationen. Jag tycker att de är jätteroliga, så jag hade tänkt börja lägga upp dem här! Istället för Throwback Thursdays får ni här alltså Tounge Twister Thursdays! Hahah. Här kommer den första:
 
"There is a chip shop in space which sells spaceship shaped chips."
 
Försök säga det några gånger fort ;). Nästa vecka kanske ni får någon lite mer avancerad ;).
#TtT, Språk, Teater, artikulation, roligt, uppvärmning, utmaning,
Jag ser om Förhäxad igen. Är inne på säsong två och alltså relationen mellan Piper och Dan. Åh. Jag vet ju att Piper egentligen hör ihop med Leo, men hon och Dan passade så bra ihop, och han var så bra för henne. En riktig "guy-next-door", om det nu finns nåt sånt... Bara därför får ni lite bilder från deras historia:
 
Ur "Pardon My Past"
 
Ur "Heartbreak City"
 
Ur "P3 H2O"
 
Ur "She's a man, baby, a man!"
 
Ur "Reckless Abandon"
 
Ur "That Old Black Magic"
 
Charmed, Fint, Förhäxad, Serier, geek, kärlek,
 
Antibes, Frankrike, bilder, franska rivieran, medelhavet,
Igårkväll såg jag en väldigt bra film. Elle (orginaltitel: Elles). Med Juliette Binoche i huvudrollen. Hon spelar en journalist som ska göra ett reportage om studenter i Paris som betalar för sin utbildning genom att prostituera sig. 
 
Den innehåller mycket som kan diskuteras om hur vårt samhälle ser ut idag. Juliette Binoche är ju också en väldigt begåvad skådespelerska. Det här är en film jag varmt rekommenderar.
 
 
Film, Skådespelare, Tankeväckande, Tips, franskt, samhälle,
Kom på att jag ju skulle visa vad jag köpte igår också!
 
Blå jeans inköpta på Cache Cache. Rea även på dessa.
 
ÄNTLIGEN! Ett par nya, svarta converse! De var också på halva priset, så betalade bara 35 euro för dem! Score!
 
Så... Jag känner att det kanske är dags att ligga lite lågt med shoppingen ett tag? Hahah. Fast jag känner mig ändå lite grym eftersom jag faktiskt köpt allt på rea. Tänk så mycket pengar jag egentligen sparat på det här? ;)
Antibes, Helg, Kläder, Shopping, bilder, rea, skor,
Det har, som vanligt, varit en bra söndag. Vi gjorde en utflykt till St Paul med ungdomsgruppen - det är ju så himla fint där! Vi vandrade runt och åt lite glass i solen. Jättemysigt! Jag tog lite bilder också, men orkar inte ladda upp dem nu, ni får dem nån annan dag.
 
Ni får en bild från gårdagen i Antibes istället: sandstrand, båtar och snöklädda alper i bakgrunden. Man blir lite hänförd.
Cagnes-Sur-Mer, Helg, Jobb, SKUT, UngAzur, Ungdomar, Vänner, franska rivieran, mässa, utflykt, volontär,
Då så. När jag fotade gårdagens inköp från Cannes insåg jag också att vartenda plagg var på rea. Grymt. Här kommer bilderna:
 
Söt och(!) användbar kjol, inköpt på Promod. 
 
Inte världens bästa bilder, men ja, ni fattar... Inköpt på Pimkie.
 
Hjälp mig någon?! Dyraste skorna jag nånsin köpt, och det med 50% rea... Men det var kärlek vid första ögonkastet. Italienska, inköpta på Eden, Cannes.
 

Så ja! Vad tycks? Det råkade bli ett par inköp i Antibes idag också, men de får ni se i ett annat inlägg, det här blir ju alldeles för långt annars! Så till dess - ha det bäst!
 
Cannes, Frankrike, Kläder, Rivieran, Shopping, bilder, mode,
På en stund och en strax blir det att fara in till Antibes med Ann-Mari! Vi ska väl strosa runt lite i gamla stan och båthamnen, gå på Picasso-muséet och kanske försöka oss på att hitta den nordiska affären som just öppnat där :).
 
Ikväll ska jag försöka lägga upp bilder på vad jag köpte i Cannes igår - så håll ut! ;)
 
 
Antibes, Ledighet, Mys, Sol, franska rivieran, museum, stan,
Idag var jag och Ann-Mari i Biot, en liten by högre upp mot Valbonne, som är känd för sin glasblåsning:
 
 
 
 
 
 
 
Biot, Ledighet, Mys, bergen, franska rivieran, utflykt, utforskning,
Idag har jag fått vikariera för en av lärarna i den svenska skolföreningen. Jag var lite nervös innan, men det gick bra! Jag ska göra det nästa vecka också, så det känns kul.
 
Förutom förkylningen har det här alltså varit en bra dag. Vi unnade oss dessutom att sluta lite tidigare, jag och Ann-Mari, eftersom vi båda är krassliga. Det verkar vara nåt som går här nere nu. Förhoppningsvis blir det bättre snart! Jag är bara lite ledsen över att jag kanske kommer missa teatern imorgon. Men det är väl sånt man får ta för att bli frisk?
 
Dagen till ära får ni en bild av min favoritlärare i tv-rutan: Haley James-Scott!
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, SKUT, Svenskt, Vardag, roligt, skola, volontär,
Igårkväll tog jag tag i något jag inte gjort en enda gång sen jag kom till Frankrike för snart fem månader sen. Jag öppnade upp en nersparad Open Office-fil och fortsatte med mitt skrivande. Mitt riktiga skrivande. Det som aldrig tar slut, och som innehåller andra saker än några rader om min vardag.
 
Det var skönt. Jag kom inte långt, men det var alltid något. Jag ska nog försöka få ner några rader ikväll också. 
 
"You aren't wealthy until you have something money can't buy."
 
-Garth Brooks
 
Citat, Tänkvärt, kärlek, tankar,
Har gått och blivit förkyld. Alltid lika roligt. Speciellt eftersom jag var taggad på kör imorgon. Menmen. 
 
Annars har jag och Lotta varit till Antibes och Sophia Antipolis för att sätta upp fler affischer om ungdomsgruppen och kören. Även om man blir lite trött så tycker jag det är roligt med såna där små-utflykter i jobbet :).
 
Nu blir det en lugn kväll i hopp om att bli frisk snart. Ha det bäst!
 
Ja, vad trodde ni annars jag skulle sysselsätta mig med en lugn kväll? ;)
 
Frankrike, Gossip Girl, Jobb, Rivieran, Vardag, biltur, förkylning, utflykt,
Jag var så trött igår så jag orkade inte skriva nåt här. Kan ju ha berott på att jag kom hem klockan åtta på morgonen efter utekvällen i Nice... Tur att det inte händer varje helg ;). 
 
Eller ja, utekväll kanske man inte kan kalla det.. Vi hade tänkt gå ut och dansa, men blev kvar hos Erika hela natten - det var så himla mysigt där! 
 
Efter en vanlig jobbsöndag är det nu bara att ladda om för en ny vecka. Så till nästa gång - ha det bäst!
 
 
Frankrike, Helg, Nice, Utekväll, Vänner, trevligheter,
"I don't think you have to necessarily make mistakes and regret them. I think when you fall on your face in life, that's when you gain the most knowledge."
 
- Charlize Theron
 
 
Charlize Theron, Citat, Förebilder, Inspiration, Skådespelare, livet,
När jag nu har varit inne lite på det här med tid, så kan jag ju ta och berätta om min onsdagkväll. Då gick jag och Ann-Mari ut och åt för att "fira" att vi båda varit här i Nice halva vår tid. Det känns helt galet. Det har gått så sjukt fort, är det verkligen inte mer tid kvar? 
 
Det är nästan så jag blir lite stressad av den tanken. Hur mycket jag än saknar min familj och vännerna hemma så kommer det bli väldigt jobbigt att säga hejdå till allt här.
 
När jag sa hejdå till de hemma i Luleå, så visste jag ju att det bara är för en begränsad tid, att jag kommer tillbaka. När jag tar farväl här blir det slutgiltigt. Även om jag kanske kommer träffa någon av dem igen, så kommer jag ju aldrig tillbaka till det livet jag haft under min tid här. Det känns...konstigt.
 
Men än finns det lite tid kvar, och jag ska försöka njuta av varje sekund!
 
 
 
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Nice, SKUT, funderingar, livet, svenskakyrkan, tankar, volontär,
Det har varit en lång dag idag med jobb, franskakurs och kör. Tur att det sistnämna är så roligt så det ger sin egen energi! Nu blir det en lugn kväll innan sängen väntar. Ha det bäst!
 
Avslutar med lite visdomsord.
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Jobb, Kör, Sång, Vardag, franska, franska rivieran,
Okej, så vi har kommit en bit in i januari på det nya året.. Det kanske är dags för en liten sammanfattning av det gamla? I form av en lista, såklart ;)
 
1. Gjorde du något som du aldrig har gjort förut?
  Jo, flera saker tror jag nog.. Förutom det uppenbara så var jag på min första affärsresa, jag flög själv för första gången, jag bokade en enkel flygbiljett. Det kändes skumt, måste jag säga, på ett bra sätt.
 
2. Genomdrev du någon stor förändring?
  Genomdrev hurdå? I mitt eget liv antar jag att jag gjorde det. Genom att söka jobb i ett annat land, tacka jag och faktiskt genomföra att flytta dit helt själv. Även om det bara är en tillfällig förändring så ser jag den som rätt stor.
 
3. Vilket datum från 2013 kommer du alltid att minnas?
  Den tredje september, förstås. När mitt flyg till Nice avgick. Jag var nervös och förväntansfull som få gånger förr.
 
4. Vilka länder besökte du?
  Ja... Monaco, Frankrike(?), och tekniskt sett även Sverige över nyår ju. Så har jag ju varit på flygplatsen i Frankfurt också - räknas det?
 
5. Bästa köpet?
  Oj... Jo men det måste nog vara min mobil. Köpte den i januari förra året, och förstår knappt hur jag klarade mig utan en smartphone så länge innan det...
 
6. Gjorde någonting dig riktigt glad?
  Ja, det är klart. När jag fick veta att jag hade fått det här jobbet visste jag knappt vart jag skulle ta vägen. Men det finns förstås annat som gjort mig riktigt glad. Som att ha klarat sluttentan på JÖK 2:an, att ha fått spela teater, och när Josse och David kom på besök!
 
7. Vad önskar du att du gjort mer?
  Oj... Jag vet inte riktigt faktiskt. Tagit hand om mig själv kanske. Stressnivån har många gånger varit alltför hög.
 
8. Vad önskar du att du gjort mindre?
  Svarade jag inte nyss på det? Hahah. 
 
9. Favoritprogram på TV?
  Måste det vara något som går på TV nu? Åh... Då vet jag inte. Eller jo, One Tree Hill. Sista säsongen visades ju 2013 i Sverige. Så går det ju repriser också ;).
 
10. Bästa boken du läste i år?
  Torka aldrig tårar utan handskar (del 1). Eller Tisdagarna med Morrie. Fast nä. 
 
11. Största musikaliska upptäckten?
  Imagine Dragons. 
 
12. Vad var din största framgång i jobbet/på skolan?
  Ja... Jag har ju haft fler än ett jobb i år, men om vi ska ta det nuvarande så kanske det var att få igång en ungdomsgrupp här efter en stiltje på flera år?
 
13. Din största framgång på det privata planet?
  Jag tycker inte om ordet "framgång"... Men jag antar att jag har utvecklats en hel del av att flytta till Nice (Cagnes...). Även om jag jobbar med svenskar så är det ändå en ny kultur med ett nytt språk, och långt bort ifrån alla jag kände innan. Dessutom är det första gången jag bor helt själv.
 
14. Var du gladare eller ledsnare än tidigare år?
  Oj, Det vet jag inte. Både och, kanske? Jag pendlar mellan glad och ledsen många gånger per år, kan jag lova.
 
 
15. Vad spenderade du mest pengar på?
  En annan grej jag inte har en aning om. Men säkert sånt jag inte borde spenderat så mycket pengar på ;).
 
16. Vad gjorde du på din födelsedag?
  Fick frukost på sängen på morgonen, men spenderade kvällen själv på en restaurang. Det finns nackdelar med att flytta till ett ställe där man inte känner någon.
 
17. Finns det något som kunde ha gjort ditt år bättre?
  Det finns det säkert. Jag kan inte komma på något specifikt nu, men om man tänker så så finns det väl alltid nånting? Jag har ju förstås inte bara haft bra stunder under året. 
 
18. Vad fick dig att må bra?
  Teater, mina vänner, att börja sjunga igen, att inse att det inte är så farligt att vara ensam ibland.
 
19. De bästa nya människorna du träffat?
  Åh. Erika, och mina andra fina, nya vänner här. Justin och människorna jag spelar teater med här. Ann-Mari. Jag har fått välsignelsen att träffa många nya människor under 2013. 
 
20. Mest stolt över?
  Att jag tog steget. Att jag gick från att prata om hur kul det skulle vara att testa på att bo i ett annat land ett tag, till att faktiskt göra det på riktigt. Att jag vågade. För vissa kanske det inte skulle vara en så stor grej, men för mig var det det.
 
21. Högsta önskan just nu?
  Att den (halva!) tiden jag har kvar här i Frankrike ska bli bra, och att jag när jag väl flyttar hem igen ska känna att jag fått ut det mesta möjliga av min tid här.
 
22. Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
  Oj. Försöka vela mindre, kanske. Om det ens är möjligt när det typ definierar vem jag är. Nej men, försöka att istället lyssna till mig själv, vad jag faktiskt vill, och följa det.
Listor, Personligt, avslut, tankar, tid,
 Älskar denna låttext, och Lily Allens version är så fin!
"I walked across an empty land,
I knew the pathway like the back of my hand.
I felt the earth beneath my feet,
sat by the river and it made me complete.
 
Oh simple thing, where have you gone?
I'm getting tired and I need someone to rely on.
 
I came across a fallen tree,
I felt the branches of it looking at me.
Is this the place we used to love?
Is this the  place that I've been dreaming of?
 
Oh simple thing, where have you gone?
I'm getting old and I need something to rely on.
 
And if you have a minute why don't we go,
talk about it somewhere only we know?
This could be the end of everything,
so why don't we go somewhere only we know?
Somewhere only we know.
 
...
 
Oh simple thing, where have you gone?
I'm getting old and I need someone to rely on.
So tell me when you're gonna let me in,
I'm getting tired and I need somewhere to begin.
 
And if you have a minute why don't we go,
talk about it somewhere only we know?
'Cause this could be the end of everything,
so why don't we go somewhere only we know?
Somewhere only we know."
 
Fint, Musik, Tips, text,
"Att älska någon är som att flytta in i ett hus', brukade Sonja säga. 'I början förälskar man sig i allt det nya, man förundras varje morgon över att det är ens eget, som om man är rädd för att någon plötsligt ska rusa in genom dörren och påtala att det skett ett grovt misstag och att det inte alls är meningen att man ska få bo så här fint. Men som åren går nöts fasaden, träet spricker här och var, och man börjar älska det där huset inte så mycket för alla sätt det är perfekt på som för alla sätt det inte är det. Man lär sig alla dess vinklar och vrår. Hur man undviker att nyckeln fastnar i låset när det är kallt ute. Vilka golvplankor som sviktar lite lätt när man kliver på dem och exakt hur man ska öppna garderobsdörrarna för att de inte ska knarra. Det är det, alla de små hemligheterna, som gör det till ditt hem."
 
- En man som heter Ove, sid. 315-316.
 
En varm bok med en varm karaktär - trots att det kanske inte verkar så från början ;).
Böcker, Citat, Svenskt, Tips, värme,
Det har varit en vanlig söndag idag, vilket betyder en väldigt rolig arbetsdag! Med ungdomsgruppen tog vi en promenad upp till Haut de Cagnes, och jag fick även tillfälle att inviga min nya kamera! Ni kan få ett par bilder här innan jag lägger mig i badkaret för att avsluta kvällen.
 
Vi gick in i en ateljé och hittade lite spännande saker! Hahah.
 
Samma vy som ni sett förr, men äntligen med lite bättre kvalitet! 
 
Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, Jobb, Promenad, UngAzur, Ungdomar, Vänner, franska rivieran, upptäcksfärd, volontär,
Då så! Här kommer, som utlovat, bilderna på de nya inköpen:
 
Vill ni "gissa" var denna köptes? ;) Hade egentligen inte tänkt ta den, men köpte ju jeansen där, och tog man två plagg fick man mer rea ;).
 
Inga speciella jeans, men de satt bra på. Kanske lyckas få nån bättre bild nån dag när jag har dem på mig.
 
Bloggen är inte riktigt med mig just nu, så får inte upp den bättre bilden på jackan... Men en brun skinnjacka är det, inköpt på Mango för ett sjukt bra pris, så jag är nöjd!
 

Nästa gång kanske det till och med kommer bilder med lite bättre kvalitet, eftersom jag köpt mig en ny kamera! Måste bara komma igång med att använda den också... Men håll ut ;).
Frankrike, Kläder, Nice, Shopping, bilder, fynd, rea,
Även denna dag har spenderats en del i Nice. Denna gång för shopping! Med januarirea överallt måste man ju gå en sväng. Dessutom var jag i stort behov av nya jeans - dessa hittades dock inte i Nice utan på Cap 3000 (som ju ligger på väg mot Nice härifrån..) I Nice hittade jag däremot en skinnjacka! Sitter alltså här något fattigare, men nöjd ändå.
 
Ni kan få lite bilder imorgon, till dess - ha det bäst!
 
Fick med en modetidning hem från Guess - där jeansen blev inhandlade.
 
Frankrike, Helg, Ledighet, Nice, Rivieran, Shopping, rea,
Det har varit fullt upp de senaste dagarna, så bloggen har blivit lite lidande. De flesta av er vet nog redan vad jag ägnar mina torsdagkvällar åt här, och vad jag tycker om det, så jag kan ta och berätta om min onsdagkväll istället ;).
 
Då for jag nämligen in till Nice för att träffa Erika. Först satte vi oss på ett café och sen drog vi vidare hem till henne och Florent för ett glas vin. Det var riktigt mysigt! Jag älskar att sitta där i deras soffa och lyssna när de pratar franska med varandra. Det är såna gånger man verkligen inser var man faktiskt är. Jo, jag pratar också, ibland, när jag vågar... ;). 
 
Jag och Erika i full gång med bullbak en söndag på ungdomsgruppen :)
Frankrike, Nice, Teater, Valbonne, Vardag, Vänner, franska,
Jag såg just Känn ingen sorg, och blev positivt överraskad. Väldigt positivt. Det var en riktigt bra film, och Adam Lundgren är ju en grym skådespelare. Det här är (på riktigt den här gången) den bästa svenska film jag sett på länge. Åh. 
 
Och nej, jag har aldrig varit ett speciellt stort Håkan Hellström-fan, så det påverkar inte mitt omdöme... ;)
 
 
Jonathan Andersson, som spelar Johnny, har visst gått på Calle Flygare... Man kanske skulle ta och söka dit igen?
Film, Musik, Skådespelare, Svenskt, Teater, Tips,
Resan igår gick Luleå-Stockholm, Stockholm-Frankfurt, Frankfurt-Nice, men nu är jag återigen i tryggt förvar på Villa Ingeborg. Hur jobbigt det än var att säga hejdå, så känns det bra att vara tillbaka.
 
Det har varit en lugn arbetsdag, som nu avslutas med en film med Ann-Mari. Hoppas att ni också har det bra, vi hörs!
Frankrike, Nice, Resor, Vardag, franska rivieran, svenskakyrkan, volontär,
Då var den här. Sista kvällen innan jag far tillbaka till Nice. David jobbar natt, så Josse har varit här en stund för lite filmmys. 
 
Sen sist har jag även hunnit med ett lugnt nyårsfirande hos pappa och Marianne i Jokkmokk, ostbricka med Amanda och Jonte, en sväng på stan med Cess samt en helg med systrarna i Risön. 
 
Jag har haft en underbar vecka här. Det har varit fullt upp, men jag har haft så roligt med alla jag har hunnit träffa och det har varit riktigt skönt att vara hemma en stund. Men det känns också bra att åka tillbaka. Än är jag inte färdig med Frankrike.
Flyg, Frankrike, Jobb, Luleå, Nice, Vänner, familj, kärlek, trevligheter, volontär,